Пт, 2024-04-19, 16:14


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Липень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Головна » 2009 » Липень » 1 » Роботу Верховної Ради паралізували: трибуну заблоковано, міністрів не призначено
20:16
Роботу Верховної Ради паралізували: трибуну заблоковано, міністрів не призначено
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Верховна Рада намагалася сьогодні проголосувати за нових міністрів і керівників інших органів виконавчої влади. Проте справа до голосування так і не дійшла. Партія регіонів заблокувала роботу парламенту.

Спікер Верховної Ради Володимир Литвин закрив позачергове засідання парламенту в середу. За його словами, під час погоджувальної ради не вдалося досягти згоди щодо кадрових питань, хоча розглядалися три пропозиції для вирішення конфлікту.

Перша пропозиція полягала в тому, щоб розглянути всі кадрові ініціативи, які є в парламенті. "Зі сторони Партії регіонів звучала одна теза - ви нам забезпечте кадрові голосування, а ми вам потім дамо проголосувати. Це не компроміс", - обурився спікер.

Друга пропозиція - голосувати пакетом. Але її теж не підтримали. "Хоча я вважаю, що це був би компроміс, інакше під час розгляду бюджету на 2010 рік коаліція заблокує трибуну і вимагатиме від опозиції голосувати за бюджет, якщо слідувати цій логіці", - зауважив спікер.

Третім варіантом було голосування тільки за урядові вакансії, але депутати на це теж не погодилися, зазначив Литвин.

Тепер, за його словами, депутати можуть зібрати 150 підписів за ще одне позачергове засідання, яке відбудеться в строк не пізніше 3 днів. "Якщо ні, тоді в понеділок відбудеться чергове засідання Верховної Ради", - заявив спікер.

Перший віце-прем'єр Олександр Турчинов після погоджувальної ради заявив, що Блок Юлії Тимошенко починає збирати підписи для проведення ще одного позачергового засідання Верховної Ради.

Він зазначив, що Партія регіонів, порушуючи ранкові домовленості, відмовилася голосувати за кадрові питання, які стояли на порядку денному, незважаючи на те, що коаліція дозволила опозиції розглянути в сесійній залі питання про збільшення прожиткового мінімуму.

"Коаліція знову збиратиме підписи для того, щоб вже в п'ятницю провести позачергове засідання Верховної Ради винятково з одним питанням - кадрові питання", - сказав Турчинов.

На запитання, які гарантії того, що в п'ятницю знову не заблокують трибуну, він відповів: "Гарантій ніяких, тому що позиція Партії регіонів - чим гірше, тим краще, і їхня мета - дестабілізація ситуації в країні, тому що вони думають, що вони отримають таким чином додаткові дивіденди під час президентської кампанії".

Планувалося, що Кабмін поповниться ще двома віце-прем'єрами - ректор НТУУ "КПІ" Михайло ЗгуровськийЮрій Лобоненко концентруватиметься на держбудівництві і місцевому самоврядуванні. займеться гуманітарною сферою, а мер Кривого Рогу

Зачитуючи список кандидатур на високі, як сказав перший віце-прем'єр Олександр Турчинов, "важливі" посади, народний депутат від БЮТ Роман Забзалюк заявив, що Антимонопольний комітет очолить людина на прізвище Коломойський. Обмовка парламентарія не безпідставна: креатурами співвласника групи "Приват" Ігоря Коломойського називають потенційного голову АМКУ Володимира Каретка і Олега Наливайка, який очолить Держкомтелерадіо.

Каретко вважається бізнес-партнером депутата від "Нашої України - Народної самооборони" Олександра Третьякова, а Наливайко працює гендиректором інформагентства УНІАН, яке входить у медіахолдинг "Главред-Медіа" і контролюється саме Ігором Коломойським. До речі, призначенням Каретка і Наливайка БЮТ гарантує собі голоси "нашоукраїнців" Третьякова, Едуарда Зейналова та Ігоря Палиці.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1586 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ