Чт, 2024-04-25, 22:36


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Липень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Головна » 2009 » Липень » 16 » БЮТ випередив ПР: напівзаблокована Рада працює. Депутати вже навіть побилися
12:10
БЮТ випередив ПР: напівзаблокована Рада працює. Депутати вже навіть побилися
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Депутати від Партії регіонів заблокували трибуну Верховної Ради, проте спікер Володимир Литвин взявся проводити позачергове засідання. О 10:05 спікер розпочав засідання Верховної Ради, на якому реєструвалося 250 депутатів. Потрапити на своє спікерське місце Литвину вдалося насилу. 

Ще під час погоджувальної ради ПР зайняла всі підходи до приймальні спікера. А коли охорона намагалася вивести Литвина з його кабінету для проведення засідання, їм перешкоджали "регіонали". У приймальні спікера сталася бійка, розповів прес-секретар голови ВР.

У бійці брали участь, зокрема, "регіонали" Владислав Лук'янов і Михайло Чечетов. Вони і побилися з охороною Литвина, намагаючись не випустити спвкера з кабінету.

Як стверджують депутати від ПР, згодом він вийшов через бічні двері.

Коли Литвин з'явився в залі засідання, місця Партії регіонів були порожніми, проте, коли Литвин почав говорити, "регіонали" з'явилися в залі і кинулися до трибуни. Туди ж підбігли депутати БЮТ, які намагалися не допустити блокування місця спікера.

Сьогодні "регіонали" назвали нову, чергову, причину бокування парламенту. За їхніми словами, вони не хотіли, щоб голова ВР закрив 4-ту сесію. Примітно, що таке пояснення як мінімум дивне, якщо врахувати те, що Литвин сам не раз заявляв, що не закриватиме сесію принципово, оскільки Рада так і не вирішила ключові питання.

Та й сьогодні на напівзаблокованому засіданні Литвин знову пообіцяв, що не збирається закривати сесію, доки не буде вирішено питання Євро-2012 і Рада не ратифікує угоду з ЄБРР про надання грошей на будівництво дороги "Бориспіль-Лубни".

"Я сесію не закрию. Ми з вами домовлялися, ви промовчали, нічого не говорили, потім цинічно завели людей, які нагадують роль не депутата, а бойовика, які виламують двері де тільки можна. В якій країні ще таке робиться?", - сказав він.

"Чому ви приходите, знизуєте плечима, показуєте, що вам сказали. Ну є ж якась відповідальність, совість. Що ще не так було зроблено? Чому ми так боремося за народ, а самі на цей народ з високої трибуни плюємо, при чому смачно!", - обурився Литвин.

Першим питанням порядку денного було розглянуто присягу новообраного депутата від БЮТ Олега Тищенка. Присягу він був змушений промовити з бічної ложі.

Після цього спікер почав зачитувати запити депутатів.

Хоча в залі почалося результативне голосування, велика частина БЮТ в цей час влаштувалася за спиною Литвина. Але і це не допомогло провести засідання повноцінно. У парламенті почалися перебої в роботі системи "Рада".

Депутати від Партії регіонів Дмитро Шенцев і Ельбрус Тедеєв проникли до серверної системи, де міститься "Рада". Біля серверної також перебували депутати Вадим Колесніченко і Лук'янов.

Це сталося після того, як спікер зачитав депутатські запити і намагався поставити на голосування наступне питання - про скасування рішення Верховної Ради про надання грошей на Євро-2012, але система "Рада" виявилася відімкненою.

Литвин звернувся до депутатів з проханням увімкнути електронну систему для голосування "Рада", але поки його заклик залишився безрезультатним.

По суті, сьогоднішнє засідання відкрилося тільки завдяки зусиллям "бютівців", які заблокували ВР до того, як до парламенту прийшли "регіонали". Примовка "хто рано встає, тому Бог дає" підтвердилася: депутати від БЮТ оточили трибуну ще о 7-й ранку, тоді як ПР прийшла блокувати Раду тільки о 9-й.

Таке прагнення "бютівців" виправдане. Тепер, після відкриття засідання, президент втратить можливість розпустити парламент. Як відомо, на такий крок глава держави може піти тільки за півроку або до президентських виборів (17 січня 2010 року), або до закінчення його повноважень (23 січня 2010) - коли конкретно - думки розходяться, оскільки, як відомо, в Україні не раз по-своєму трактували Основний Закон, щоб виправдати ті або інші рішення.

У будь-якому випадку для такого рішення главі держави був потрібен привід - 30-денна блокада парламенту. Сьогоднішнє засідання зробило цей привід нереальним.

Хоча, не можна не зазначити, що вчора були озвучені думки, що і після 24 липня президент матиме право на розпуск парламенту.

"Дух закону показує, що у президента буде таке право і пізніше, оскільки його повноваження збережуться не тільки 18 січня, але і 18 лютого 2010 року, тому що, найімовірніше, до того часу не відбудеться інавгурація нового президента", - сказав заступник голови Секретаріату президента, представник президента у Верховній Раді Ігор Попов, зазначивши, що у Ющенка буде повне право розпустити парламент і в серпні, і навіть на початку вересня цього року.

На розпуску парламенту і на дострокових парламентських виборах відповідно наполягає Партія регіонів і президентська партія "Наша Україна".

Активність "біло-блакитних" зрозуміла. Вони хочуть якнайскоріше захопити всі ключові посади в державі - перемогти і на президентських, і на парламентських виборах.

Позиція "нашоукраїнців" також ясна. Рейтинг НУ падає так само стрімко, як і рейтинг президента, тому дострокові парламентські вибори можуть стати останньою соломинкою, вхопившись за яку партія зможе встрибнути на потяг, що відходить, - увійти до нового складу парламенту як самостійна політична сила, очолювана Віктором Ющенком.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1524 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ