Пт, 2024-04-26, 13:52


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Березень » 17 » 16 активістів "податкового Майдану" оголосили голодування. Вони вимагають відставки Могильова
19:47
16 активістів "податкового Майдану" оголосили голодування. Вони вимагають відставки Могильова
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

16 активістів різних громадських організацій оголосили безстрокове голодування, вимагаючи звільнення міністра внутрішніх справ Анатолія Могильова і закриття кримінальної справи проти учасників "податкового Майдану". Таке рішення активісти ухвалили після того, як Верховна Рада відмовилася прийняти два проекти ухвали, що передбачали захист організаторів "податкового Майдану", повідомляє "Комерсант-Україна".

Вчора, 16 березня, до будівлі Адміністрації президента прийшли 16 осіб: члени КУПР, організації "Порядок і достаток", Харківської правозахисної групи, Українського молодіжного інформаційного агентства і навіть один член Партії регіонів.

Встановивши перед в'їздом до двору Адміністрації президента декілька стільців, стіл і електрогенератор, вони оголосили безстрокове голодування і заявили, що мають намір залишатися тут доти, доки їхні вимоги - закрити кримінальну справу проти активістів "податкового Майдану" і відправити у відставку міністра внутрішніх справ Могильова - не буде виконано.

Вночі вони планували по черзі грітися та спати в припаркованій неподалік машині одного з активістів.

"Те, що нас підтримують депутати, - це добре, але чому вони це роблять тільки в Раді? Якщо вони хочуть справедливості, то нехай прийдуть сюди і голодують з нами", - заявив заступник голови КУПР Петро Михайленко. Він додав, що через кілька днів до будинку Адміністрації президента прийде ще більше людей.

Член Партії регіонів Діна Дрижакова пояснила, що прийшла "підтримати своїх друзів". "Але це не головна причина. Я вважаю, що Могильов ганьбить президента, Партію регіонів і всю країну, і підтримую вимогу про відставку міністра", - сказала вона.

У Партії регіонів до участі своєї активістки в акції протесту поставилися спокійно. "Це особиста справа кожного члена партії, якщо її заяви не виходять за рамки моралі, етики та партійної дисципліни. Проте хочу підкреслити, що мова ультиматумів для нинішньої влади неприйнятна", - заявив перший заступник голови фракції Партії регіонів у Верховній Раді Михайло Чечетов.

Тим часом міліція продовжує слідчі дії у справі, порушеній за псування тротуарної плитки. "Ось, наприклад, сьогодні мене прямо звідси викликали знайомитися з матеріалами кримінальної справи", - розповів учасник голодування, один з обвинувачених Роман Федчук.

Нагадаємо, що за ухвалу про порушення конституційних прав громадян, яких було заарештовано або затримано після "податкового Майдану" проголосували лише 119 депутатів. У свою чергу спікер Володимир Литвин пообіцяв підписати звернення до Генпрокуратури та МВС з проханням надати інформацію про ситуацію з притягненням до відповідальності лідерів "податкового Майдану".

Нагадаємо, що проти активістів акцій протесту проти Податкового кодексу було порушено декілька справ. Зокрема, після демонтування наметового містечка на Майдані Незалежності в Києві, міліція порушила кримінальну справу за фактом умисного пошкодження майна під час встановлення наметів підприємців. Повідомлялося, що після того, як було демонтовано наметове містечко, виявилося, що покриття біля стели сильно пошкоджено через те, що учасники акції, встановлюючи намети, забивали кілки.

Пізніше стало відомо, що під слідством перебувають близько 8 активістів "податкового Майдану".

3 березня столична міліція висунула звинувачення голові правління "Коаліції учасників Помаранчевої революції" Сергієві Мельниченку. Йому інкримінується створення злочинної групи, яка під час акцій протесту підприємців наприкінці минулого року завдала збитків державі в розмірі понад 200 тисяч грн.

У той же час іншого активіста "податкового Майдану" Ігоря Гаркавенка апеляційний суд Києва 3 березня своїм рішенням звільнив з-під варти на підписку про невиїзд. За три дні до суду Гаркавенко оголосив голодування, мотивуючи це тим, що втратив будь-яку надію на справедливий суд.

Самі активісти, їхні адвокати, громадські діячі і представники опозиційних сил вважають справи проти учасників "податкового Майдану" політичними переслідуваннями.

4 березня Головне управління Міністерства внутрішніх справ у Києві завершило розслідування кримінальної справи щодо пошкодження плитки на Майдані Незалежності. У ГУ МВД в Києві заявили, що у цій справі всього звинувачуються 7 осіб. Шістьом з них вже висунуто звинувачення, а один перебуває у розшуку.

Днями низка громадських організацій вже проводила всеукраїнську акцію "Могильовщину - геть!" з вимогою усунути з посади міністра внутрішніх справ Могильова. Вона розпочалася в понеділок, 14 березня, біля Адміністрації президента в Києві, а також обласних адміністрацій в містах по всій Україні. У вівторок біля будівлі Адміністрації президента з самого ранку стояв чоловік з плакатом "Могильовщину - геть!" і пов'язкою на лобі з написом "Голодую".



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 965 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ