Чт, 2024-04-25, 14:04


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2010 » Березень » 22 » Азаров боротиметься з кризою під пильним оком Януковича
17:53
Азаров боротиметься з кризою під пильним оком Януковича
Інші останні Новини економіки на сайті holosUA.com/


Президент Янукович доручив прем’єр-міністру Миколі Азарову підготувати програму невідкладних заходів для виходу з кризи. Про це йшлося під час сьогоднішньої (22 березня) зустрічі президента та прем'єра, повідомляє прес-служба глави держави.
Програма має бути розглянута за участю народних депутатів, фахівців, експертів та представників громадськості на засіданні уряду, а після затвердження обов’язково оприлюднена.

Водночас президент закликав керівника уряду не чекати завершення виконання програми невідкладних заходів, а вже зараз надати пропозиції щодо пріоритетності та черговості реформ.

Також Янукович і Азаров домовилися зустрічатися щопонеділка о 12.00, щоб спільно підбивати підсумки минулого тижня і планувати наступний.

За дорученням президента прем’єр-міністр поінформував його про хід підготовки бюджету-2010.

Азаров доповів главі держави перший варіант проекту бюджету поточного року, а також основні параметри, на які уряд планує вийти у ході розробки цього документа.

Президент України нагадав, що половина керівників регіонів призначена, тож їх можна вже залучати до бюджетного процесу, "щоб вони бачили, на що можуть розраховувати". Глава держави також зазначив, що вже до кінця поточного тижня треба призначити решту голів облдержадміністрацій.

За результатами зустрічі з представниками Всеукраїнських професійних спілок та професійних об’єднань глава держави доручив уряду налагодити системну співпрацю з профспілками.

Янукович висловив упевненість, що соціально-економічна ситуація в Україні змінюватиметься на краще і доручив прем’єр-міністру інформувати його про першочергові заходи та пріоритетні напрямки діяльності, які визначатиме уряд.

Президент доручив вже цього тижня підготувати і провести спільну з урядом нараду з пенсійної реформи. "Ми повинні разом розглянути всі питання, що стосуються пенсійної реформи. Насамперед визначити, що ми можемо зробити і що можемо очікувати", – підкреслив глава держави.

Відповідаючи на запитання президента щодо організації роботи з попередження повеней, прем’єр-міністр доповів, що в уряді створено відповідну комісію, яка провела два робочих засідання, розроблено план заходів, розпочато фінансування.

Під час зустрічі Янукович і Азаров також обговорили проблемні питання підготовки в Україні фінальної частини Євро-2012.

Слід зазначити, що Міністерство економіки вже оприлюднило проект "Державної програми економічного і соціального розвитку на 2010 рік", який буде подано у Верховну Раду разом з проектом держбюджету. Цей документ майже не відрізняється від програми уряду Юлії Тимошенко, направленої у Раду у вересні 2009 року.

Нова програма, як і попередня, містить сім напрямів. Кабмін зобов'язується зберегти макроекономічну і соціальну стабільність, здійснити прорив в індустрії, зняти інфраструктурні обмеження, створити сучасну інноваційну систему і високоефективне агропромислове виробництво, інтегрувати Україну в світову спільноту.

Уряд Азарова обіцяє підтримувати стабільність гривні, ліквідувати обмеження для роботи бізнесу, запровадити єдиний соціальний внесок і накопичувальну пенсійну систему, а також усі ті реформи, які декларували останні кілька урядів. З-поміж іншого Кабмін має намір в 2010 році збільшити виробництво автомобілів, суден, авіаційної і ракетної техніки, розвивати поновлювані джерела енергії, внаслідок чого споживання газу економікою має скоротитися на 6%.

З ключових макроекономічних показників в програмі вказаний лише розмір дефіциту бюджету - 4% ВВП. Цю ж цифру обіцяв попередній уряд. Приріст виробництва аграрної продукції має становити 2,1% (раніше - 4,1%), прогнози будівництва доступного житла - 16,3 тис кв м (1,1 млн кв м).

Як повідомлялося, 11 березня Азаров заявив, що найголовніше завдання на сьогодні – розробити й ухвалити реалістичний бюджет. Він наголосив, що ухвалення бюджету розблокує вирішення багатьох інших питань, а також підготовку до Євро-2012. Він підкреслив, що не потрібно забувати, що третина місцевих бюджетів "дотаційні більше як на 90%".

Прем'єр запевнив, що 11 квітня новий уряд подасть до Верховної Ради проект державного бюджету на 2010 рік. Він наголосив, що на розробку проекту держбюджету новому уряду потрібен один місяць.

"Сьогодні 11 березня, і тому 11 квітня бюджет буде внесений", – сказав він і додав, що програма діяльності уряду буде представлена на розгляд Верховної Ради одночасно з проектом державного бюджету на 2010 рік.

Також Азаров доручив міністру фінансів невідкладно розпочати розробку збалансованого і реалістичного проекту бюджету-2010.

Президент доручив підготувати програму економічних реформ за 60 днів

Президент Віктор Янукович поставив завдання підготувати не пізніше ніж упродовж 60 днів проект програми економічних реформ. На цьому Янукович наголосив під час першого засідання Комітету з економічних реформ, яке відбулося у понеділок в адміністрації президента.

"Перший проект програми економічних реформ повинен бути підготовлений не пізніше, ніж за 60 днів. Немає права марнувати жодного дня. Потрібно використовувати кризу для глибоких і системних реформ як шанс для модернізації економіки", - наголосив президент.

Він відзначив, що пріоритетними напрямками такої програми повинні стати забезпечення сталого економічного розвитку, формування комфортного бізнес-клімату та залучення інвестицій; технологічна модернізація економіки і розвиток інфраструктури; створення умов для економічного розвитку регіонів.

"Безумовно, що кілька останніх років Україна стояла перед вибором: або сценарій стагнації і життя одним днем – і ми знаємо, що при цьому були присутні популістські обіцянки, - або глибинні реформи і якісний ривок уперед у національному розвитку", - сказав Янукович і зауважив, що минула влада "зруйнувала в Україні стабільність і державний механізм управління".

"Зараз ми прийшли до влади, щоб дати країні зміни, дати нове дихання. Ми відкриємо людям нові перспективи через повноцінні реформи. Я впевнений, що ми вийдемо з кризи сильнішими і зробимо якісні реформи на шляху до стратегічної мети – через десять років увійти до двадцятки найрозвиненіших країн світу", - підкреслив президент.

Янукович також зазначив, що реформи будуть проводитися з дотриманням принципів публічності, реалістичності, професіоналізму і системності, а також з орієнтуванням на результат, а не на процес.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини економіки | Переглядів: 1124 | Додав: Olena_Mazur
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ