Вт, 2024-04-16, 08:42


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2010 » Лютий » 15 » БЮТ оголосив судову війну Центрвиборчкому, намагаючись виграти час
18:16
БЮТ оголосив судову війну Центрвиборчкому, намагаючись виграти час
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/


У штабі Юлії Тимошенко намагаються заборонити публікацію підсумків президентських виборів. Так, до Вищого адміністративного суду України надійшов позов народного депутата Віталія Барвіненка (фракція БЮТ) на ухвалу Центральної виборчої комісії про оголошення результатів президентських виборів.
Як повідомили в прес-службі ВАСУ, скарга від народного депутата надійшла до суду в понеділок. У своїй позовній заяві парламентар просить визнати незаконною ухвалу ЦВК про встановлення й оголошення результатів виборів президента України і заборонити публікацію цієї ухвали в офіційних друкованих виданнях.

Цей позов поки що не прийнято до розгляду. З моменту ухвалення у суду є 2 дні для ухвалення рішення за цією скаргою, передає "Інтерфакс-Україна".

Тим часом у коментарі член фракції БЮТ Сергій Власенко зазначив, що йому нічого невідомо про судовий позов, направлений його колегою по фракції.

При цьому Власенко зазначив, що Барвіненко помилився як мінімум в частині вимоги про заборону публікації ухвали ЦВК щодо встановлення результатів президентських виборів. Депутат нагадав, що чинний закон не вимагає такої публікації, і вона не тягне за собою жодних юридичних наслідків.

Власенко наголосив, що позов до суду в даний момент готується, і "сьогодні-завтра" він буде спрямований у ВАСУ. Депутат уточнив, що документ буде підписано або кандидатом на посаду президента, або його уповноваженою особою.

Завтра штаб Тимошенко оскаржить рішення ЦВК за підсумками виборів: вони вимагають трансляції засідань і повного складу суду

Штаб Юлії Тимошенко оскаржить рішення Центральної виборчої комісії України за підсумками президентських виборів у вівторок, а також зажадає публічного розгляду справи, заявляє керівник штабу Олександр Турчинов. Очевидно, що таким чином БЮТ намагається затягнути час оскарження результатів виборів.

"Годину тому ми змогли отримати протокол (про оголошення Віктора Януковича президентом України - ред.) ЦВК, який вчора було озвучено на телебаченні", - сказав він на брифінгу в понеділок у Києві.

"... Як і було заявлено Юлією Володимирівною Тимошенко, ми готуємо на підставі цього протоколу позов у ВАСУ, який завтра буде передано", - зазначив Турчинов.

"Ми направимо клопотання, щоб розгляд стався в прямому ефірі, і ми сподіваємося, що ВАСУ обов'язково задовольнить це клопотання", - наголосив він.

А лідер фракції БЮТ Іван Кириленко припускає, що позов може бути подано ще сьогодні.

"Ми сьогодні, останній строк - завтра, подаємо скаргу до Вищого адміністративного суду", - сказав він на брифінгу в понеділок у Києві.

За словами Кириленка, кандидат у президенти Тимошенко згідно з законодавством має право оскаржити результати президентських виборів.

Депутат закликав дочекатися рішення ВАСУ, зазначивши, що після цього фракція БЮТ готова буде прийняти рішення про участь або неучасть у засіданні парламенту з інавгурації президента.

Тим часом українські політологи вважають малоймовірною можливість оскарження офіційних результатів президентських виборів. Таку думку висловив директор Київського центру політичних досліджень і конфліктології Михайло Погребинський у понеділок на прес-конференції в Києві.

"Жодних шансів на те, що воно (оскарження офіційних результатів президентських виборів - ред.) буде прийнято, немає ... Я думаю, що остаточний сигнал про це пролунав після привітання Барака Обами (президент США-ред.). Жодних шансів змінити результати виборів", - сказав він.

Водночас політолог вважає, що Тимошенко буде дотримуватись обраної стратегії несприйняття результатів другого туру президентських виборів "до упору".

Таку думку поділяє директор Школи політичної аналітики Києво-Могилянської академії Олексій Гарань, додаючи при цьому, що "це оскарження насправді має суто психологічне значення".

Ющенко закликає ВАСУ законно і оперативно розглянути скарги на результати виборів президента

Президент України Віктор Ющенко просить Вищий адміністративний суд України (ВАСУ) забезпечити законність і оперативність розгляду скарг кандидатів на посаду президента України на встановлення результатів виборів, повідомляє в понеділок прес-служба глави держави.

Під час зустрічі з головою ВАСУ Олександром Пасенюком Ющенка наголосив, що "до нього звернулася один з кандидатів на посаду президента України - Юлія Тимошенко - з інформацією про те, що, на її думку, в ході виборів було допущено істотні порушення виборчого законодавства. Тому Тимошенко має намір оскаржити у ВАСУ результати виборів президента України", - інформує прес-служба.

Прес-служба президента зазначає, що Ющенко закликав ВАСУ "забезпечити законність і оперативність розгляду всіх поданих скарг кожного з претендентів на посаду президента України".

"Я хочу забезпечити легітимну передачу владі легітимному президентові", - наголосив глава держави.

14 лютого Центральна виборча комісія оголосила Януковича обраним президентом України на виборах 7 лютого.

Його суперниця Тимошенко заявила, що не визнає перемоги Януковича і оскаржуватиме результати президентських виборів у судах.

Центральний виборчий штаб Тимошенко подаватиме позов проти Вищого адміністративного суду щодо незаконності протоколу Центральної виборчої комісії про офіційні результати президентських виборів.

Тим часом у самій ЦВК вважають, що жодної судової перспективи оскарження дій Центральної виборчої комісії зі встановлення та оприлюднення результатів виборів президента України немає.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1325 | Додав: Olena_Mazur
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ