Чт, 2024-04-25, 18:20


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Березень » 17 » Аварія на японській АЕС має ознаки апокаліпсису, вважає Меркель
20:05
Аварія на японській АЕС має ознаки апокаліпсису, вважає Меркель
Інші останні Катастрофи та природні катаклізми на сайті holosUA.com/

Канцлер Німеччини Ангела Меркель визнала, що аварія на АЕС "Фукусіма-1" у Японії "має апокаліптичні масштаби". Виступаючи з урядовою заявою в Бундестазі, вона заявила, що "наслідки цієї катастрофи поки що непередбачувані", додавши, що події на АЕС "розвиваються все драматичніше", передає ИТАР-ТАСС.

При цьому федеральний канцлер висловила надію, що події в Японії не вплинуть на світову економіку. За словами голови німецького уряду, ФРН готова надати Японії необхідну допомогу. "У цю годину найтяжчих випробувань Німеччина виступає на боці Японії", - підкреслила Меркель. Вона також пообіцяла надати урядову допомогу німцям, які перебувають у Японії, якщо ті захочуть виїхати з країни.

- Неполадка на АЕС у Канаді: в озеро Онтаріо потрапили десятки тисяч літрів радіоактивної води

Раніше з такими ж заявами виступив єврокомісар з енергетики Гюнтер Еттінгер. Ми говоримо про апокаліпсис, і я вважаю, це слово якнайкраще підходить до цієї ситуації", - заявив він. "Практично все вийшло з-під контролю. Я не відкидаю найгіршого в найближчі години і дні", - додав єврокомісар 15 березня.

У зв'язку із заявами Меркель варто відзначити, що Німеччина стала першою країною, яка зробила кроки до зупинки атомних проектів. ФРН на три місяці зупинить атомні електростанції, побудовані до 1980 року, щоб перевірити їх на предмет подальшого використання.

За словами Меркель, буде закрито "всі сім" АЕС, побудованих до 1980 року. Коли саме їх буде закрито, не повідомлялося. Результати перевірок стануть відомі 15 червня. Усього в Німеччині працює 17 атомних електростанцій.

Після оголошення урядом Німеччини мораторію на продовження терміну діяльності німецьких АЕС в ніч проти четверга у ФРН були відключені від мережі перші два ядерні реактори, передає NEWSru.com.

Йдеться про АЕС "Некарвестхайм 1", яку було введено в експлуатацію 1976 року, а також "Філіппсбург 1" (1979), розташованих у федеральній землі Баден-Вюртемберг. Передбачається, що перший блок АЕС "Некарвестхайм 1" під Хайльбронном "буде заморожено на тривалу перспективу", а перший блок "Філіппсбург 1" під Карлсруе після закінчення тримісячного мораторію і проведення необхідної інспекції може знову запрацювати.

Нагадаємо, приводом для нової хвилі інтересу до теми відмови від атомної енергетики став потужний землетрус у Японії, що спричинив вибух на АЕС "Фукусіма-1". Це може стати найбільшою аварією на атомній станції за останні 25 років, з моменту чорнобильської катастрофи.

Неполадка на АЕС у Канаді: в озеро Онтаріо потрапили десятки тисяч літрів радіоактивної води

У Канаді десятки тисяч літрів радіоактивної води потрапили в озеро Онтаріо в результаті несправності на розташованій в цьому районі атомній електростанції, передає NEWSru.co.il з посиланням на AFP.

Інцидент має незначний вплив на навколишнє середовище і не загрожує здоров'ю населення, повідомили представники місцевої влади у середу, 16 березня.

За даними державної компанії Ontario Power Generation, що виробляє близько 70% електроенергії провінції Онтаріо, 73 тисяч літрів радіоактивної води потрапили в озеро з АЕС Pickering Nuclear Station, розташованої за 35 км на схід від Торонто.

Причиною витоку, який було усунено відразу після виявлення, стала пошкоджена перегородка у водяному насосі, зазначили в компанії, підкресливши, що інцидент не позначився на якості питної води.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Катастрофи та природні катаклізми | Переглядів: 979 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ