Пт, 2024-04-26, 15:12


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Липень » 24 » Американський Сенат заблокував план Республіканської партії по зниженню дефіциту бюджету США
15:39
Американський Сенат заблокував план Республіканської партії по зниженню дефіциту бюджету США
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

Американський Сенат заблокував план Республіканської партії по зниженню дефіциту бюджету США на 5,8 трильйона доларів протягом 10 років, повідомляє LB.ua /Економіка з посиланням на Reuters.

Підконтрольний демократам Сенат проголосував проти схваленого в республіканській Палаті представників плану, в рамках якого також передбачалося введення в Конституцію поправки, що вимагає збалансованості федерального бюджету.

Сума в 5,8 трильйона доларів, на яку пропонували скоротити дефіцит бюджету республіканці, значно більше тієї, про яку раніше йшла мова в проекті, запропонованому спільно шістьма сенаторами від обох партій.

План "Великої шістки" сенаторів припускає економію бюджетних коштів у розмірі 3,75 трильйонів доларів протягом наступних 10 років.

Питання дефіциту бюджету є одним з ключових моментів в переговорах, що зайшли в безвихідь, про підвищення стелі держборгу країни, який необхідно збільшити до 2 серпня, коли у уряду США перестане вистачати грошей, щоб платити по своїх зобов'язаннях.

Теоретично, верхня межа запозичень може бути підвищена без компромісу між партіями, для чого Сенатом і Палатою представників має бути схвалений запропонований минулого тижня резервний план.

Проте лідер демократів в Сенаті Гаррі Рейд заявив в п'ятницю, 22 липня, що резервний план підвищення стелі держборгу країни не розглядатиметься верхньою палатою, оскільки він припускає зміну податкового кодексу, для чого Палата представників повинна розробити відповідний законопроект.

Як повідомляє видання, фінансист Ерік Найман вважає, що США зможе уникнути дефолту.

Нещодавно адміністрація США погодилася піти на компроміс з Конгресом і схвалити жорсткий план скорочення бюджетних витрат в обмін на підвищення стелі держборгу.

Нагадаємо, американська влада і експерти не відкидають можливості технічного дефолту США після 2 серпня, якщо Конгрес до того часу не проголосує за чергове підвищення ліміту держборгу, що тепер перевищує 14 трильйонів доларів.

Адміністрація Обами пропонує підвищити цю межу на 2,4 трильйона доларів, республіканці ж вимагають від Білого дому надати десятирічний план зниження держвитрат на 2 трильйони доларів. Інтенсивні переговори про стелю держборгу безплідно тривають з кінця травня.

Раніше Обама заявив, що, якщо Білий дім і Конгрес не дійдуть згоди про підняття стелі держборгу, пенсії можуть не виплатити вже в серпні.

У зв'язку з цим міжнародне рейтингове агентство Standard & Poor's (S&P) вслід за агентством Moody's оголосило про можливе зниження довготермінового і короткотермінового суверенних рейтингів.




За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 958 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ