Чт, 2024-03-28, 17:58


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Липень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Головна » 2009 » Липень » 1 » АМКУ дозволив Мінфіну придбати акції "Укргазбанку", "Родовід банку" і банку "Київ"
18:35
АМКУ дозволив Мінфіну придбати акції "Укргазбанку", "Родовід банку" і банку "Київ"
Інші останні Новини економіки на сайті holosUA.com/

Антимонопольний комітет України (АМКУ) надав дозвіл Міністерству фінансів України (м. Київ) на придбання акцій публічного акціонерного товариства АБ "Укргазбанк" (м. Київ), на придбання акцій публічного акціонерного товариства "Родовід банк" (м. Київ) і на придбання акцій публічного акціонерного товариства "Акціонерний комерційний банк "Київ". Про це повідомляє прес-служба АМКУ.

Такі дії забезпечують покупцеві перевищення 50% голосів в найвищому органі управління емітентів.

Також АМКУ надав дозвіл на приєднання ВАТ "Комерційний банк "Національний стандарт" (м. Київ) до акціонерного комерційного банку "Європейський" (м. Київ).

Відзначимо, 28 червня ц.р. голова НБУ Володимир Стельмах заявив про намір НБУ збільшити кількість банків, в яких працює його тимчасова адміністрація. Раніше НБУ ввів тимчасову адміністрацію в 15-ти проблемних українських фінустановах: "Укрпромбанку", "Західкомбанку", "Трансбанку", банках "Національний кредит", "Національний стандарт", "Київ", "Надра", "Європейський", "Дністер", "АРМА", "Біг Енергія", "Банку регіонального розвитку", "Одеса-банку", "Родовід Банку", а також банку "Причорномор'я", відносно якого регулятор почав 25 травня процедуру ліквідації.

За даними прес-служби Українського кредитно-банківського союзу (УКБС), українські банки за наслідками діяльності в січні-травні 2009 р. отримали збиток в розмірі майже 12 млрд грн. У банківському секторі зберігається негативна тенденція зниження обсягів депозитів в активах. У 2009 р. порівняно з попереднім періодом вони знизилися на 44,7 млрд грн або на 12,5%, кредитування економіки впало на 21,8 млрд грн або на 3%, проблемні кредити зросли вдвічі - до 36,5 млрд грн, а їх частка в кредитних операціях збільшилася з 2,3% до 4,9%.

В той же час другий місяць підряд спостерігається позитивна динаміка зростання депозитів фізичних осіб, що свідчить про поступове відновлення довіри населення до банків. Стабілізація ситуації в банківській сфері позитивно вплинула на обсяги кредитування банками реального сектору економіки, відзначила генеральний директор УКБС Галина Оліфер. Обсяг кредитів, наданих юридичним особам, збільшився до 461,2 млрд грн, з яких на 12,2% з початку року зросло кредитування в національній валюті. В умовах достатнього рівня ліквідності і враховуючи зниження інфляційного тиску, банки знижували процентні ставки по своїх операціях.

Нагадаємо, за даними УКБС, станом на 1 червня 2009 р. в Україні функціонує 184 банки, зокрема 52 банки (28% від загальної кількості банків), створених за участю іноземного капіталу. Частка іноземного капіталу в статутному капіталі банків складає 36,9%. Регулятивний капітал банківської системи України складає 121,1 млрд грн. Середній норматив адекватності по банківській системі - 14,77%, що говорить про достатньо високий рівень ліквідності.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини економіки | Переглядів: 1624 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ