Чт, 2024-03-28, 20:27


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Червень » 30 » Близькосхідне турне Путіна: "армія єврейських мільярдерів"
10:03
Близькосхідне турне Путіна: "армія єврейських мільярдерів"
Інші останні Іноземні видання по-українськи на сайті holosUA.com/

Зарубіжна преса описує і коментує візит президента Путіна на Близький Схід, що завершився вчора. "Якщо в Ізраїлі Путін говорив про Іран та його ядерний арсенал, то на Західному березі він говорив про палестино-ізраїльський конфлікті і уникав інших тем, зокрема ситуацію в Сирії".

"На урочистому прийомі разом з Путіним" - так названо репортаж The Jerusalem Post. Описуючи офіційну вечерю, яку дав на честь Путіна президент Ізраїлю Шимон Перес, кореспондент Грір Фей Кашман повідомляє: "годували смачно, але, мабуть, це не була найкраща офіційна вечеря в історії". Автор також нарікає, що концерт з російських та ізраїльських пісень у виконанні артистів театру "Гешер" тривав недовго: всі, навіть Путін, охоче підспівували і напевно були б раді продовжити задоволення.

Газета наводить розлогий список гостей, зокрема православних священнослужителів, рабинів, ізраїльських міністрів, глав єврейських організацій та інших відомих людей.

"Хоча візит був не державним, а робочим, знову і знову спливала тема небезпеки, яка буде виходити від ядерного Ірану. Також у Нетанії та Єрусалимі кілька разів було згадано про той факт, що без перемоги Радянської армії над нацистами, можливо, не було б держави Ізраїль", - зазначає видання.

"Путін - людина аж ніяк не смиренна, але для нього вочевидь має значення той факт, що Ізраїль відновив справедливу роль Радянської армії, чиї позиції в історії, напевно, узурпували сили західних союзників", - мовиться в статті.

Газета розповідає про бесіду Переса і Путіна за зачиненими дверима: "Перес підкреслив небезпеку, що загрожує не тільки Ізраїлю, а й усьому регіону в разі, якщо Сирії дозволять мати хімічну зброю", - йдеться в статті. Перес побоюється, що сирійська зброя масового ураження опиниться в руках терористичних організацій - "Хезболли" і "Аль-Каїди". "Будь ласка, терміново вживіть заходів, щоб запобігти цій неприйнятній ситуації", - сказав він Путіну.

"Путіна супроводжувала армія євреїв-мільярдерів" - повідомляє The Jerusalem Post у заголовку іншої статті. На церемонію відкриття пам'ятника полеглим радянським воїнам в Нетанії, де почесним гостем був президент Путін, прибули також зо два десятки заможних російськомовних бізнесменів, пояснює кореспондент Гіл Шефлер. Одні спеціально прилетіли з Росії, інші приїхали на автомобілях із сусідньої Герцлії ("там влаштувалися багато бізнесменів з колишнього СРСР, з-поміж них Леонід Невзлін і Габріель Мірілашвілі", - зазначає видання).

Для багатьох надбагатіїв візит Путіна став можливістю поспілкуватися між собою, а також з російськими друзями і чиновниками.

Пожертви на зведення пам'ятника збирала організація United Israel Appeal-Keren Hayesod. "Ми організували групу з 10-15 бізнесменів, які зібрали кошти і тим допомогли втілити мрію. Ми не згадуємо конкретних цифр, бо жертводавці воліли цього не робити, але сума значна", - каже директор UIA по східному регіону Гаді Дрор.

"Пізніше якесь джерело сказало, що кожен бізнесмен пожертвував як мінімум 100 тис доларів", - йдеться в статті.

Автор запитує: чому серед заможних бізнесменів з колишнього СРСР стільки євреїв? Віце-президент Російського Єврейського Конгресу Герман Захараєв навів дві причини: 1) "Ми - меншість і тому повинні бути сильними, якщо хочемо зберегти наші звичаї", 2) "Ми багато думаємо і мало спимо".

"Путін на Західному березі Йордану: односторонні дії контрпродуктивні" - так називається ​​стаття на сайті Los Angeles Times. У цій заяві, зробленій у Віфлеємі, російський президент мав на увазі однобічні дії в ході близькосхідного конфлікту, пояснює журналіст Махер Абухатер. "Це висловлювання багато хто витлумачив як докір Ізраїлю за продовження будівництва поселень на Західному березі", - йдеться в статті.

За даними видання, Путін закликав палестинців та ізраїльтян до максимальної стриманості і дотримання вже підписаних угод.

"Якщо в Ізраїлі Путін говорив про Іран та його ядерному арсеналі, то на Західному березі він говорив про палестино-ізраїльському конфлікті і уникав інших тем, зокрема ситуацію в Сирії", - сказано в статті.

"Аббас знову закликав провести в Москві конференцію з мирного врегулювання" - сповіщає в заголовку The Jerusalem Post, коментуючи публічні висловлювання голови ПА після його зустрічі з Путіним. Аббас заявив, що переговори - єдиний шлях до примирення з Ізраїлем, зазначає кореспондент Халед Абу Тоаме. "Але він твердо стоїть на позиції, що прямі переговори віч-на-віч можливі тільки після того, як Ізраїль припинить все будівництво в поселеннях, зокрема для розміщення євреїв у Східному Єрусалимі", - мовиться в статті.

Аббас також сказав, що попросив Москву сприяти звільненню палестинців, утримуваних в ізраїльських в'язницях.

"Зі свого боку, деякі палестинці розкритикували Путіна за те, що він не відвідав Рамаллах - штаб-квартиру голови ПА. Інші засуджували його за підтримку Башара Асада", - йдеться в статті.

"Путін повторив, звертаючись до Аббаса: у Росії немає проблем з визнанням палестинської держави" - такий заголовок в ABC. Російський президент порекомендував Аббасу зберігати його "відповідальну", як він висловився, позицію, щоб досягти вищевказаної завдання, сказано в статті, підготовленій редакцією газети за матеріалами AFP.

Путін і Аббас також торкнулися теми роз'єднаності палестинців. За словами Аббаса, проблема не буде вирішено, поки не призначать дату парламентських і президентських виборів.

У Віфлеємі Путін також відвідав церкву Різдва, зведену на місці народження Христа, і відкрив новий культурно-науковий центр, який фінансується Росією.

Палестинське агентство "Маан" проводить паралель між турне Путіна по Близькому Сходу і погіршенням іміджу російського президента і Росії через те, що вони підтримують режим Асада.

Переклад InoPressa


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Іноземні видання по-українськи | Переглядів: 1145 | Додав: adminA | Теги: Близькосхідне турне Путіна
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ