Пт, 2024-04-26, 22:55


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Серпень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Головна » 2010 » Серпень » 4 » 48 жертв пожеж у РФ. Метро у смогу. В Якутії спеку змінили заморозки
10:40
48 жертв пожеж у РФ. Метро у смогу. В Якутії спеку змінили заморозки
Інші останні Новини росії на сайті holosUA.com/


У Росії далі вирують руйнівні пожежі, їхня площа неухильно збільшується з кожним днем. Тільки з початку цього тижня територія, охоплена вогнем, побільшала майже на 45 тис гектарів. Кількість жертв стихії досягла 48, пише сьогодні NEWSru.com.
Напередодні стало відомо, що від великої лісової пожежі постраждали Центральна авіаційно-технічна база ВПС і ППО ВМФ Росії.

Вогонь підступив до Москви, в середу вночі густий дим від лісових пожеж у Підмосков'ї огорнув столицю, а запах гару відчувається навіть у метро. Щільна імла стоїть на станціях аж чотирьох ("зеленої", "салатової", "помаранчевої" і "фіолетової") гілок.

Технічні служби метрополітену роблять усе можливе, щоб мінімізувати запах горілого. Проте представники столичної підземки визнають, що із ситуацією навряд чи вдасться впоратися доти, доки смог над Москвою не розвіється.

Незважаючи на складну ситуацію з димом, московські аеропорти "Внуково", "Домодєдово" і "Шереметьєво" поки що працюють в нормальному режимі. За даними прес-служб аеропортів, видимість у столичних повітряних гаванях наразі в межах норми - 1000 і більше метрів.

До речі, російські вчені ще у 2008 році виступили з прогнозом, що ліквідація системи лісової охорони призведе до катастрофи в разі посухи. Фахівці Інституту прикладної математики імені Келдиша РАН попереджали, що МНС не готове до гасіння лісових пожеж, бо не має ані досвіду в цій справі, ані необхідних ресурсів. Такий висновок зробили математики в рамках дослідження за федеральною програмою "Зниження ризиків і пом'якшення наслідків надзвичайних ситуацій".

Як пише "Независимая газета", за прорахунки уряду, який вирішив ліквідувати систему лісової охорони, відповідатимуть російські платники податків, адже збитки від пожеж обчислюються мільярдами рублів. Тільки сума коштів, виділених на компенсації і витрати на будівництво нового житла для погорільців, вже перевищила 6,5 млрд рублів. Величезні кошти вкладаються в організацію робіт з гасіння пожеж.

Пожежі викликані аномальною спекою, яка вже не один день мучить і росіян , і українців.

Аномальну спеку в Якутії змінили заморозки

Разом з тим на півночі РФ, у деяких районах Якутії, температура повітря через циклон і арктичне повітря вночі опустилася до трьох градусів морозу, повідомив у середу представник Якутського управління з гідрометеорології та моніторингу навколишнього середовища.

"Якщо лише днів десять тому практично на всій території Якутії і навіть на полюсах холоду - в Оймяконі і Верхоянні - температура повітря піднімалася до 32-35 градусів тепла, то до кінця минулого тижня стовпчик термометра опустився до позначки 13-18 градусів тепла", - розповів представник відомства.

За його словами, зараз до Якутії через циклон прорвалося арктичне повітря, і в ніч проти середи в деяких районах республіки температура повітря вночі опустилася до трьох градусів морозу.

"До кінця тижня заморозки будуть відзначені в північно-західних і північних районах Якутії, а також у горах", - зазначив представник Якутського управління з гідрометеорології та моніторингу навколишнього середовища.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини росії | Переглядів: 1091 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ