Чт, 2024-04-25, 14:28


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Липень » 11 » 110 людей потонули з теплоходом на Волзі. З-поміж них 30 дітей
10:59
110 людей потонули з теплоходом на Волзі. З-поміж них 30 дітей
Інші останні Новини росії на сайті holosUA.com/

Рятувальники, обстеживши з ранку в понеділок внутрішні приміщення теплохода "Булгарія", який затонув напередодні в російському Татарстані, виявили там велику кількість загиблих, передає NEWSru.com.

Згідно з попередньою розвідкою рятувальників, усередині затонулого теплохода перебувають близько 110 загиблих, зокрема 30 дітей, повідомила прес-служба пошуково-рятувальної служби Удмуртії, чиї рятувальники також проводять роботи на місці аварії. "За попередньою розвідкою, проведеною водолазами Республіки Татарстан, у затонулому теплоході перебуває приблизно 110 загиблих тіл, з них 30 дітей", - йдеться у повідомленні.

За уточненими даними, на затонулому теплоході "Булгарія" перебували 196 осіб, причому 15 з них були без реєстрації.

У посольстві України в РФ заявили, що за попередньою інформацією громадян України на теплоході "Булгарія" не було.

Офіційні дані про загиблих постійно оновлюються - за останніми повідомленнями, знайдено тіла дев'яти людей, зокрема однієї дитини. Врятовано 79 людей. Як повідомляє Головне управління МНС Татарстану, на яке посилається "Інтерфакс", "врятовано 50 пасажирів, з 33 членів команди врятовано 23 людини, з 18 незареєстрованих пасажирів врятовано шістьох людей".

Водолази працювали всю ніч - "простукували корпус і чекали можливих відповідей, але, на жаль, відповідей не надійшло". З настанням ранку оглянули внутрішні приміщення - трюми, ресторани, бари і музичний зал, де зазвичай буває масове скупчення людей. "Там є люди. Живих серед них немає", - повідомили в МНС.

У прес-службі центру пояснили, що на теплоході могли проводитися якісь заходи, через що основна частина пасажирів і перебувала в загальних приміщеннях теплохода. Врятовані пасажири, доставлені до Казані, розповідають, що за хвилину до аварії більш як тридцятеро дітей були в ресторані, де для них організували свято.

Водночас начальник прес-служби республіканського управління МНС Марат Рахматуллін повідомив, що у момент аварії в музичному салоні теплохода могли перебувати до 50 дітей. "Дитячу кімнату ще не відкрили", - сказав він, пояснивши, що зараз водолази відкривають трюми і люки.

Триває обстеження обох берегів у районі місця події і 19 островів, де ймовірно можуть перебувати загиблі. Для цього створено вісім спеціальних груп обстеження, по чотири на кожному березі і по одній на кожен острів.

Пошукові роботи ускладнюються складними погодними умовами - сильним вітром. Через це водолазам важко підступитися до теплохода - "сильною течією його крутить під водою, і він перевалюється з одного борту на другий". Ще одна трудність для водолазів – пальне, яке витікає з теплохода. "Окрім палуби є трюми, де паливо й далі виходить назовні. Водолазам там буде працювати дуже складно", - сказали в МНС.

У прес-службі МНС сказали, що пальне виливається з баків, розлив нафти - на 500 квадратних метрах. "Оскільки теплохід повертався, у нього залишалося менше чверті запасу палива. Течією пляму знесло вниз по річці", - сказали у відомстві, зазначивши, що на роботі водолазів це не позначається.

Двопалубний теплохід "Булгарія", побудований ще в 1955 році в Чехословаччині, затонув на Волзі в неділю, 10 липня, під час грози зі зливою. Судно прямувало з міста Болгар до Казані.

Вже ясно, що на теплоході перебувало набагато більше людей, ніж вважалося за регламентом. За максимально припустимої кількості 120 людей, там, за останніми даними МНС, могли перебувати до 199. З них - 148 пасажирів з путівками.

Начальник Приволзького регіонального центру МНС, торкаючись причин трагедії, повідомив, що має в своєму розпорядженні "тільки відносні свідчення свідків, що судно вийшло з креном на правий борт, здійснюючи маневр у зв'язку зі зміною фарватеру, і його захлеснуло хвилею". "На плаву судно перебувало після цього приблизно вісім хвилин", - уточнив він.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини росії | Переглядів: 1054 | Додав: admin | Теги: з теплоходом, потонули, на Волзі, 110 людей
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ