Чт, 2024-03-28, 11:49


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Серпень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Головна » 2010 » Серпень » 10 » Барселона - найкраще пляжне місто світу. До "десятки" потрапили Ніцца, Маямі і Тель-Авів
15:09
Барселона - найкраще пляжне місто світу. До "десятки" потрапили Ніцца, Маямі і Тель-Авів
Інші останні Новини про відпочинок і туризм на сайті holosUA.com/


Список десяти найкращих пляжних міст світу очолила іспанська Барселона, у якій налічується 8 піщаних міських пляжів, пише з посиланням на National Geographic, NEWSru.co.il.
В анотації NG наголошується, що Барселона була столицею Олімпіади 1992 року. Днями Барселона приймає чемпіонат Європи з легкої атлетики - і в четвер погода не тішила спортсменів: над стадіоном йшли дощі. Так що в пляжному сезоні для жителів і гостей Барселони настала деяка перерва.

На другому рядку - Кейптаун. У законодавчій столиці ПАР і її околицях є 20 пляжів. І особливо привабливим є та обставина, що ці пляжі не схожі один на одного - багато з них лежать біля мальовничих лагун. Але купатися зараз поблизу Кейптауна прохолодно - у Південній Африці зима, температура повітря вдень рідко піднімається вище ніж 20 градусів за Цельсієм.

На третьому місці - пляжний Гонолулу, Гаваї. Ідеальне місце для любителів курортного відпочинку. Однак для європейців поїздка на Гаваї - дорогувате задоволення.

Куди ближче європейському відпускнику французька Ніцца, де, за даними NG, є 35 пляжів. Але необхідно враховувати, що багато з цих пляжів - приватні або платні (в середньому, 15-20 євро за візит), а на громадських пляжах влітку не проштовхнутися. На більшості пляжів тут - не пісок, а дрібні гладкі камінці, галька, тому бажано вирушати до моря в шльопанцях.

Маямі-Біч - пляжна столиця Флориди, США, - на п'ятій сходинці. Тут завжди людно, тут можна зустріти знаменитостей і себе показати. Але якщо постаратися, можна знайти навіть тихий куточок для романтичного купання при місячному сяйві.

Ріо-де-Жанейро - сонячна мрія Остапа Бендера - в рейтингу NG посідає 6-ту позицію. 40 км берегової лінії забезпечує певну свободу вибору місця для купання. Досвідчені туристи рекомендують бути тут гранично уважними: на курортах Бразилії промишляють злодії (утім, де їх немає).

Для тих, хто віддає перевагу спортивному варіанту морського відпочинку, підійде Санта-Моніка (Каліфорнія) - 7-ме місце в списку NG. Тут можна зустрітися і з голлівудською зіркою, і з засмаглим мільйонером - якщо пощастить.

На 8-й позиції - австралійський Сідней. У розпорядженні відпочивальників десятки прекрасних пляжів. А з травня по жовтень на горизонті можна побачити китів, що тут мігрують. Ось тільки для більшості жителів планети Австралія - це дуже далеко.

Тель-Авів опинився на 9-му місці. NG називає це місто "Маямі-Біч Середземномор'я". Ресторани і дискотеки працюють всю ніч, до ранку. Вдосталь повеселившись, вгамувавши спрагу і голод, можна пірнути у води теплого моря. "Сезон медуз" на ізраїльському узбережжі Середземного моря вже минув. Температура води - близько 30 градусів, температура повітря вдень трохи вище.

Завершує список канадський Ванкувер. Полежати на ласкавому піску на тлі гірського пейзажу завжди приємно. І нагадаємо, що Ванкувер вважається одним з найбільш комфортабельних міст світу.

До речі, найчистішими вважаються пляжі Кіпру, а ось українські пляжі не можуть похвалитися своєю елітністю. Разом з тим, жителів столиці України невдовзі напевно не відмовилися б від гарних пляжів. Річ у тім, що, за прогнозами синоптиків, з наступного тижня в Україну прийде рекордна спека - температура може підніматися до 42 градусів.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини про відпочинок і туризм | Переглядів: 1391 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ