Ср, 2024-04-24, 08:25


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2018 » Червень » 11 » Бізнесмена, який спонсорував кампанію за Brexit комітет парламенту Британії допитає
11:12
Бізнесмена, який спонсорував кампанію за Brexit комітет парламенту Британії допитає
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

За даними ЗМІ, мільйонер Аррон Бенкс співпрацював з російськими чиновниками під час і після кампанії за Brexit.

У Великій Британії комітет парламенту з питань медіа допитає мільйонера Аррона Бенкса, який спонсорував кампанію за Brexit, щодо його контактів з російськими чиновниками. Про це заявив голова комітету Даміан Коллінз, повідомляє The Associated Press.

За його словами, комітет планує поставити Бенксу низку питань вже на цьому тижні.

"Він сказав, що він одного разу зустрічав російського посла; тепер ми знаємо, що зустрічей було більше. Були поїздки до Москви, а ще нібито вигідні пропозиції бізнесу. Чи відбулися ці бізнес-угоди? Чи були ці гроші використані під час політичної агітації? Я думаю, що це все важливі питання, і я думаю, що люди хочуть знати відповідь", - зауважив він.

Раніше британське видання The Times повідомило, що Бенкс має зв’язки з  бізнесменами РФ та зустрічався з російськими дипломатами

Так, видання отримало електронні листи Бенкса і його бізнес-партнера Енді Вігмора, які свідчать, що обидва неодноразово обговорювали з чиновниками РФ можливості бізнесу та питання щодо  взаємного інтересу під час і після кампанії за Brexit.

У свою чергу, Бенкс після референдуму випустив книгу, в якій написав, що мав лише одну зустріч з представником Путіна. Так, у вересні 2015 року він зустрічався з послом РФ у Британії Алєксандром Яковєнком.

За даними видання,  Бенкс та Яковєнко провели ще одну зустріч одразу після візиту британського депутата-євроскептика Найджела Фараджа до Дональда Трампа у листопаді 2016 року. Яковенко запропонував укласти угоду, за якою Бенкс та Вігмор братимуть участь у роботі однієї з шести золотодобувних компаній РФ.

Водночас Бенкс у коментарі Reuters заперечив підозри щодо співпраці з росіянами.

"Були не тільки росіяни: ми зустрічалися з людьми із різних країн, ми також проінформували Державний департамент у Вашингтоні, ми також зустрічалися з провідними представниками посольства в Лондоні. Отже, якщо ми російські шпигуни, ми також повинні бути американськими шпигунами", - наголосив він.

Нагадаємо, 8 червня у Великій Британії почали розглядати можливість проведення референдуму щодо фінальної угоди з Європейським Союзом про вихід Британії з блоку.

24 травня стало відомо, що прем'єр-міністр Британії Тереза Мей попросить Європейський Союз про другий перехідний період Brexit до 2023 року, щоб уникнути "жорсткого кордону" в Ірландії.

19 березня ЄС та  Британія заявили про досягнення домовленості щодо перехідного періоду після Brexit, який триватиме 21 місяць і завершиться 31 грудня 2020 року.

7 березня глава Європейської ради Дональд Туск повідомив, що надіслав лідерам країн-членів Євросоюзу стратегію щодо відносин з  Британією після Brexit.

На початку лютого Мей заявила, що протягом наступних трьох тижнів представить план про вихід країни з Європейського Союзу.

Як повідомлялось, 13 грудня 2017 року Європарламент проголосував за початок другого етапу переговорів щодо виходу Великої Британії з Європейського союзу.

Додамо, під час референдуму 24 червня 2016 року 51,9% британців проголосували за вихід Великої Британії з ЄС (Brexit). При цьому 62% шотландців висловилися за збереження британського членства в ЄС, а 32% виступили за Brexit. ​Правляча в регіоні Національна партія закликала до проведення окремого референдуму, якщо позиція Шотландії буде проігнорована під час переговорів з Брюсселем щодо Brexit.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 633 | Додав: adminA | Теги: бізнесмен, спонсор Brexit, комітет парламенту Британії
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ