Ср, 2024-04-24, 15:26


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2020 » Липень » 6 » 6-ту річницю визволення Слов’янська та Краматорська урочисто відзначили на Донеччині
08:13
6-ту річницю визволення Слов’янська та Краматорська урочисто відзначили на Донеччині
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

  5 липня у Слов’янську, Краматорську, а також Дружківці та Костянтинівці відзначають шосту річницю з дня звільнення від російських бойовиків. Українська армія після тривалої облоги зайняла стратегічно важливі міста півночі Донеччини –  Слов’янськ та Краматорськ. Визволення відбулося після майже трьох місяців бойових дій. 5 липня 2014 року в цих містах знову замайоріли українські прапори. З приходом українських військових Слов’янськ та Краматорськ повернулися  до мирного життя.  

Біля Меморіального комплексу полеглим Героям на горі Карачун відбувся урочистий мітинг, у якому взяв участь Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, повідомляє АрміяInform.

На заході також були присутні Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков, командувач операції Об’єднаних сил генерал-лейтенант Володимир Кравченко, голова Донецької облдержадміністрації Павло Кириленко, представники керівництва держави та області, представники спільної іноземної делегації на чолі з Надзвичайними та Повноважними Послами Республіки Польща, Латвійської Республіки, Естонської Республіки, Словацької Республіки в Україні та інші поважні особи.

– Сьогодні, в день шостої річниці звільнення Краматорська, Слов’янська та інших міст Донеччини, ми насправді бачимо мирне небо, спокійно реагуємо на салют, який був на честь тих, хто загинув, віддав своє життя на цій горі – це десятки наших патріотів, українців, які захищали та давали змогу створити заслон та оборону нашої держави.  Ми будемо згадувати це багато-багато десятків і сотень років, – сказав під час мітингу Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

Присутні хвилиною мовчання і покладанням квітів вшанували пам’ять воїнів, які віддали своє життя за Україну. На честь загиблих Героїв пролунали залпи військового салюту.

Командувач Об’єднаних сил генерал-лейтенант Володимир Кравченко з нагоди 6-ї річниці визволення міст Слов’янськ та Краматорськ Донецької області та за самовідданість і стійкість, проявлені під час виконання спецзавдань на території Донбасу, вручив військовослужбовцям десантно-штурмових військ відзнаки Міністерства оборони України – нагрудні знаки «За військову доблесть» та «Знак пошани», а також медаль «За зразкову службу».

Денис Шмигаль та Павло Кириленко під час заходу привітали дітей, які народилися у 2014 році в день звільнення міст північної Донеччини від окупантів. Вони вручили подарунки Дарині Юрченко і Давиду Добродій, які народилися в Краматорську 5 липня 2014 року та Юлії Моторовій, яка народилася 6 липня 2014 року в Дружківці.

Також Денис Шмигаль і Арсен Аваков взяли участь в артакції до Дня визволення міст півночі Донецької області від російської окупації. Учасники акції перетворювали на маки отвори від куль і осколків на стелі Слов’янська.

Визволення Слов’янська і Краматорська, які три місяці перебували під контролем бойовиків, фактично в окупації, стало серйозною перемогою над російським агресором. У липні 2014 року українська армія також визволила від бойовиків Костянтинівку, Дружківку і Бахмут.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 429 | Додав: adminA | Теги: 6-та річниця визволення Слов’янська
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ