Чт, 2024-04-25, 15:03


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Липень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Головна » 2009 » Липень » 21 » Віце-президент США Джозеф Байден у Києві: США не здадуть Україну на догоду Москві
17:53
Віце-президент США Джозеф Байден у Києві: США не здадуть Україну на догоду Москві
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Віце-президент США Джозеф Байден у Києві: США не здадуть Україну на догоду Москві

Нові відносини між Росією та Сполученими Штатами Америки розвиватимуться не за рахунок України. Про це заявив віце-президент США Джозеф Байден на спільній прес-конференції з Президентом України Віктором Ющенком у Києві.

"Нові стосунки між США та Росією розвиватимуться не за рахунок України. Скоріше навпаки. Я переконаний, що це буде корисно для України", - сказав Байден.

За його словами, змістовні відносини США з Російською Федерацією мають позитивно вплинути на відносини США з країнами-сусідами Росії.

У свою чергу, Ющенко висловив сподівання, що відносини між Росією та Сполученими Штатами Америки розвиватимуться прогнозовано і ефективно. Він вкотре висловив сподівання, що ці відносини будуватимуться не за рахунок України.

Ющенко заявляє, що останніми роками стратегічні відносини України і США неухильно зміцнювалися. Він також привітав Байдена з його першим візитом до України.

"Я хотів би, щоб Ви привезли додому з України сильні враження. Ви знаходитеся в європейській країні, де панує демократія і де відбуваються дуже важливі процеси", – сказав Ющенко.

Він зазначив, що у здійсненні внутрішніх реформ Україна просувається вперед.

Заплановано, що під час зустрічі буде обговорено шляхи активізації двостороннього політичного діалогу, безпекова політика та політика євроатлантичної інтеграції України, розвиток енергетичного сектору й співпраця з міжнародними фінансовими інституціями, зокрема Міжнародним валютним фондом.

Сторони також обговорять шляхи подальшої реалізації Хартії Україна – США про стратегічне партнерство і Дорожньої карти пріоритетів українсько-американського співробітництва та статус Міжвідомчої координаційної групи.

З української сторони участь у зустрічі беруть: заступник Глави Секретаріату Андрій Гончарук, з американської – радник віце-президента США з питань національної безпеки Тоні Блікнен.

Ющенко запросив Президента Сполучених Штатів Америки Барака Обаму відвідати України у зручний для нього час. Ющенко наголосив на важливості розвитку україно-американських відносин, які він вважає стратегічними.

Президент наголосив, що для України є надзвичайно важливим розвивати контакти з новою адміністрацією США.

Ющенко констатував, що відносини між Україною та США розвиваються активно і мають усталену спадковість.

Ющенко подякував Сполученим Штатам Америки за підтримку України під час співпраці з Міжнародним валютним фондом. Він зазначив, що третя місія Міжнародного валютного фонду завершила свою роботу в Україні тим, що сторони опрацювали пакет необхідних реформ, які має реалізувати Україна.

Президент зауважив, що ці зміни стосується бюджетного, фіскального, енергетичного та інших секторів української економіки.

"Це непрості завдання, але це політика, без якої ми не можемо дати відповідь на ефективні антикризові кроки", - сказав Ющенко.

США підтримають долучення України до НАТО

Ющенко сподівається, що через декілька днів Україна розпочне реалізацію щорічної програми співробітництва з НАТО.

Президент вкотре наголосив, що євроатлантична інтеграція відповідає національним безпековим пріоритетам України.

США підтримають вступ України в НАТО, якщо український народ висловить таке бажання, заявив на прес-конференції у вівторок віце-президент США Байден.

"Президент Обама і я заявили досить чітко, що якщо ви хочете бути частиною евроатлантической інтеграції, ми це рішення підтримуємо", - сказав Байден.

Українські політики мають співпрацювати для подолання економічної кризи

Українські політики мають співпрацювати для подолання економічної кризи навіть в умовах президентської кампанії, заявив віце-президент США Байден.

"Я знаю, як важко приймати складні рішення, які ваш уряд мусить прийняти. Я також знаю з досвіду, як важко приймати складні рішення, коли наближаються вибори. Це важкий час для в будь-якій демократії", - зазначив він.

"І я сказав президенту те, що я скажу іншим лідерам, з якими буду зустрічатись: співпрацювати разом, особливо в кризових умовах – це не вибір, а необхідність. І компроміс – це не ознака слабкості, а показ сили", - наголосив Байден.

Він також відзначив "великий прогрес", який Україна зробила "за короткий період".

"Життєздатна демократія України демонструє світові те, що незалежно від майбутніх викликів Україна продовжуватиме йти своїм вибраним шляхом, як частина Європи. США віддані пройти цим шляхом з Україною", - наголосив Байден.

"Я прибув в Київ з одним месиджем, не складним месиджем, я хочу, щоб мене всі правильно зрозуміли: Сполучені Штати Америки віддані міцній, демократичній і процвітаючій Україні. Ваш успіх, пане Президенте, ми переконані, це буде наш успіх", - підкреслив Байден.

Також сьогодні Ющенко та Байден у Києві поклали запалені свічки до Меморіалу пам'яті жертв Голодомору 1932-33 років.

Експерт переконаний, що адміністрація Обами не робитиме ставку на конкретного кандидата в Президенти України

Заступник директора Агентства моделювання ситуацій (АМС) Олексій Голобуцький переконаний, що адміністрація Президента США Обами не робитиме ставку на конкретного кандидата в Президенти України. Про це йдеться в коментарі Голобуцького до візиту віце-президента США Байдена.

На думку експерта, візит і тональність переговорів із лідерами політичних груп віце-президента США підтвердить тезу про рівновіддаленість американських політичних інтересів від основних кандидатів у процесі виборів.

"Сьогодні очевидні спроби низки кандидатів у Президенти України використати чинник підтримки з боку адміністрації новообраного Президента США як маніпулятивну технологію", - заявив експерт, зазначивши, що "особливо таке яскраве бажання простежується у команди Арсенія Яценюка, яка таким чином намагається підсилити ефект перспективності кандидата".

Водночас, вважає Голобуцький, можна не сумніватися, що візит Байдена продемонструє глобальну цілісність американських політичних інтересів в Україні за відсутності явних і формальних преференцій на стадії виборчого процесу.

На думку політолога, американська адміністрація не може собі дозволити політику персонального позиціонування по відношенню до конкретного кандидата на пост глави держави в Україні.

"Для політичних інтересів США важлива стабільність, прогнозованість і зрозуміла спадкоємність влади в Україні. От чому Білий дім чекатиме результатів виборів, усвідомлюючи, що сильна влада в Україні – найкращий спосіб забезпечення ефективної стримування й противаги РФ. Це означає, що ігри, які почала команда Яценюка в американських ЗМІ, не матимуть належного результату й більшою мірою будуть орієнтовані на українське експертне товариство, а не на адміністрацію Обами", - зазначив заступник директора АМС.

Візити вищих посадових осіб США в Україну та Росію свідчать про перегляд новою адміністрацією геополітичної стратегії щодо регіону в цілому. Таке переконання висловив перший заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань європейської інтеграції Володимир Вечерко (фракція Партії регіонів), повідомили в його прес-службі.

Вечерко наголосив, що питання візиту віце-президента Сполучених Штатів Америки Байдена в Україну не варто розглядати окремо від візиту Президента США Обами до Росії. Депутат вважає, що обидва візити "продиктовані мотивацією США переглянути свою геополітичну стратегію щодо регіону в цілому".

За його словами, "очевидно, що Вашингтон чудово усвідомлює взаємозалежність міждержавних відносин України з Росією та України з США. І зрозуміло, що й Сполучені Штати не можуть вибудовувати взаємини з Україною, без урахування власних взаємин з офіційною Москвою".

Вечерко вважає, що в даний період триває вибудовування нової системи взаємин США-Росія-Україна, й обидва візити мають пролити світло на проблемні питання в цій темі. При цьому він зауважив, що співпраця України з США "не має привносити негативного забарвлення у взаємини України з Росією".

Перший заступник голови Комітету ВР з питань євроінтеграції переконаний, що візит Байдена матиме ознайомлювальний характер напередодні виборів Президента України та призначення нового посла США.

Вечерко також вважає, що взаємини між Україною та США мають базуватися на взаємовигідній, в першу чергу, економічній співпраці.

"Сучасний світ диктує такі умови, що ми маємо звести до мінімуму політизацію будь-яких міждержавних взаємин. Наша позиція повинна полягати в відповіді на одне запитання: як ми можемо укріпити свої фінансово-економічні інтереси у співпраці з даною країною?", - додав Вечерко. Він наголосив, що "співпраця з будь-ким має бути вигідною, в першу чергу, нам, українцям".

МЗС Росії "уважно стежитиме" за візитами Байдена в Україну

Міністерство закордонних справ РФ уважно відстежуватиме візит віце-президента США Байдена до України і Грузії 20-24 липня. Про це сьогодні на брифінгу в Москві сказав офіційний представник МЗС РФ Андрій Нестеренко, відповідаючи на запитання, наскільки доречний візит Байдена до України і Грузії на фоні "перезавантаження" російсько-американських відносин і роковин південно-осетинського конфлікту.

Зокрема, Нестеренко повідомив, що МЗС РФ знає про цей візит, і звернув увагу на явно невипадково підібрані країни і час.

Окрім цього, він підкреслив, що в МЗС Росії знайомі з коментарями, що набули поширення, в тому плані, що це "свого роду балансовий постскриптум", пов'язаний з російсько-американським саммітом, що пройшов в Москві на початку липня.

"Чи це так, і чи є тут якесь подвійне дно, думається, що це питання не до нас. Було б логічно адресувати його тим, хто відповідає за архітектуру американської зовнішньої політики", - сказав Нестеренко.

"Природно, ми уважно стежитимемо за тим, що відбувається, тим паче, що йдеться про прикордонні з нами держави", - підкреслив він.

За словами представника МЗС, сенс принципової зовнішньополітичної позиції РФ полягає в тому, що Росія не узурпує і не монополізує нічиїх прав.

"Вибір партнера для міжнародної взаємодії – це справа самих суб'єктів міжнародних зв'язків. Головне, щоб це здійснювалося транспарентно, без підкилимових ігор, і не за рахунок чужих інтересів, щоб враховувався регіональний контекст відносин, цивілізаційний, історична специфіка і культурно-інтеграційні традиції, що склалися", - сказав Нестеренко.

При цьому він підкреслив, що йдеться про дотримання принципу "відкритих дверей", за який ратують західні партнери.

За словами Нестеренка, МЗС РФ не проти, якщо в сусідніх країнах і регіонах відносини будуватимуться на принципах взаєморозуміння, рівності і взаємної вигоди.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 2162 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ