Сб, 2024-04-20, 15:00


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Травень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Головна » 2011 » Травень » 16 » "Беркут" намагається знести ринок на "Лісовій" у Києві. Підприємці чинять опір, поранено 10 осіб
17:24
"Беркут" намагається знести ринок на "Лісовій" у Києві. Підприємці чинять опір, поранено 10 осіб
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Прес-служба ВГО "Коаліція учасників Помаранчевої революції" повідомляє про "бійку біля станції метро "Лісова" в Києві.

За даними прес-служби, "о 5.14 група невідомих за підтримки більше сотні працівників спецпідрозділів міліції та значної кількості працівників КП "Благоустрій" із залученням спецтехніки почала штурм ринку біля "Лісової".

- У МВС заявили, що на ринку "Лісовий" зносять незаконні лотки. Всього планують ліквідувати 48 кіосків
- У прокуратурі кажуть про 126 незаконних МАФів на "Лісовому", а у підприємців повідомляють про побиття та арешти

"Рейдери намагаються зруйнувати законно встановлені торговельні павільйони. Підприємців, які захищають ринок, жорстоко б'ють. Є поранені", - йдеться в повідомленні.

Як повідомив голова ВГО "Коаліція учасників Помаранчевої революції" Сергій Мельниченко, до них "звернулися підприємці із вказаного ринку з проханням допомогти і не допустити того, щоб його незаконно знесли".

На місці перебувають близько 300 співробітників "Беркуту", а також співробітники міліції (за словами Мельниченка, переважно офіцери), а також декілька сотень, за попередніми оцінками, 200 торговців з ринку.

За станом на 8.30 ранку понеділка було демонтовано 5 кіосків, які стояли за територією ринку з боку Броварського проспекту, але належали до нього. При цьому підприємці чинили опір, близько 10 осіб отримали поранення і їх забрала швидка допомога.

О 8.30 правоохоронці відновили спроби демонтажу. Проте підприємці у відповідь на брутальні дії міліції, яка виступила на боці рейдерів і била захисників ринку, принесли декілька лотків курячих яєць і жбурляли їх у нападників. Міліціонери стали слизькими і жовтими від влучних попадань, багатьом заліпило очі. Демонтаж поки що припинено.

Працівники ринку, яких за оцінками підприємців близько 1,5 тис осіб, настроєні рішуче і мають намір захищати свої кіоски.

На території ринку перебуває голова Конфедерації вільних профспілок, народний депутат Михайло Волинець (фракція БЮТ-"Батьківщина"). Він заявив, що має намір організувати переговори підприємців "Лісового" ринку в Києві зі столичною владою.

"Я спробую організувати людей для того, щоб поїхати в Київську мерію і запропонувати дуже важливий аргумент, якого немає у влади, - переговори та відкрита розмова", - заявив Волинець агентству Інтерфакс-Україна на ринку "Лісовий".

Він підкреслив, що влада діє незаконно, використовуючи силові структури. "Ясно, що за цим стоять бандитські формування, йде перерозподіл ринку. Але у влади немає аргументів, тому що не проводилися переговори, нічого людям взамін не запропонували", - зазначив він. При цьому, за словами депутата, представники правоохоронних органів "діяли нахабно, тому що все робилося вночі, у вихідний день".

Підприємцям стало відомо, що в п'ятницю Деснянське районне управління КП "Благоустрій" (структура КМДА) винесло розпорядження до понеділка "ліквідувати ринок "Лісовий". У той же час Мельниченко зазначає, що є суперечності в цих рішеннях, наприклад, деякі розпорядження виносить Деснянське районне управління КП "Благоустрій", а приходять виконувати співробітники КП "Благоустрій" (центрального апарату).

Також він акцентував увагу, що є рішення господарського суду від 2009 року, який встановив, що ринок "Лісовий" є цілісним майновим комплексом, тоді як Деснянське районне управління КП "Благоустрій" винесло розпорядження ліквідовувати незаконні малі архітектурні форми на ринку "Лісовий".

Нагадаємо, що нещодавно на київських ринках УБОЗ почав масові перевірки торговельних точок - жорсткі, з конфіскацією товару. Продавці підозрюють, що перевірки - спроба влади руками правоохоронних органів помститися за акції протесту проти Податкового кодексу.

Зокрема УБОЗ провів перевірку на книжковому і речовому ринках Петрівки. З базару вивезли декілька вантажівок контрафактних дисків, сотні шуб і дублянок. У свою чергу, після цього на "Троєщині" була порожня третина робочих місць, пройшли перевірки і на ринку "Юність".

У той же час нагадаємо, що протестні акції підприємців відновилися 14 травня, коли в Україні пройшов загальнонаціональний "День Гніву", який за інформацією організаторів, може стати початком безстрокової акції протесту проти соціально-економічної політики уряду.

Під час акції виникла бійка між учасниками "Дня гніву" і співробітниками спецпідрозділу "Беркут", в результаті постраждав міліціонер, правоохоронці затримали 6-х учасників акції протесту.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 926 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ