Пт, 2024-04-19, 05:59


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Грудень » 18 » БЮТ: Януковича цікавить тільки одне питання - як залишитися при владі
15:34
БЮТ: Януковича цікавить тільки одне питання - як залишитися при владі
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Народний депутат від фракції "БЮТ-Батьківщина" Сергій Соболєв прогнозує, що після провалу саміту Україна - ЄС 19 грудня, на владу чекають масові протести.

Про це депутат заявив в інтерв'ю "5 каналу" в суботу.

За словами Соболєва, Президент України Віктор Янукович міг би змінити ситуацію і забезпечити рух України до Європи шляхом проведення справжніх судових процесів стосовно екс-прем'єра Юлії Тимошенко. "Янукович міг зробити кроки зі свого боку - дати команду тим суддям і прокурорам припинити політичні переслідування, але його не цікавить європейське майбутнє. Його цікавить тільки одне: як залишитися при владі. Але в цій ситуації після 19 грудня це вже вирішуватиме не Янукович, це питання вирішуватиме вулиця", - додав він.

Соболєв відзначив, що БЮТ основну свою роботу проводитиме поза парламентом, оскільки у Верховній Раді не вдається знайти діалог з більшістю. "Сьогодні абсолютно інша стратегія. З цим режимом можна боротися законними конституційними методами, але не в стінах парламенту", - сказав Соболєв. При цьому він додав, що "на Януковича як диктатора чекає доля диктаторів північної Африки".

Як повідомлялось, президент Ради Європи Херман ван Ромпей визнав, що 19 грудня під час саміту Україна-ЄС парафування Угоди про асоціацію України і Європейського союзу не відбудеться.

Відзначимо, що Президент Євросоюзу засуджує політично мотивоване правосуддя - серед якого справа Юлії Тимошенко - лише приклад.

Як відомо, саміт Україна-ЄС пройде в Києві 19 грудня. Керівництво України неодноразово заявляло, що сподівається на парафування угоди про асоціацію з ЄС до кінця поточного року. Проте 14 грудня МЗС визнало, що парафування може й не бути, але це не принципово.

Соболєв вірить, що Тимошенко до виборів-2012 повернеться в політику

У фракції "БЮТ-Батьківщина" розраховують, що Юлія Тимошенко повернеться в активну політику до початку парламентських виборів 2012 року.

Про це в інтерв'ю "5 каналу" заявив народний депутат від фракції "БЮТ-Батьківщина" Сергій Соболєв, коментуючи інформацію, що Європейський Суд з прав людини приступив до розгляду справи Тимошенко.

"Так. Я в цьому упевнений", - сказав Соболєв, відповідаючи на питання, чи повернеться Тимошенко в політику до виборів.

Він відзначив, що вже визначено, що до кінця березня 2012 року влада повинна надати свої аргументи Євросуду щодо даної справи. "Це означає, що реально в квітні-травні місяці може початися безпрецедентний процес, де влада отримає свій вердикт", - сказав Соболєв.

Він також завірив, що виборчий список "Батьківщини" за будь-яких умов очолить Тимошенко. "Це питання навіть не обговорюється. Це буде Юлія Тимошенко", - сказав Соболєв.

Як повідомлялося, 11 жовтня Юлія Тимошенко була засуджена до семи років позбавлення волі за ч 3 ст 365 Кримінального кодексу України в рамках справи про перевищення влади і службових повноважень при підписанні газових угод з РФ в 2009 році. Її захист подав апеляцію, яку зараз розглядає Апеляційний суд Києва.

7 і 8 грудня Шевченківський районний суд провів виїзні засідання у СІЗО і обрав для Тимошенко запобіжний захід у вигляді арешту на два місяці у справі ЄЕСУ. Під час засідань Тимошенко лежала, лікарі підтверджували її тяжкий стан.

Виїзні судові засідання в СІЗО у справі екс-прем'єра також є порушенням національного законодавства та Європейської конвенції з прав людини, визнала парламентський омбудсмен України Ніна Карпачова.

Нагадаємо, Апеляційний суд Києва вирішив не розглядати апеляцію на повторний арешт Юлії Тимошенко в її відсутність на судовому засіданні: суд повернеться до цього питання вже після саміту з ЄС.

Як повідомлялося у ЗМІ, Європейський суд з прав людини прийняв 16 грудня до розгляду скаргу екс-прем'єра України Юлії Тимошенко про порушення норм Європейської конвенції з прав людини під час притягнення її до кримінальної відповідальності і зобов'язався дати свої коментарі до 22 березня 2012 року.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 921 | Додав: adminA | Теги: Юлії Тимошенко, Європейський суд з прав людини
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ