Пт, 2024-04-26, 22:45


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Серпень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Головна » 2010 » Серпень » 27 » Автоцивілка подорожчала в Україні в середньому на 30%
14:43
Автоцивілка подорожчала в Україні в середньому на 30%
Інші останні Новини економіки на сайті holosUA.com/

   З 27 серпня поліси ОСЦПВ продаються за новими цінами і з новими лімітами відповідальності. Страховики говорять, що ціни на автоцивілку в середньому піднялися не більше ніж на 30-40%, тоді як ліміти відповідальності зросли удвічі, пише "Дело".

Епопея з ухваленням нових тарифів і лімітів відповідальності за полісами ОСЦПВ, яка триває більше року, нарешті закінчилася перемогою страховиків: 16 серпня Мінюст зареєстрував розпорядження Держфінпослуг, яким встановлюються нові тарифи і ліміти відповідальності з ОСЦПВ, розроблені Моторним (транспортним) страховим бюро України (МТСБУ). А вчора президія МТСБУ оголосила про те, що датою початку укладення договорів ОСЦПВ за новими цінами і лімітами відповідальності вважається 27 серпня 2010 року.

Це зовсім не означає, що старі поліси автоцивілки перестануть діяти. Просто з понеділка водіям, охочим купити автоцивілку, потрібно розраховувати на те, що заплатити за поліс ОСЦПВ доведеться більше, ніж раніше.

"Ми порахували, що по Києву наша компанія підніме ціну на поліси ОСЦПВ на 15-20%, а в деяких регіонах, за нашими підрахунками, ціни доведеться підвищувати в два рази", - признається голова правління Української страхової групи Павло Нельга. В середньому по ринку, за його словами, ціни на ОСЦПВ піднімуться на 25-30%.

Судячи з нових коефіцієнтів, більше за всіх нові ціни "відчують" водії столиці: базовий платіж для киян множитиметься на коефіцієнт 3,2-4,8 (в даний час коефіцієнти для авто, зареєстрованих в Києві, становлять 1,5-1,8). З понеділка до столичних прирівняють також автомобілі, зареєстровані в містах-супутниках Києва: Борисполі, Боярці, Броварах, Василькові, Вишгороді, Вишневому, Ірпені (новий коефіцієнт для них становитиме 1-4,8).

Крім того, подорожчає страховка і для недосвідчених водіїв. Наприклад, для тих, чий стаж водія менше 10 років (коефіцієнт 1,35-1,76 замість 1,2-1,5 для водіїв із стажем водіння до року).

Страховики, природно, від нових цін на поліси ОСЦПВ тільки виграють - адже не дарма вони добивалися їх підвищення останні півтора року. "У перші рік-півтора, коли виплати проводитимуться за старими лімітами, а поліси продаватися вже за новими цінами, страховики зможуть не тільки самі заробити, але і дадуть можливість заробити цілій армії страхових агентів. Тому сьогодні ухвалення нових цін - хороша підмога для страхового ринку, що падає", - вважає голова комісії із страхування Українського товариства фінансових аналітиків В'ячеслав Черняховський.

Разом з тим, за його словами, через півтора-два роки, коли нові розміри "виплат" наздоженуть нові ціни з ОСЦПВ, страховики зіткнуться з тими ж проблемами, що і сьогодні: високою збитковістю і демпінгом. Втім, багато хто побоюється, що вже сьогодні з ухваленням нових тарифів демпінг на ринку ОСЦПВ тільки посилиться.

"Адже базовий тариф зменшили на 38,2%, або до 180 грн, а закон про ОСЦПВ не змінили. Тому страховики за бажання зможуть ще сильніше демпінгувати", - зазначає Нельга. На його думку, ситуацію може виправити лише пряме врегулювання збитків або виплата відшкодування не постраждалому, а клієнтові. "Тільки у такому разі водії обиратимуть страховки ОСЦПВ не за їх ціною, а за якістю", - запевняє Нельга.

Втім, навіть якщо ніхто не демпінгуватиме, а ціна на ОСЦПВ реально зросте у всіх страховиків, експерти обіцяють, що водіям нова автоцивілка все одно буде вигідна, оскільки нові поліси передбачають не тільки нові ціни, але і двократне підвищення лімітів відповідальності.

Як повідомлялося, автоцивілка подорожчає одночасно з підвищенням лімітів відповідальності за полісами ОСЦПВ. Таке рішення було ухвалене на засіданні Держфінпослуг 23 лютого. Після кількох місяців впертої боротьби регулятор все ж таки пішов назустріч страховим компаніям і ухвалив проект розпорядження, згідно з яким змінюються не лише умови виплат з ОСЦПВ (як це було передбачено попереднім рішенням Комісії), але і ціни на поліси автоцивілки.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини економіки | Переглядів: 1177 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ