Пн, 2024-04-29, 01:50


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2015 » Грудень » 26 » ЗМІ - колишній віце-президент ФІФА зізнався у хабарництві
14:14
ЗМІ - колишній віце-президент ФІФА зізнався у хабарництві
Інші останні Новини спорту на сайті holosUA.com/

Колишній президент Південноамериканської конфедерації футболу (КОНМЕБОЛ) і колишній віце-президент Міжнародної федерації футболу (ФІФА) уругваєць Еухеніо Фігередо зізнався у хабарництві і відмиванні грошей.

Про це повідомляє ТАСС з посиланням на прокурора Хуана Гомеса, якого цитує AFP.

Фігередо був екстрадований зі Швейцарії в Уругвай в четвер 25 грудня. Напередодні йому були пред'явлені звинувачення в шахрайстві і відмиванні грошей в рамках справи про корупцію у ФІФА. Функціонерові загрожує від 2 до 15 років в'язниці. За словами прокурора, на допиті Фігередо дав вичерпні свідчення.

”З того моменту, коли він став членом виконавчого комітету КОНМЕБОЛ (з 1993 року), він отримував великі суми грошей, які потім відмивав за допомогою ряду корупційних схем”, - повідомив Гомес.

За інформацією уругвайського видання El comercio, враховуючи вік обвинуваченого (83 роки) і численні проблеми зі здоров'ям, суд розглянув можливість його утримання під домашнім арештом. Однак прийняв рішення залишити Фігередо у в'язниці через тяжкості злочинів, в яких він звинувачується. Раніше повідомлялося, що це рішення буде поширюватися і на попередній арешт чиновника.

Фігередо був затриманий 27 травня в швейцарському Цюріху разом з шістьма іншими високопоставленими чиновниками ФІФА за підозрою в корупції. Арешти здійснювалися з ініціативи міністерства юстиції США. Всього тоді звинувачення були пред'явлені 14 колишнім і діючим футбольним чиновникам. За даними Міністерства юстиції США, за 24 роки вони отримали хабарі на суму майже 150 млн дол.

Влада Швейцарії схвалили екстрадицію 83-річного чиновника в Уругвай 18 грудня. Фігередо очолював КОНМЕБОЛ в 2013-2014 роках, Асоціацію футболу Уругваю в 1997-2006 роках, займає посаду віце-президента ФІФА з 2014 року.

Найбільший в історії ФІФА скандал розгорівся в кінці травня, коли в готелі в Цюріху за два дні до виборів президента організації за запитом американського правосуддя швейцарська поліція затримала сімох високопоставлених чиновників організації за підозрою в корупції. Всього тоді звинувачення були пред'явлені 14 колишнім і діючим футбольним чиновникам. Блаттер на конгресі організації 29 травня був переобраний на черговий термін, однак через чотири дні оголосив про вихід у відставку на тлі корупційних скандалів. 3 грудня у тому ж Цюріху були арештовані президент Конфедерації футболу Північної і Центральної Америки і країн Карибського басейну (КОНКАКАФ), голова федерації футболу Гондурасу Альфред Хавіт і голова КОНМЕБОЛ Хуан Анхель Напоут з Парагваю. Обидва чиновника також є віце-президентами ФІФА. Пізніше генеральний прокурор США Лоретта Лінч офіційно підтвердила, що звинувачення були висунуті на адресу 16 функціонерів ФІФА.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини спорту | Переглядів: 867 | Додав: adminA | Теги: колишній віце-президент ФІФА, хабарництво, ЗМІ
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ