Чт, 2024-04-25, 08:33


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Березень » 3 » 15 років позбавлення волі за псування плитки
11:03
15 років позбавлення волі за псування плитки
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Столична міліція висунула звинувачення голові правління Коаліції учасників Помаранчевої революції Сергію Мельниченку. Йому інкримінується створення злочинної групи, яка під час акцій протесту підприємців наприкінці минулого року завдала збитків державі у розмірі понад 200 тисяч грн, пише "КоммерсантЪ-Украина".

Співробітники ГУ МВС в Києві вручили Мельниченкові постанову про притягнення його як обвинуваченого у справі про створення злочинної групи, члени якої пошкодили державне майно на Майдані під час акцій підприємців, коли виступали наприкінці минулого року проти ухвалення нового Податкового кодексу (раніше Мельниченко проходив за схожою справою як один з підозрюваних).

Звинувачення Мельниченкові висунуто за ст.28 КК (вчинення злочину групою осіб, за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією) та ст.194 КК (умисне знищення або пошкодження чужого майна, що заподіяло шкоду у великих розмірах), яка передбачає максимальне покарання у вигляді позбавлення волі на термін до 15 років.

У постанові про притягнення Мельниченка як обвинуваченого стверджується, що "Мельниченко, будучи головою Коаліції учасників Помаранчевої революції, організував групові дії, пов'язані з проведенням 22 листопада 2010 дня свободи та акцій протесту проти прийнятого Верховною Радою Податкового кодексу".

"З вечора 21 листопада 2010 року та до 3 грудня 2010, реалізуючи свої злочинні наміри, спрямовані на пошкодження чужого майна на Майдані Незалежності, за попередньою змовою з Федчуком Р.Е., Ахтирським О.С., Мандичем А.В, Гаркавенком І.О., Заплаткіним О.В. та Грузіновим В.М., встановив для учасників акції військові намети в кількості 8 штук, в процесі встановлення яких у шви між гранітним покриттям було забито металеві кутники у кількості 132 штук довжиною 50-60 см", - йдеться в документі.

Таким чином, на думку слідства, Мельниченко "завдав матеріальних збитків територіальній громаді міста Києва та дорожньо-експлуатаційному управлінню (ДЕУ) з ремонту і утримання доріг і споруд на них Шевченківського району в розмірі 212 292 грн". Крім того, Мельниченко звинувачується в тому, що під його керівництвом зазначені особи пошкодили металеву огорожу на Майдані, завдавши цим збитків комунальному майну міста на суму 2711 грн.

Один з учасників акції протесту, член громадської громадянської кампанії "Спільна справа" Олег Ахтирський назвав звинувачення "маячнею". "Всі пам'ятають, що на Майдані все робилося абсолютно спонтанно, і керувати чимось там було складно. Більше того, я бачив протоколи допиту свідків у цій справі і хочу сказати, що людей, які свідчили проти нас, я не знаю", - заявив газеті Ахтирський.

Сам Мельниченко також вважає звинувачення абсурдними і зазначає, що практично вся плитка на Майдані перебуває в нормальному стані, "у чому може переконатися кожен охочий". "Мене переслідують, бо я "помаранчевий" за переконаннями і становлю реальну небезпеку для нинішньої злочинної влади, оскільки КУПР - це справжня вулична опозиція. Інакше як політичними репресіями все, що відбувається, я назвати не можу", - заявив Мельниченко.

Утім, у прокуратурі Києва, куди передано постанову, повідомили газеті, що до суду справа може не дійти. "Коли копія постанови надійде до нас, ми насамперед перевіримо відповідність зроблених висновків до чинного законодавства. Якщо вони відповідають законам, то прокуратура порушить кримінальну справу, а якщо ні, то прокурор має право скасувати постанову", - пояснила прес-секретар прокуратури Києва Мирослава Мушка.

Нагадаємо, протести почалися 22 листопада і тривали до 3 грудня. На Майдані Незалежності було встановлено наметове містечко, комендантом якого був Мельниченко. У ніч проти 4 грудня містечко було демонтовано співробітниками комунальних служб. Пізніше стосовно деяких активістів були порушені кримінальні справи за низкою статей Кримінального та Адміністративного кодексів.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 980 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ