Чт, 2024-04-18, 20:24


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2010 » Березень » 15 » Архієпископ Ірландії не бажає складати сан через секс-скандал
10:55
Архієпископ Ірландії не бажає складати сан через секс-скандал
Інші останні Новини релігії на сайті holosUA.com/


Глава ірландської католицької церкви кардинал Шон Брейді відмовився скласти з себе сан архієпископа Ірландії через скандал з розслідуванням сексуальних домагань священиків до дітей, які він нібито покривав в 1970-ті. Кардинал визнав, що був присутнім на двох зустрічах, де підлітків примушували підписати обітницю мовчання.
Це сталося після того, як вперше з'явилися звинувачення в домаганнях на адресу отця Брендана Сміта, пізніше засудженого за спокушання малолітніх. "Чесно, я не вважаю, що це привід для складання сану", - сказав кардинал.

Брейді заявив, що дотримувався настанов церкви і ніяких інших інструкцій у нього не було, передає Бі-Бі-Сі.

Отець Сміт - сумнозвісний католицький священик, який сексуально домагався щонайменше 20 дітей за 40-річний період своєї служби. Врешті-решт його вдалося передати до рук правосуддя. Сміта було визнано винним більш ніж за 90 пунктами обвинувачення.

Проте правозахисні організації продовжують вважати, що священик міг домагатися сотень дітей, оскільки його постійно перекидали з одного приходу до іншого в Ірландії і за її межами.

Після визнання кардинала Брейді в тому, що він був присутнім на двох зустрічах, де дітей примушували присягнути, що вони нікому не розкажуть про події, активісти звинуватили його в покриванні Сміта і зажадали, щоб архієпископ склав сан.

"Він знав, що цей педофіл, що втратив контроль (Сміт), домагався дітей, і нічого не зробив, щоб заявити про це в поліцію - ні тоді, ні протягом 20 років після цього, поки Сміт і далі ґвалтував і спокушав у різних приходах по всьому світу, залишаючись абсолютно безкарним", - обурюється правозахисник Кольм О'Горман.

"Натомість він долучився до приховання злочинів і змусив його жертви мовчати", - продовжує він.

"Кардинал Шон Брейді брав особисту участь в тому, що Католицька церква припускалася серйозних помилок щодо Сміта та його злочинів стосовно дітей. На підставі його власних заяв, зроблених в грудні 2009 року, він повинен скласти з себе сан", - підсумовує О'Горман.

1975 року майбутній кардинал Брейді розслідував заяви двох підлітків про сексуальні домагання як особистий секретар єпископа Кілморського.

За словами самого Брейді, він просто виконував вказівки свого єпископа, а ніяких інших інструкцій щодо того, як чинити при проведенні такого роду розслідувань, на той момент у нього не було.

Кардинал наголошує, що в результаті його розслідування в 1975 році Сміта було усунено від проголошення проповідей і позбавлено права проводити сповіді.

Зазначимо, що кілька місяців тому у Дубліні було опубліковано доповідь, у якій стверджується, що ієрархи Дублінської єпархії Католицької церкви Ірландії приховували від вірян факти наруги над дітьми з боку священнослужителів.

У доповіді комісії з розслідування подій в католицькій єпархії Дубліна йдеться, що вона займалася тим, як церква і державні органи правосуддя розслідували звинувачення, висунуті проти 46 священнослужителів. Автори доповіді дійшли висновку, що церква ставила свою репутацію вище за принципи захисту дітей, які опинилися під її опікою.

Пізніше кардинал Десмонд Коннелл, колишній єпископ Дубліна, який з-поміж інших ірландських духовних осіб піддався критиці за приховування фактів наруги над дітьми з боку священнослужителів, "від щирого серця" вибачився за скоєне.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини релігії | Переглядів: 1125 | Додав: Olena_Mazur
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ