Чт, 2024-05-02, 02:19


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2013 » Листопад » 16 » ЗМІ: Путін пообіцяв Януковичу президентство в обмін на вхід до МС до 2015
12:49
ЗМІ: Путін пообіцяв Януковичу президентство в обмін на вхід до МС до 2015
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/
Незважаючи на євроскептичну риторику в останніх заявах української влади, Володимир Путін за підсумками переговорів у Москві не зміг переконати Віктора Януковича відмовитися від Угоди про асоціацію з Євросоюзом. Каменем спотикання стала жорстка позиція російського лідера щодо Митного союзу.

За інформацією джерел видання "Дзеркало тижня. Україна" з Москви, все, що Янукович хотів для країни і для себе особисто, в тому числі і входження Сім'ї до деяких суперприбуткових, але недоступних їй сьогодні, схем; непідтримку Москвою альтернативного кандидата на президентських виборах і активну підтримку в отриманні міжнародної легітимації після перемоги (будь-яку ціну) в 2015 році, Путін йому пообіцяв.

Але все це Янукович розраховував отримати не за відмову від підписання Угоди про асоціацію, а за " паузу " у відносинах з ЄС.

Однак Володимир Путін, стверджують джерела "Дзеркала тижня", поставив жорстку умову: тільки "повний зупин", тільки Митний союз - причому, не на словах і в обіцянках, а за повною процедурою входження, причому, до виборів 2015 року.

Київські ж високопоставлені конфіденти свідчать: васальний договір з Москвою Янукович підписувати категорично не бажає, і Митний союз як варіант поки їм не розглядається.

Україна веде переговори з Євросоюзом з 2007 року. У 2008 році країна приєдналася до СОТ.

Останньою з країн пост-СРСР у 2012 році до СОТ увійшла Росія, яка теж веде перемовини і пропонує Україні вступити до МС. Результатом такої співпраці, зокрема, може стати зниження ціни на газ для України. Київ заявляє, що планує поступово приєднуватися до деяких правил МС, проте на сьогодні питання про вступ країни до цього об'єднання не стоїть. Варто відзначити, що українська олігархія гостро потребує доступу до міжнародного капіталу, а державний бюджет під зовнішніх запозичень.

Раніше президент Європейської комісії Жозе Мануель Баррозу заявив про неможливість одночасного вступу України до Митного союзу і створення зони вільної торгівлі (ЗВТ) з ЄС. "Неможливо інтегруватися до Митного союзу і в той же час мати поглиблену та всеохоплюючу зону вільної торгівлі з ЄС", - заявив він.

Президент Віктор Янукович (2010-2015) і Партія регіонів мають рішучий намір продовжити каденцію нинішнього глави держави, здобувши перемогу на президентських виборах у 2015 році.

Як відомо, звільнення ув'язненого екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко є однією з ключових умов для підписання угоди про асоціацію з ЄС на саміті у Вільнюсі, який відбудеться 28-29 листопада.

Раніше після саміту Україна-ЄС 19 грудня 2011 року в високопоставлених колах Євросоюзу прозвучала думка, що Угоду про асоціацію з ЄС можуть підписати після президентських виборів 2015 року.

Варто відзначити, що Юлія Тимошенко була головним конкурентом Віктора Януковича на президентських виборах у 2010 році і поступилася йому першістю з 3% відривом.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 919 | Додав: adminA | Теги: Януковичу президентство, Путін, вхід до МС до 2015, ЗМІ
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ