Чт, 2024-03-28, 17:01


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Лютий 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728
Головна » 2013 » Лютий » 20 » Американські науковці довели існування єті
11:04
Американські науковці довели існування єті
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/
У листопаді минулого року група американських науковців, очолювана генетиком Мельбою Кетчум, виступила з гучною заявою. Експерти, які досліджували зразки ДНК істоти, схожої на снігову людину, дійшли висновку, що єті має багато спільного зі звичайною людиною.

Вони припустили, що так званий сасквач (ще одна назва покритого шерстю людиноподібного гіганта) з'явився близько 13 тисяч років тому - як гібрид homo sapiens і невідомого поки що примату, передають Вести.Ru.

З моменту цієї заяви науковців минуло вже кілька місяців, а жоден серйозний науковий журнал досі не опублікував усіх результатів дослідження. Минулого тижня, втім, вони з'явилися в інтернет-журналі DeNovo Journal of Science. Пізніше, щоправда, з'ясувалося, що цей сайт був зареєстрований на початку лютого 2013 року, терміном всього на один рік. І інших статей, окрім зазначеної, на нього, здається, немає. На своєму інтернет-ресурсі, присвяченому дослідженню геному єті, Кетчум пише: "Ми довго і виснажливо боролися за те, щоб довести: сасквач існує. Наші спроби опублікувати підтвердження тривали майже два роки. Але, схоже, сучасна наука нетерпима до суперечливих питань. Надто якщо вони виходять від судових експертів і науковців, яких не можна назвати знаменитими академіками, представниками великих університетів".

За словами Кетчум, одне з серйозних видань погодилося надрукувати підсумки дослідження, що підтверджують існування єті. Але пізніше за рекомендацією юристів журнал відмовився від цього задуму. Вони визнали, що така публікація зашкодить репутації видання. Тепер журналісти запитують: чи може бути таке, що дослідники самі купили права на інтернет-видання та опублікували на ньому свої висновки? Науковці досліджували 111 зразків вовни, крові та шкіри істоти, відомої як снігова людина. Все це надійшло від громадян та груп дослідників, які шукали єті в 14 американських штатах і двох канадських провінціях.

Однак результати роботи Кетчум та її колег викликають сумніви у скептиків. Зокрема, вони зазначають аматорський рівень інтернет-сайту, на якому опубліковано результати дослідження. Геолог Шерон Хілл в інтерв'ю Huffington Post заявила, що все це виглядає дуже підозріло, що серйозні науковці так не працюють.

Отож питання про існування снігової людини, єті, бігфута або сасквача залишається відкритим. Не так давно в Інтернеті з'явилося відео, яке записали діти з Кемеровської області Російської Федерації. Школярі стверджували, що їм вдалося сфотографувати снігову людину. На відеозаписі добре видно гігантські сліди на снігу, а також чорну постать, що промайнула далеко.

Однак сліди на снігу діти могли зробити самі, а по ледве помітному силуету вдалині неможливо встановити, хто це був. Проте знайшлися науковці, які повірили дітям. Так, криптозоолог Ігор Бурцев, директор Міжнародного центру гомінологіі, в інтерв'ю "Комсомольской правде" зробив висновок, що школярі справді натрапили на єті. За його словами, на користь єті свідчить поза чорної фігурки на відео: руки довгі, опущені, спина трохи зігнута. А досить широкі сліди свідчать про те, що снігова людина прямувала до селища, однак діти злякали її, й вона своїми ж слідами пішла у зворотний бік.

Раніше повідомлялося, що восени 2011 року в Кемеровській області РФ завершилися експедиція і наукова конференція за участю російських і зарубіжних науковців, покликаних надати або спростувати існування снігової людини в регіоні. Так, під час експедиції учасниками конференції були зібрані неспростовні докази проживання в Гірській Шорії снігової людини.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 929 | Додав: adminA | Теги: існування єті, американські науковці
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ