Вт, 2024-04-30, 05:52


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Березень » 3 » Зобов'язалися купувати молоко за економічно обґрунтованими цінами українські молочники
18:26
Зобов'язалися купувати молоко за економічно обґрунтованими цінами українські молочники
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Міністерство аграрної політики і продовольства України і молокопереробні підприємства підписали Меморандум про узгоджені дії, яким виробники молочної продукції зобов'язалися купувати молоко за економічно обґрунтованими цінами. Документ підписано 2 березня на термін до 31 грудня поточного року, повідомив Мінагропрод.

"Переробні підприємства взяли на себе зобов'язання забезпечувати закупівлю молока у сільгоспвиробників за економічно обґрунтованими цінами, сприяти стабільному і безперебійному забезпеченню потреб внутрішнього ринку, а також гарантувати належну якість молочних продуктів", - йдеться в повідомленні.

Мінагропрод, зі свого боку, обіцяє залучати представників молокопереробних підприємств до підготовки рішень, які матимуть вплив на молочний ринок.

Також міністерство взяло на себе зобов'язання сприяти підвищенню інвестиційної привабливості молочного сектора, фінансувати будівництво тваринницьких комплексів з виробництва молока, відшкодовувати вартість куплених племінних нетелей, корів молочного і комбінованого напрямів продуктивності. Крім того, Мінагропрод має намір частково відшкодовувати населенню вартість устаткування індивідуального доїння корів.

Як наголошується в повідомленні, останнім часом у кількох областях зафіксовано різке зниження цін на молоко. Загалом по Україні з початку поточного року закупівельні ціни знизилися з 3,78 до 3,60 грн за літр. Найбільше падіння спостерігалося у Вінницькій, Луганській, Миколаївській, Полтавській, Сумській і Херсонській областях. Стабільною залишалася ціна в Закарпатській, Київській, Одеській, Тернопільській і Чернівецькій областях. Вартість молока зросла лише в двох регіонах - Черкаській області і Криму.

Раніше повідомлялося, що прем’єр-міністр України Микола Азаров доручив міністрові аграрної політики Миколі Присяжнюку терміново розробити механізм цільової, адресної дотації з наявних бюджетних ресурсів селянам - виробникам молока.

Азаров зазначив, що кілька днів в окремих областях України спостерігається зменшення закупівельних цін на молоко. Водночас відповідного зниження цін на молокопродукти в магазинах громадяни не бачать.

"Хочу наголосити: для сімей, які тримають корів, продаж молока – дуже важлива і притому постійна стаття доходу. Люди почали втрачати від 30 до 70 копійок на літрі молока. Це відчутний удар по сімейних бюджетах. І водночас втрата зацікавленості тримати корів. Адже доходи інколи вже не покривають витрат", - зазначив Азаров.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 846 | Додав: adminA | Теги: Українські молочники, молоко за економічно обґрунтованими
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ