Ср, 2024-04-24, 01:32


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Червень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Головна » 2009 » Червень » 3 » В Атлантичному океані, ймовірно, знайдені останки зниклого авіалайнера Air France
09:14
В Атлантичному океані, ймовірно, знайдені останки зниклого авіалайнера Air France
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

Уламки літака, виявлені в Атлантичному океані, без сумнівів, належать зниклому в понеділок авіалайнеру А-330 французької авіакомпанії Air France, передає РИА "Новости" заяву міністра оборони Бразилії. Віце-президент Бразилії Жозе Аленкар оголосив у країні триденний траур у зв'язку з катастрофою літака.

Рейс Air France AF447 вилетів в 01.00 за київським часом з міжнародного аеропорту Ріо-де-Жанейро імені Тома Жобіма в минулий понеділок і повинен був приземлитися в паризькому аеропорту імені Шарля де Голля близько 12.00 за київським часом, проте зв'язок з літаком А330-200 був втрачений через чотири години після вильоту. На борту перебували 228 людей.

"Підтверджено, що літак впав у цій частині океану", - сказав глава бразильського військового відомства Нелсон Жобім. За його словами, протяжність розкиду уламків складає близько 5 кілометрів. Серед виявлених фрагментів є як металеві, так і неметалеві деталі.

Всі уламки будуть доставлені військовими кораблями і вертольотами на архіпелаг Фернанду-ді-Норонья, у північно-східного побережжя Бразилії, де їх вивченням займатимуться співробітники федеральної поліції і експерти Інституту судово-медичної експертизи.

Місце, де виявлені уламки, розташоване приблизно в 700 км від Фернанду-ді-Норонья і в 175 км від архіпелагу Сан-Паулу-і-Сан-Педру. За даними бразильських ЗМІ, через несприятливі метеорологічні умови корабель, що перебуває щонайближче до місця катастрофи, прийде з багатогодинною затримкою. Згідно останньої інформації, він повинен дістатися до заданого району лише до 18:00 за місцевим часом (01:00 за київським часом четверга). Інші чотири кораблі ВМС Бразилії, направлені до місця падіння аеробуса, перебувають ще далі, повідомляє NEWSru.com.

Раніше Жобім відзначав, що перший корабель ВМС Бразилії повинен досягти заданого району сьогодні до 11:00 за місцевим часом (18:00 за київським часом).

Міністр сказав, що кораблі оснащені шлюпками для порятунку людей, проте відмовився давати свої прогнози щодо того, чи вдалося вижити кому-небудь з 216 пасажирів і 12 членів екіпажу лайнера, що летів з Ріо-де-Жанейро до Парижа.

За словами Жобіма, Бразилія вестиме розслідування обставин трагедії разом зі Францією, авіакомпанії якої належав літак, проте за пошук частин лайнера і тіл загиблих відповідатиме виключно бразильська сторона.

Ніяких останків тіл пасажирів авіалайнера, які всі скоріше за все загинули, поки не виявлено. Що стосується звукозаписних пристроїв в кабіні пілотів літака, то, на думку міністра оборони, знайти їх буде дуже важко через велику глибину ділянки океану, де сталася авіакатастрофа. "Буде дуже складно шукати їх, оскільки вони можуть знаходитися на глибині 2-3 кілометрів в цій частині океану", - відзначив Нелсон Жобім.

Французьке судно, спеціально обладнане для дослідження морського дна, вирушило в район Атлантичного океану, де, ймовірно, розбився пасажирський літак авіакомпанії Air France, пише "Интерфакс" із посиланням на французькі ЗМІ. На борту судна розміщені підводні апарати з дистанційним управлінням, здатні працювати на великій глибині.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 2159 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ