Чт, 2024-04-25, 09:56


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Вересень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Головна » 2010 » Вересень » 6 » Арештували відразу двох чиновників Черновецького. Інших обшукають
20:15
Арештували відразу двох чиновників Черновецького. Інших обшукають
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

   Печерський районний суд Києва виніс рішення про взяття під варту начальника Головного управління охорони культурної спадщини КМДА Руслана Кухаренка. Про це йдеться у постанові суду від 2 вересня, яка є в розпорядженні "Української правди".

Чиновника затримали у рамках кримінальної справи №1618, порушеної щодо Кухаренка за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.367 КК України (службова недбалість).

Досудовим слідством встановлено, що в період 2007-2009 років Кухаренко, працюючи начальником Головного управління охорони культурної спадщини КМДА, уклав від імені цього управління з фізичною особою 13 угод і 3 додаткових угоди про надання останньою юридичних послуг щодо представлення інтересів управління в усіх судових інстанціях.

Також у 2009 році Кухаренко уклав 2 угоди з іншою фізичною особою про надання останньою юридичних послуг управлінню щодо представлення інтересів в усіх судових інстанціях.

Про виконані роботи із зазначених вище угод Кухаренко підписав звіти по розрахунках на загальну суму 640 тисяч 934,5 гривні.

Однак, за повідомленням Київського апеляційного госпсуду у справах № 36/64 і № 38/352, представники Головного управління охорони культурної спадщини у судових засіданнях участі не брали.

У перевірці КРУ діяльності управління за період з 1 січня 2006 року по 1 червня 2010 року встановлено, що в результаті безпідставної оплати нібито наданих юридичних послуг, Головному управлінню охорони культурної спадщини завдано матеріальної шкоди на суму 640 тисяч 934,5 гривні.

30 серпня 2010 року Кухаренка було затримано у порядку ст.115 КПК України.

"Підозрюваний просив не застосовувати до нього запобіжного заходу у вигляді взяття під варту, оскільки має поганий стан здоров'я, на утриманні є неповнолітня дитина, дружина вагітна, раніше до кримінальної відповідальності не притягувався, наміру перешкоджати встановленню істини у справі не має. На виклики до слідчого не з'являвся, оскільки перебував на стаціонарному лікуванні. Він є заслуженим архітектором України, має 2 ордени та інші нагороди. Просив застосувати запобіжний захід у вигляді підписки про невиїзд", йдеться в постанові суду.

Однак прокурор просив подання задовольнити, оскільки підозрюваний за станом здоров'я може утримуватись під вартою, дійсно викликався до слідчого, проте на виклики не з'являвся і не повідомляв про причини неявки, є інформація про спроби Кухаренка вплинути на хід слідства та приховати злочин.

"Враховуючи вищевикладене, а також особу підозрюваного, який за станом здоров'я може перебувати під вартою, перебуваючи на волі може ухилитись від слідства і перешкоджати встановленню істини у справі, підозрюється у вчиненні злочину, за яке передбачене покарання у вигляді позбавлення волі на термін до 5 років, суд дійшов висновку, що подання підлягає задоволенню", йдеться в постанові суду.

Суд дозволив заарештувати "земельну" чиновницю київської мерії

Печерський районний суд Києва прийняв рішення про взяття під варту начальника управління з питань землекористування та містобудування Світлани Макеєвої. Про це йдеться в постанові суду від 3 вересня, яка є у розпорядженні "Української правди. Київ". Згідно з текстом постанови, чиновниця обвинувачується у вчиненні злочину, передбаченого ч.2 ст. 367 КК (службова недбалість) у кримінальній справі № 1601.

Обґрунтовуючи подання слідчий посилається на те, що Макеєва вчинила злочин, за який законом передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк більше 3-х років і те, що перебуваючи на волі, вона може ухилятися від слідства і суду та перешкоджати встановленню істини у кримінальній справі.

Захисник чиновниці заперечував проти подання, вважаючи його безпідставним, оскільки обвинувачена жодним способом не ухиляється від слідства та не перешкоджає встановленню істини по справі. Крім того, вона нібито хворіє на онкозахворювання, що унеможливлює її перебування під вартою, просив суд в задоволенні подання відмовити.

Згідно з поданням та матеріалами кримінальної справи, порушеної 30 серпня 2010 року, Макєєва, "працюючи начальником управління з питань землекористування та містобудування, ... будучи службовою особою, ...усвідомлюючи злочинний характер своїх дій, вчинила службову недбалість,.... внаслідок чого в подальшому були безпідставно виділені земельні ділянки" 17 громадянам, вартість яких згідно нормативно-грошової оцінки становить 7мільйонів 700 тисяч 908,71 гривні.

Слідчі отримали санкцію на обшук у керівника Головного управління комунальної власності міста Києва

Слідчі прокуратури отримали санкцію на обшук вдома у керівника Головного управління комунальної власності міста Києва, депутата Київради від блоку Черновецького Анатолія Чуба.

Таке рішення ухвалив Печерський районний суд Києва 2 вересня під головуванням судді Квасневської. Постанову видано у справі про незаконне відчуження пакетів акцій "Київводоканал" та "Київгаз" у відповідь на звернення слідчого Генпрокуратури за погодженням заступника генпрокурора.

Обшук має проводитись з метою вилучення підроблених документів, чорнових записів, бланків фіктивних підприємств, їх печатки, штампи та інші документи які використовувались для здійснення незаконного відчуження пакетів акцій цих двох підприємств.

30 серпня Генпрокуратура порушила кримінальну справу за фактом службової недбалості службових осіб Київської міської ради.

В рамках цієї ж справи суд дав санкцію на обшук секретаря Київради Олеся Довгого.

Згідно із постановою, досудовим слідством встановлено, що протягом лютого 2009 року - березня 2010 року службові особи Київміськради сприяли придбанню пакетів акцій Київводоканалу та Київгазу фінансовою компанією "Новий регіон".

Шкода бюджету оцінюється у 16,365 млн грн

Крім обшуку вдома у Довгого і Чуба, суд дав санкцію на обшук у заступника начальника Головного управління комунальної власності Києва, директора ТОВ "Фінансова компанія "Новий регіон", генерального директора і працівника Української універсальної товарної біржі, яка була задіяна в схемі відчуження, та директора ТОВ "Термінал - реєстр", який ніби-то діяв від імені фіктивних підприємств.

Суд також дав санкцію на обшук за місцем знаходження самої фірми ТОВ "Фінансова компанія "Новий регіон" за адресою: Київ, вулиця Анрі Барбюса, 40, кімнати 10-12.

Ця ж фірма "Фінансова компанія "Новий регіон", на думку слідства, незаконно викупила акції "Київміськбуду", що належали громаді Києва.

У банків заберуть документи, які стосуються відчуження "Київміськбуду"

Печерський райсуд дав санкцію на виїмку документів, що становлять банківську таємницю, в рамках кримінальної справи про відчуження "Київміськбуд". Таке рішення ухвалив Печерський районний суд Києва 2 вересня під головуванням судді Квасневської.

Виїмка має бути здійснена у банках "Хрещатик" та "Експобанку" і стосуватиметься руху коштів на рахунках ТОВ "Фінансова компанія "Новий регіон", яка, на думку слідства, незаконно викупила акції "Київміськбуду".

Слідчі дії заплановані в ході кримінальної справи, порушеної 30 серпня 2010 року за фактом перевищення службовими особами Головного управління комунальної власності Києва службових повноважень, що спричинило тяжкі наслідки за ознаками злочину, передбаченого частиною 3 статті 365 КК України.

В обґрунтуванні подання зазначено, що 29 липня 2009 року службові особи Головного управління комунальної власності міста Києва, "перевищуючи надані законом повноваження, уклали договір про відчуження пакету акцій 80% статутного фонду АТ ХК "Київміськбуд", які належать територіальній громаді міста".

"Ці дії було здійснено усупереч вимогам законів України "Про приватизацію державного майна", "Про приватизацію невеликих державних підприємств (малу приватизацію)", "Про оцінку майна, майнових прав та професійну оціночну діяльність в Україні", - сказано в поданні слідчих.

На думку слідства, відчуження акцій "Київміськбуду" сталося на користь ТОВ "Фінансова компанія "Новий регіон" "без дотримання передбачених законодавством процедур, без інформування громадськості, без здійснення оцінки об'єкту".

"Зазначені злочинні дії спричинили тяжкі наслідки у вигляді матеріальних збитків (...), тобто незаконну втрату права власності територіальної громади Києва на 80% пакету акцій АТ ХК "Київміськбуд" номінальною вартістю 13 млн 227 тис 690 гривень", - йдеться у поданні слідчих.

Постанову про обшук у Довгого опубліковано в Державному реєстрі судових рішень

Текст постанови Печерського районного суду Києва про проведення обшуку за місцем прописки і проживання заступника київського міського голови – секретаря Київської міської ради Олеся Довгого розміщено на сайті Єдиного державного реєстру.

Своєю постановою № 4-3228/10 від 2 вересня суд задовольнив подання слідчого Генеральної прокуратури про проведення обшуку на підставі кримінальної справи за фактом службової недбалості та перевищення службових повноважень.

Як повідомлялося, раніше сам секретар Київської міської ради Довгий та прес-служба Генеральної прокуратури спростували інформацію про те, що проти нього було порушено кримінальну справу і проведено обшук в квартирі.

Крім того, на сайті Єдиного державного реєстру розміщено тексти постанов суду про проведення обшуків у директора ТОВ "Термінал-Реєстр", начальника і заступника начальника Головного управління комунальної власності Київміськадміністрації, директора ТОВ "ФК "Новий регіон", генерального директора "Української універсальної товарної біржі" і працівника цієї біржі, а також у банку "Хрещатик" і Експобанку.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 988 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ