Ср, 2024-05-08, 05:43


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Червень » 10 » ЗМІ: троє суддів відмовилися голосувати за скасування закону - КС переніс розгляд люстрації
21:21
ЗМІ: троє суддів відмовилися голосувати за скасування закону - КС переніс розгляд люстрації
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Конституційний суд продовжить розгляд справи за конституційними поданнями Верховного Суду щодо так званої люстрації на одному з наступних засідань.

Про це повідомляє офіційна сторінка Конституційного суду України.

"Сьогодні Конституційний Суд на закритій частині пленарного засідання продовжив розгляд справи за конституційними поданнями Верховного Суду України щодо відповідності Конституції України деяких норм закону "Про очищення влади", - йдеться у повідомленні суду.

Суд продовжить розгляд цієї справи на одному з наступних пленарних засідань.

Повідомляється, що 14 червня суд продовжить обговорення питання про форму розгляду справи за конституційним поданням Верховного Суду щодо відповідності Конституції України абзацу першого частини третьої статті 4 Закону України "Про очищення влади".

Тим часом "Українська правда" з посиланням на власні джерела повідомляє, що засідання перенесли на 16 червня.

"Рішення сьогодні не буде. Засідання поки перенесли на 16 червня", – сказав співрозмовник видання.

За словами одного з джерел, наразі була готова резолютивна частина рішення щодо скасування люстрації, а у п'ятницю, 10 червня, судді мали підготувати також мотивувальну частину.

Водночас у нарадчій кімнаті між суддями КСУ відбулася сварка через те, що в медіа потрапили документи резолютивної частини рішення Конституційного суду.

Також троє з десяти суддів відмовилися підтримувати рішення щодо скасування люстрації.

За словами джерела, підтримати скасування відмовився голова суду Юрій Баулін.

"Тому ніякого голосування з цього приводу у них не було", - зазначив співрозмовник.

"Це все закрита інформація, тому що це все у нарадчій кімнаті відбувається. Може й бути таке, що нас з вами дурять, щоб приховати реальні рішення", - додав співрозмовник.

Парубій сподівається, що КС не скасує люстрацію: це була одна із ключових вимог Майдану

Спікер Верховної Ради Андрій Парубій розраховує на те, що Конституційний суд не буде скасовувати норми закону про люстрацію.

Про це він сказав в інтерв'ю "112".

Він також підтвердив, що у п'ятницю, 10 червня, зустрічався із головою Конституційного суду України Юрієм Бауліним.

"Справді сьогодні у нас була зустріч. І ми проговорювали цілу низку питань. Зокрема й організаційних", - сказав він.

"Це була одна з ключових вимог Майдану і це одне з ключових завдань, яке взяло на себе провести українська влада по очищенню всієї номенклатури в українські владі. І я дуже розраховую на те, що Конституційний суд не ухвалить ніяких рішень, які б могли підставити під сумнів цей закон", - сказав він.

За його словами, якщо ж таке рішення КС буде, то "у парламенту є достатньо політичної волі, щоб повторно ухвалити такий закон, можливо уточнений".

Парубій сказав, що навіть готовий бути ініціатором такого нового закону.

Петренко закликав депутатів ухвалити новий закон про люстрацію в разі скасування нинішнього

Міністр юстиції України Павло Петренко закликав депутатів ухвалити новий закон про люстрацію у разі скасування нинішнього.

Про він повідомив на своїй сторінці у Facebook.

"Ми не можемо допустити скасування Закону про очищення влади, який запустив процеси люстрації в країні! У разі ухвалення такого "рішення" Конституційним судом, звертаюся до народних депутатів з пропозицією негайно схвалити нову редакцію даного закону", - йдеться у повідомленні.

Петренко зауважує, що це дасть можливість зберегти ті результати люстрації, які є на сьогодні, а також продовжити процес очищення влади в майбутньому.

Міністр зазначив, що новий варіант Закону про очищення влади "має врахувати зміни, які напрацьовані експертами і Мін’юстом для реалізації пропозицій Венеціанської комісії".

"Наступного тижня парламент повинен почати свою роботу саме з питання щодо Закону про очищення влади і не дати припинити процес люстрації. Я звертаюся до депутатів з проханням не розглядати жодних законів, доки цього не буде зроблено. Я переконаний, що всі демократичні сили, які пройшли до парламенту, повинні підтримати запропоновані зміни", - вважає Петренко.

Він також наголосив, що вважає "великим позитивом той факт, що вперше позиція міністра юстиції збігається із позицією генерального прокурора у розрізі того, що Закон про очищення влади має бути збережений, а деякі положення його мають стати навіть більш жорсткими".

Нагадаємо, раніше депутати Єгор Соболєв та Леонід Ємець повідомили, що Конституційний суд має намір скасувати люстрацію чиновників, які працювали на керівних посадах за часів екс-президента Віктора Януковича.

Соболєв додав, що домагалися скасування цього рішення команда Сергія Льовочкіна, Юрія Бойка та Андрія Деркача.

Довідка

16 жовтня 2014 року набув чинності закон "Про очищення влади" (люстрацію). Закон визначає очищення влади (люстрацію) – як встановлену ним (законом) або рішенням суду заборону окремим фізичним особам обіймати певні посади (перебувати на службі) (окрім виборних посад) в органах державної влади та органах місцевого самоврядування.

Закон, зокрема, застосовується до осіб, які обіймали сукупно не менше одного року вищу керівну посаду (посади) у період з 25 лютого 2010 року по 22 лютого 2014 року, і до тих державних посадовців, які обіймали посаду (посади) у період з 21 листопада 2013 року по 22 лютого 2014 року і не були звільнені у цей період з відповідної посади (посад) за власним бажанням.

Ці люди не зможуть працювати в органах державної влади протягом найближчих 10 років.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 650 | Додав: adminA | Теги: кс, розгляд люстрації, троє суддів, відмова голосувати, скасування закону, ЗМІ
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ