Чт, 2024-03-28, 22:01


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Липень » 13 » 78 дітей з Росії отруїлися в севастопольському таборі. ВІДЕО
10:50
78 дітей з Росії отруїлися в севастопольському таборі. ВІДЕО
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Майже 80 дітей з Росії, які відпочивали в оздоровчих таборах "Альбатрос" і "Нахімовець" під Севастополем, 12 липня госпіталізовано з ознаками харчового отруєння, повідомляє МНС України. За даними відомства, отруїлися 78 дітей і шестеро вихователів. Усього там відпочиває 293 дитини з Росії у віці від 8 до 16 років.

Табір "Альбатрос" розташований у селищі Любимівка Нахімовського району, його орендує приватне підприємство "Лоранд ЛТД".

- За отруєння дітей завели кримінальну справу

"Починаючи з 18.30 12 липня... до інфекційної лікарні міста з ознаками харчового отруєння госпіталізовано 84 людини, з них 78 дітей і 6 вихователів. Станом на 7 годину 13 липня захворювання протікає в легкій і середнього ступеня тяжкості", - йдеться у повідомленні.

За попередніми даними, причиною отруєння стало вживання неякісних продуктів, залишки яких взяті для проведення лабораторних досліджень.

Фахівцями міської СЕС в осередку захворювання здійснюється комплекс санітарно-гігієнічних і протиепідемічних заходів. Ситуація перебуває на контролі управління МНС по Севастополю.

Зауважимо, що останнім часом харчові отруєння в дитячих таборах трапляються часто. Так, 11 липня з оздоровчого табору Чернігівського обласного спортивно-фізкультурного товариства "Колос", розташованого в с. Бігач Менського району, до інфекційного відділення Чернігівської обласної дитячої лікарні з ознаками харчового отруєння госпіталізовано 21 дитину.

А в місті Приморську Запорізької області 18 вихованців дитячого табору 10 липня опинилися в лікарні з однаковими симптомами - блювотою й кишковими розладами. Дітей з відпочинку відправляють додому. Табір вирішили тимчасом закрити.

Крім того, кілька десятків дітей з України та Росії отруїлися у міжнародному дитячому таборі "Друзі" в місті Кітен, Болгарія. Місцеві служби санепідемконтролю припускають, що причиною отруєння дітей став незадовільний стан питної води.

За отруєння дітей завели кримінальну справу

За фактом масового отруєння дітей і дорослих у дитячих таборах "Альбатрос" і "Нахімовець", розташованих в с.Любимівка Нахімовського району Севастополя, прокуратура Севастополя порушила кримінальну справу за ст.137 ч.2 КК України (неналежне виконання обов'язків щодо охорони життя та здоров'я дітей).

При наданні медичної допомоги встановлено, що причиною поганого самопочуття хворих є вживання неякісної їжі, приготованої в харчоблоці зазначених таборів, повідомляє прес-служба прокуратури Севастополя.

Щодо справи створено слідчо-оперативну групу, складено план досудового слідства, проводяться слідчі дії. Нагляд за проведенням попереднього слідства здійснюється прокуратурою міста.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 956 | Додав: admin
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ