Чт, 2024-03-28, 12:04


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Липень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Головна » 2009 » Липень » 20 » Віце-президент США приїхав в Україну на "оглядини" кандидатів у президенти
21:18
Віце-президент США приїхав в Україну на "оглядини" кандидатів у президенти
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Сьогодні розпочинається дводенний робочий візит віце-президента США Джозефа Байдена до Києва. Головною метою його поїздки спочатку до України, а потім до Грузії є "підтримка демократичних починань" в політиці обох країн і зміцнення партнерських відносин. Про це заявив радник віце-президента США Тоні Блінкен під час телеконференції для журналістів, передає "Радіо "Свобода".

За його словами, "Сполучені Штати високо цінують партнерство з Україною і Грузією, тому головна мета подорожі - укріпити ці партнерства конкретними заходами".

Блінкен також зазначив, що поїздка Байдена є не візитом ввічливості, а важливим кроком зовнішньої політики США. Саме тому Байдена супроводжує численна делегація, у складі якої високопосадовці з Державного департаменту США, Ради національної безпеки при Білому домі, з Міністерства оборони і з Національної економічної ради.

"Нещодавно держсекретар (Гіларі) Клінтон говорила про багатопартнерський світ, який ми прагнемо побудувати. Адже США не шукають жодних сфер впливу або домінування в якомусь окремому регіоні. Ми прагнемо мати надійних партнерів, які допоможуть нам вирішувати проблеми, які виникають. Тому, це відповідає нашим інтересам - допомогти Україні і Грузії стати найефективнішими нашими партнерами, з прозорими демократичними і економічними інститутами, з активним громадським суспільством, з сучасними збройними силами", - сказав Блінкен, додавши, що це партнерство не завдає шкоди жодним іншим країнам, а піде на користь всім.

Другий спільний знаменник для обох візитів, за словами радника віце-президента, у тому, що "Україна і Грузія надихнули людей у всьому світі, включно зі Сполученими Штатами, своїми мирними революціями в недалекому минулому".

Під час перебування в Києві у Байдена заплановано зустрічі з президентом України Віктором Ющенком, прем'єр-міністром Юлією Тимошенко, головою Верховної Ради Володимиром Литвином, головою Партії регіонів Віктором Януковичем і лідером "Фронту змін" Арсенієм Яценюком.

За словами заступника голови Секретаріату президента України Андрія Гончарука, візит Байдена має важливе значення для розвитку українсько-американського діалогу на вищому рівні. Як раніше повідомило українське МЗС, президент США Барака Обама, можливо, відвідає країну трохи пізніше - восени цього року.

Планується, що під час зустрічі Байдена з Ющенком обговорюватимуться проблеми торговельно-економічних взаємин, зміцнення енергетичної безпеки і взаємодії на міжнародній арені.

При цьому Блінкен заявив напередодні, що Києву не варто розраховувати на фінансову допомогу з боку Америки: у Білому домі вважають, що з підтримкою української економіки, яка переживає далеко не кращі часи, багато в чому впорається "сильна програма МВФ".

Президент України Віктор Ющенко готовий обговорити з віце-президентом Сполучених Штатів Америки Джозефом Байденом питання енергетичної безпеки України. Про це повідомив Уповноважений Президента України з міжнародних питань енергобезпеки Богдан Соколовський сьогодні на брифінгу в Києві.

"Остаточні питання порядку денного будуть сформовані головами делегацій. Проте українська сторона готова до переговорів на цю тему", – сказав він.

Спостерігачі вважають, що головна мета київського візиту Байдена - "оглядини" кандидатів у президенти, пише, utro.ru.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1593 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ