Пн, 2024-05-20, 04:14


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2023 » Квітень » 13 » Зустрівся з главою Пентагону прем’єр-міністр України - деталі з Вашингтона. ВІДЕО
09:05
Зустрівся з главою Пентагону прем’єр-міністр України - деталі з Вашингтона. ВІДЕО
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль 12 квітня у Вашингтоні зустрівся з главою Міноборони США Ллойдом Остіном.

Глава американського оборонного відомства наголосив, що Сполучені Штати продовжать інвестувати у власну промислову базу для нарощування виробництва. Десятки мільярдів доларів, за його словами, вже було виділено на безпеку України.

Шмигаль, зі свого боку, наголосив, що Україні необхідне продовження потужної військової підтримки, і подякував Вашингтону за вже надану допомогу.

Ллойд Остін висловив главі українського Кабміну вдячність за безпрецедентний рівень транспарентності, який забезпечив Київ для того, щоб допомогу у сфері безпеки з боку США спрямовували захисникам України прямо на фронт, зазначив журналіст.

Глава Пентагону наголосив, що США продовжуватимуть інвестувати у власну оборонно-промислову базу для подальшого нарощування виробництва.

“Наскільки ми знаємо, Україні зараз виділяється зброя за двома схемами. Перша — це безпосередньо із запасів Пентагону, і ці запаси відправляються відразу ж на поле бою. А друга схема — коли уряд робить замовлення у виробників зброї в Америці і далі проходить якийсь час для того, щоб це озброєння було випущено, а вже потім воно надходить до України, досить часто — з невеликою затримкою”, — доповнив кореспондент.

Ллойд Остін під час зустрічі зауважив, що США виділили “десятки мільярдів доларів” на безпекову допомогу. І це, за його словами, призвело до очевидних прямих наслідків на полі бою.

“Близько року тому росія почала не спровоковане повномасштабне вторгнення у вашу країну. Відтоді жорстока війна росії забрала життя тисяч українців як військовослужбовців, так і мирних жителів”, — заявив Остін.

Денис Шмигаль заявив, що Україні, як і раніше, необхідна інтенсивна військова підтримка: більше систем ППО, важкої артилерії, мінометів, більше боєприпасів до них. Україна, за словами глави уряду, також просить переглянути питання про можливість надання ЗСУ ракет великої дальності.  

“Щоб захистити себе і захистити Європу, нам необхідно більше важкої техніки, а також літаків. Ми вітаємо рішення США приєднатися до танкової коаліції і постачати Україні танки Abrams, а також бойові машини піхоти Bradley і Stryker. Для того, щоб контрнаступ був успішним, необхідне збільшення цих поставок”, — наголосив український прем’єр.

Він висловив подяку американському народу, президенту Джозефу Байдену і міністру оборони Ллойду Остіну за постійну військову підтримку України.

“Ми вдячні за ініціативу Америки і створення контактної групи з оборони України, до якої сьогодні входять понад 50 країн. США — наш найбільший партнер у тому, що стосується військової допомоги. Тож ще раз хочу сказати спасибі за зброю, яка допомагає нам захищати нашу незалежність”, — акцентував Шмигаль.

За його словами, Київ приступає до створення нової коаліції з постачання винищувачів і запрошує США стати її учасником.

"Америка може ще раз продемонструвати своє лідерство, надавши Україні літаки F-15 або F-16", — резюмував Шмигаль.

Міністерка фінансів США Джанет Єллен закликала до продовження значної допомоги Україні в боротьбі з російським вторгненням. Уже сьогодні, 13 квітня, прем’єр-міністр України проведе з нею зустріч у Міністерстві фінансів США.

Очікується, що сторони обговорюватимуть зусилля Заходу щодо санкційного режиму стосовно росії, а також фінансову допомогу Україні для підтримки населення, економіки, Збройних сил.

“Але також акцентом переговорів стане, і це дуже важливо, робота координаційної платформи донорів, ритмічність підтримки України, страхування військових ризиків, що дуже важливо для української сторони. Це якраз те страхування, яке важливе тим, що іноземні компанії за певних умов зможуть уже зараз інвестувати в українську економіку. Не побоюючись певних фінансових втрат”, — сказав Комадовський.

Як повідомлялося раніше, США здійснюватимуть додаткові постачання озброєння до України, зокрема йдеться про танки Abrams і БМП Bradley. Про це заявив прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький під час пресконференції у Вашингтоні за підсумками зустрічі з віцепрезиденткою Штатів Камалою Гарріс.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 259 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ