Вт, 2024-04-23, 23:07


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2010 » Грудень » 28 » Американська кіноакадемія приступила до першого етапу голосування по "Оскару"
21:31
Американська кіноакадемія приступила до першого етапу голосування по "Оскару"
Інші останні Новини кіно: анонси, скандали, актори на сайті holosUA.com/

Американська академія кіномистецтв приступила до першого етапу голосування щодо визначення номінантів на кінопремію "Оскар" за підсумками 2010 року. У понеділок почалося розсилання бюлетенів 5 775 кіноакадемікам, які мають право голосу, повідомляє ИТАР-ТАСС з посиланням на кіноакадемію.

У висуванні номінантів задіяні всі її діючі члени, серед яких актори Уілл Сміт, Сельма Хайєк і Кіра Найтлі, режисери Квентін Тарантіно й Софія Коппола, музиканти Брюс Спрінгстін і Елтон Джон, а також голова компанії Apple Стів Джобс. Заповнені бюлетені повертаються в міжнародну аудиторсько-консалтингову фірму PriceWaterhouseCoopers, якої з 1934 року довірено підрахунок голосів на всіх етапах "оскаровської" гонки. Компанія зобов'язана перевірити, щоб ніхто з академіків не одержав порожній конверт або два бюлетені. PriceWaterhouseCoopers завершує приймання заповнених формулярів 14 січня 2011 року в 17:00 за часом Тихоокеанського узбережжя США (15 січня, 03:00 за Києвом). Спізнілі хоча б на хвилину конверти до розгляду не приймаються.

Імена отримавших найпрестижнішої у світі кіно нагороди будуть оголошено в Лос-Анджелесі 25 січня майбутнього року. А 2 лютого 2011 року почнеться другий, заключний етап голосування, покликаний визначити вже лауреатів "Оскара". Заповнені кіноакадеміками бюлетені повинні бути в розпорядженні PriceWaterhouseCoopers 22 лютого не пізніше 17:00 за часом Тихоокеанського узбережжя США (23 лютого 03:00 за Києвом).

У такий спосіб цього року в аудиторів буде менш п'яти днів, щоб підрахувати голоси кіноакадеміків і визначити лауреатів "Оскара". Картки з їхніми іменами вкладаються в заповітні конверти, які будуть роздруковані на сцені театру Kodak у Лос-Анджелесі 27 лютого майбутнього року в ході 83-ої церемонії вручення нагород Американської академії кіномистецтв.

Склад її членів із правом голосу в останні роки зберігається на рівні 6 тисяч людей. Цього року запрошення вступити в академію одержали 135 акторів, режисерів, сценаристів, документалістів, мультиплікаторів і інших представників кінематографа.

Президент академії Том Шерак рекомендував новачкам "голосувати як можна більш сумлінно" і постаратися подивитися всі представлені на суд картини на широкому екрані, а не на dvd-програвачі вдома. "Ви не зобов'язані голосувати, якщо не побачили всі фільми", - нагадав Шерак, додавши, що він особисто (27 років у складі академії) робить вибір, насамперед, просто як шанувальник кіно, а не глава творчого об'єднання.

"Коли я йду в кіно, навіть у якості члена академії, то хочу, щоб мене розважили, хочу плакати, сміятися, замислюватися, відчувати гнів і щастя", - сказав президент американських кіноакадеміків.

Нагадаємо, що у лонг-лист (довгий список) номінантів на премію Американської кіноакадемії "Оскар" у номінації "Фільм року" увійшли 248 картин.

16 грудня Американська кіноакадемія оприлюднила лонг-лист саундтреків, що претендують на премію "Оскар". За кілька днів до цього був оголошений лонг-лист фільмів-претендентів на "Оскар" в категорії "Найкращі спецефекти".

1 грудня Американська кіноакадемія оприлюднила списки короткометражних фільмів і мультфільмів, номінованих на премію "Оскар".

У жовтні 2010 року були оголошені фільми-номінанти на "Оскар" в категорії "Найкращий іноземний фільм". А в листопаді оприлюднили списки з повнометражних мультфільмів-претендентів та назвали документальні фільми-номінанти на "Оскар".



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини кіно: анонси, скандали, актори | Переглядів: 1171 | Додав: news
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ