Пт, 2024-04-26, 16:04


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Лютий 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728
Головна » 2013 » Лютий » 11 » Блокадний серіал триває: "регіони" поки що в ролі невдах
12:02
Блокадний серіал триває: "регіони" поки що в ролі невдах
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/
Питання особистого голосування у Верховній Раді України стало вже таким політичним, що опозиції немає сенсу відступати. Про це в коментарі Gazeta.ua сказав директор Агентства моделювання ситуацій Віталій Бала.

"Ситуація в парламенті зараз склалася, м'яко кажучи, досить цікава, - говорить він. - Опозиція вимагає передусім того, що передбачено Конституцією, а по-друге, про що було домовлено і проголосовано. І якщо зараз провести опитування, то більше половини людей (60 або 70%) підтримували б те, що депутати мають самі ходити на сесії і голосувати. Це апріорі зрозуміло, що легітимізація цих дій є не тільки передбачена чинним законодавством, а ще й підтримується громадянами".

Як пояснив політолог, влада і зокрема Партія регіонів у цій ситуації керується тим мотивом, що "якщо вони погодяться, то цим самим проявлять свою слабкість".

"Чомусь не розуміють, що чим далі вони затягують і не вирішують цього питання, тим якраз більше плюсів заробляють їхні опоненти. Бо це таке суто технічне питання може стати саме тим політичним моментом, який додасть серйозної підтримки саме опозиційним силам", - вважає Бала.

На його думку, ця тенденція досить передбачувана, і він не розуміє, чому влада не хоче цього усвідомити.

"Це питання треба було вирішити, і ніяких проблем би не було. За великим рахунком, треба розуміти, що все одно до цього вже прийдуть. Це технічне питання вже стало таким політичним, що опозиції немає сенсу відступати. Вона зрозуміла це і, на мою думку, мала би діяти справді до кінця, до вирішення цього питання", - наголосив експерт.

Він також припустив: "У випадку розпуску парламенту питання персонального голосування могло би стати основним лозунгом опонентів влади на виборах. Що, до речі, могло би дати їм значний плюс. У першу чергу тим опозиційним політичним силам, які найбільше проявляли свою принциповість, ніби виконуючи ті обіцянки, які вони давали виборцям".

Розенко вважає, що у разі силового розблокування трибуни ситуація в Раді ще більше загостриться

Якщо "регіонали" спробують силою розблокувати трибуну й президію Верховної Ради, де зараз чергують представники опозиції, то наштовхнуться на адекватну дію у відповідь. Про це заявив народний депутат від фракції "УДАР" Павло Розенко.

"Я не бачу якоїсь логіки у спробах "регіоналів" силового розблокування трибуни парламенту, - каже він. - Я сумніваюся, що такий спосіб вирішення цієї ситуації дасть якийсь позитивний результат. Бо очевидно, що через силове розблокування справа не буде вирішена, а навпаки - ситуація в Раді ще більше загостриться".

Опозиціонер запевнив, що УДАР зі свого боку не відступиться від питання персонального голосування, доки не вирішить його.

"Верховна Рада України нормально запрацює лише в тому випадку, коли буде вирішене питання введення системи, яка б унеможливила голосування за інших депутатів. А силове розблокування викличе лише нашу відповідну, адекватну дію у відповідь", - наголосив Розенко.

Нагадаємо, представники опозиції вранці 5 лютого заблокували президію і трибуну в залі засідань Верховної Ради України. Вони вимагають запровадити персональне голосування.

Раніше повідомлялося, що Партія регіонів може розблокувати трибуну силовим способом, якщо 19 лютого провладних депутатів буде більше, ніж 226. Таку думку в коментарі журналістам висловив депутат від ПР Володимир Олійник.

Зазначимо, що голова ВР Володимир Рибак пообіцяв, що Рада відновить роботу 19 лютого, і почне з закону про персональне голосування.

Кличко і на вихідних навідується у Верховну Раду

Лідер партії "УДАР" Віталій Кличко приходить до своїх однопартійців, які тримають блокаду трибуни й президії парламенту, практично в кожну зміну, навіть у вихідні. Про це розповів народний депутат від фракції "УДАР" Павло Розенко.

"Ми продовжуємо чергувати біля трибуни Верховної Ради. Завжди у парламенті на чергуванні біля президії перебуває приблизно десять народних депутатів, - розповідає він. - Віталій Кличко приходить до нардепів у Раду практично кожну зміну. Він підтримує нас, перебуває разом із нами. Тобто його присутність у Верховній Раді й зокрема в сесійній залі відчувається практично постійно".

Розенко також повідомив, що цими вихідними ніхто з представників партій "Свобода" і "Батьківщина" не приходив до сесійної зали.

"Очевидно, що двері в зал засідань Верховної Ради ніхто не зачиняє зсередини. Тому будь-який депутат може прийти і підтримати нашу акцію. Тобто не на словах, а конкретною підтримкою через конкретну дію участі в блокуванні протягом цих днів. Однак відповідної реакції поки що не було", - зазначив "ударівець".




За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 987 | Додав: adminA | Теги: регіони, Блокадний серіал, ролі невдах
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ