Ср, 2024-04-24, 20:57


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2015 » Жовтень » 29 » Артилерію калібром до 100 мм відвели на Маріупольському напрямку. ВІДЕО
18:49
Артилерію калібром до 100 мм відвели на Маріупольському напрямку. ВІДЕО
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Збройні сили України завершили передбачене Мінськими угодами відведення артилерійських систем калібром менше ніж 100 мм на маріупольському напрямку.

"На маріупольському напрямку завершено відведення артилерії калібром менше ніж 100 мм", - повідомляє прес-центр штабу антитерористичної операції на своїй сторінці у соцмережі Facebook у четвер, 29 жовтня, увечері.

У прес-центрі поінформували, що день у зоні проведення АТО минув без порушень Мінських домовленостей і військові сапери надалі розміновують підконтрольні Україні території.

"Сапери продовжують вести роботи щодо розмінування на залізничних перегонах Оленівка - Південнодонбаська та Ясинувата-Авдіївка. Спільні групи саперів працюють на Вуглегірській ТЕС у напрямку Михайлівки, Макіївської, а також Кураховської та Старобешівської ТЕС", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 29 вересня тристороння контактна група у Мінську домовилася про відведення озброєння калібром менше 100 мм. Під документом стоять підписи спецпредставника ОБСЄ Мартіна Сайдіка, представника України Леоніда Кучми та спецпредставника Росії Азамата Кульмухаметова, але відсутні підписи ватажків окремих районів Донбасу. Очікується, що завершення підписання відбудеться до 1 жовтня.

30 вересня ватажки окупантів із угрупувань "ДНР" і "ЛНР" Олександр Захарченко і Олександр Плотницький також поставили свої підписи під угодою. Президент України Петро Порошенко 2 жовтня, після зустрічі лідерів країн "нормандського формату" в Парижі заявив, що українська сторона з 3 жовтня почне відведення техніки і озброєння калібру до 100 мм від лінії розмежування на Донбасі.

16 жовтня прес-центр АТО заявив, що українські військові завершили відведення мінометів калібру менше 100 мм в секторі "А "зони АТО на Донбасі, тобто в Луганській області.

18 жовтня почалося відведення гармат калібру до 100 мм і мінометів калібру до 120 мм в Донецькій області.

22 жовтня сили АТО завершили відведення танків на всіх напрямках від лінії розмежування на Донбасі.

27 жовтня Петро Порошенко зазначив, що починається відведення артилерії калібром до 100 мм.

Своєю чергою секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов заявив, що відведення озброєння на Донбасі відбувається таким чином, щоб у разі відновлення бойових дій українські військові могли швидко відреагувати.

Раніше повідомлялося, що бойовики відкривали вогонь по українських позиціях з гранатометів і стрілецької зброї в районі населеного пункту Зайцеве в Донецькій області.

Крім того, за минулу добу в зоні АТО внаслідок обстрілу бойовиками українських позицій загинув один військовослужбовець. Терористи, які контролюють зруйнований Донецький аеропорт, відкривали вогонь по позиціях сил АТО в районі селищ Опитне і Піски.

Як заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін, на Донбасі немає стабільного режиму припинення вогню і реального доступу місії ОБСЄ на територію окремих районів Донецької та Луганської областей (ОРДЛО): "Незважаючи на певні кроки, ми маємо дуже складну ситуацію".

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 910 | Додав: adminA | Теги: відвід, Маріупольський напрямок, артилерія калібром до 100 мм
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ