Ср, 2024-04-24, 11:31


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Грудень » 13 » Близько 40% іграшок для українських дітей напхані миш'яком
10:57
Близько 40% іграшок для українських дітей напхані миш'яком
Інші останні Кримінальні новини і надзвичайні новини на сайті holosUA.com/

38% дитячих іграшок, придбаних на ринку України, містять токсичні метали. Про це свідчать результати проведеного дослідження, які представила на прес-конференції координатор тематичного напрямку "Хімічна безпека" Всеукраїнської екологічної громадської організації "МАМА-86" Ольга Цигулєва, повідомляє УНІАН.

За її словами, організація займається відповідними дослідженнями від 2008 року. Конкретний проект "Хімічна безпека іграшок для дітей" за підтримки міжнародних неурядових організацій стартував у вересні 2012 року в шести країнах регіону Східної Європи, Кавказу та Центральної Азії. В рамках проекту проведено широкомасштабне тестування на вміст шести токсичних елементів (свинець, ртуть, кадмій, сурма, миш'як, хром) у товарах для дітей, придбаних випадковим шляхом у магазинах і на ринках Мінська, Єревана, Алмати, Бішкека, Москви, Волгограда, Сочі, Коломни і Києва. Відповідні тестові вимірювання проводилися за допомогою рентгенофлюоресцентного аналізатора. Закуплені в зазначених країнах іграшки були доставлені для цього в єдину лабораторію, яка розташована у Вірменії, розповіла Цигулєва.

Таким чином, як поінформувала Цигулєва, з 50 іграшок, придбаних в Україні, 19 містять токсичні метали (38%), а саме: 7 зразків містили понад допустиму норму свинець; 10 зразків - сурму, 5 - миш'як, 1 зразок - ртуть. Крім того, 5 зразків містили кілька токсичних металів. Встановлено, що з двох іграшок вітчизняного виробництва одна - чиста, друга - містить сурму.

Як зазначила Цигулєва, в цілому в ході дослідження було протестовано 569 зразків іграшок, причому 80% з них виявилися товарами, імпортованими з Китаю. Результати тестування показали, що в 164 зразках (29%) містився принаймні один токсичний метал з шести, а в 405 зразках - токсичних металів не було виявлено або їхній зміст не перевищував меж стандартів. У той же час вона підкреслила, що невідповідність стандартам було виявлено і в іграшках, виготовлених в країнах Євросоюзу.

Як зазначила фахівець, такий факт виявляє ще одну серйозну проблему: малоймовірно, що такі товари можна знайти на ринках ЄС - за високого вмісту шкідливих металів вони заборонені на внутрішньому ринку, однак в Україну спокійно імпортуються.

У свою чергу начальник управління ринкового нагляду Держспоживінспекції Сергій Кияниченко повідомив, що в період з серпня поточного року перевіркою виявлено, що в цілому близько 60% з протестованих іграшок, які перебували в торговельній мережі України, не відповідають стандартам і вимогам, встановленим до дитячого асортименту.

"У цілому перевірено понад 255 тис іграшок на сьогоднішній день і забраковано Державною інспекцією з питань захисту прав споживачів 154 тис. Тобто, це становить 60% загальної кількості перевіреної продукції", - сказав він.

За його словами, до порушників вжито відповідні санкції - штрафи, вилучення товару, заборона торгівлі. Кияниченко назвав проблему з реалізацією в Україні дитячих товарів, які шкодять здоров'ю малюків, не просто актуальною, а такою, що "кровоточить".

За його словами, важко сказати, який відсоток відповідних товарів вдається контролювати за якістю, оскільки в даний час не ведеться статистика обсягів ринку. Питанням, як саме небезпечні іграшки потрапляють в нашу країну, займається прокуратура та правоохоронні органи.

Він також зазначив, що наявність сертифікату на товар не завжди гарантує його безпеку, але відсутність такого документа є основною причиною для батьків, щоб відмовитися від покупки.

Фахівці радять при виборі іграшок звертати увагу на наявність, крім сертифіката відповідності товару вимогам євростандартів, знака "трилисника" з цифрами внизу, що засвідчує якість, та позначок ГСТУ (або ГОСТ), ISO, маркування CE (абревіатура фр. Conformité Européenne - європейське відповідність). Також радять купувати іграшки не на стихійних ринках, а в супермаркетах і спеціалізованих магазинах, що збільшить шанси купити безпечну для здоров'я дитини іграшку.

Раніше повідомлялося, що практично всі іграшки, які перевірили в торговельній мережі у Хмельницькому працівники Управління захисту прав споживачів, небезпечні для дітей. Місцеві підприємці продають несертифікований товар.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Кримінальні новини і надзвичайні новини | Переглядів: 1128 | Додав: admin | Теги: іграшки, миш'як
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ