Пт, 2024-04-19, 19:00


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Квітень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Головна » 2009 » Квітень » 29 » Прем'єри домовилися: Україна купуватиме менше газу, ніж вказано в контракті
17:21
Прем'єри домовилися: Україна купуватиме менше газу, ніж вказано в контракті
Інші останні Новини економіки на сайті holosUA.com/

Прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко заявляє про домовленості між Києвом і Москвою, відповідно до яких Україна може споживати менший обсяг газу, ніж вказано в газовому контракті.

"Я хочу висловити подяку за те, що ми знаходимо порозуміння у тих пунктах контракту, які вказують, що ми повинні були брати замовлений обсяг газу. Але ми сьогодні беремо стільки, скільки дозволяє криза. Важливо, що така домовленість є", - заявила Тимошенко на початку зустрічі з головою російського уряду Володимиром Путіним у середу в Москві.

Тимошенко особливо наголосила, що "стабілізована система поставок газу в Україну", наголосивши, що Україна щомісячно в термін розплачується за поставлений газ.

"Відходять у минуле часи, коли між нами була конфронтація", - наголосила український прем'єр.

Прем'єр-міністр РФ Володимир Путін заявляє про необхідність підтримати позитивні тенденції в розвитку російсько-українських торговельно-економічних відносин.

"Завдання полягає в тому, щоб всі ці позитивні тенденції підтримати, в зв'язку з цим діяльність нашої комісії може й повинна відіграти позитивну роль", - заявив Путін перед початком переговорів у вузькому складі в рамках міжурядової комісії з прем'єром України Юлією Тимошенко.

Він висловив сподівання, що сьогодні обговорюватимуться не тільки "проблеми енергетики".

"Попри всі труднощі в світовій економіці, в останньому кварталі минулого року і на початку цього проте торговий обіг у нас зріс значно - ми підійшли до планки 40 млрд дол", - сказав Путін.

Він відзначив зміцнення кооперації між "дуже чутливими і важливими галузями" економіки й окремими підприємствами Росії й України.

"Якщо ми зусилля не об'єднуватимемо, нам дуже складно буде на зовнішніх ринках", - заявив Путін. Серед сфер такої співпраці двох країн Путін назвав авіацію, космос, машинобудування.

"Якщо ми її (кооперацію) не збережемо, то ситуація для наших учасників економічної діяльності в умовах конкуренції, що загострюється, тільки ускладнюватиметься", - сказав Путін.

Крім того, Росія та Україна обмінялися своїми проектами міжурядової угоди про співпрацю двох країн у газовій сфері. "Ми вже отримали проект угоди щодо газу з боку України і вручили їм свій проект", - сказав міністр енергетики РФ Сергій Шматко.

Російський міністр наголосив, що ця угода передбачає співпрацю в газовій сфері, і, зокрема можливість участі Росії в модернізації газотранспортної системи України.

При цьому міністр зазначив, що пропозиція про участь у модернізації ГТС міститься як в українському варіанті проекту, так і в російському.

Він додав, що російський документ враховує умови та пропозиції нової енергетичної угоди, запропонованої Росією Європейському Союзу та іншим провідним державам.

Як повідомив минулого тижня Шматко, нова російсько-українська міжурядова угода дасть можливість гарантувати прозорий механізм формування тарифів на транзит газу через Україну. За його словами, одним зі способів зниження транзитних ризиків є застосування загальновизнаних ринкових, прозорих принципів формування тарифів на послуги з транзиту газу через територію України, що було зроблено в рамках підписаного в січні довгострокового контракту.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини економіки | Переглядів: 3315 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ