Сб, 2024-04-20, 12:09


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Жовтень » 10 » Бойовики не відводять війська у районі Станиці Луганської. ВІДЕО
15:34
Бойовики не відводять війська у районі Станиці Луганської. ВІДЕО
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Протягом доби в районі проведення антитерористичної операції на Донбасі четверо військовослужбовців Збройних сил України зазнали поранень, ніхто не загинув, повідомив спікер Міністерства оборони України з питань АТО Андрій Лисенко, пише Інтерфакс-Україна.

"За минулу добу в результаті бойових дій загиблих серед наших військових немає, але четверо військових поранені", - сказав він на брифінгу в понеділок, 10 жовтня, в Києві.

Лисенко зазначив, що на луганському напрямку обстановка відчутно поліпшилася.

"Учора в темний час доби там сталося лише два ворожих обстріли в Трьохізбенці та Новоолександрівці. Супротивник не застосовував важкого озброєння. Для порівняння: позавчора на луганському напрямку відбулося у 8 разів більше обстрілів і активно працювали міномети й гармати російсько-окупаційних військ", - розповів спікер Міноборони.

На донецькому напрямку, за його словами, бойові дії велися в двох точках: Новгородському й Авдіївці. На обох позиціях супротивник вів вогонь зі східного напрямку. Окрім легкого озброєння, окупанти застосовували міномет і БМП.

"Загалом за минулу добу на донецькому напрямку сталося 4 ворожих обстріли, зокрема 1 мінометний", - сказав Лисенко.

На маріупольському напрямку, як і в минулі дні, двома "гарячими точками" залишаються Мар’їнка і Широкине, повідомив спікер Міноборони.

"Зокрема, в Мар’їнці ворожий обстріл тривав практично безперервно впродовж усього темного часу доби. Окрім легкого озброєння, окупанти застосували міномет. А в Широкиному супротивник відкривав вогонь з батареї 122-мм зброєю, випустивши по наших позиціях майже 20 снарядів. Цей брутальний акт порушення Мінських домовленостей відбувся вдень - між 11.00 і 12.00", - повідомив Лисенко.

Також, за його словами, обстріл вчинено в Гранітному і Павлополі.

"Загалом за минулу добу на маріупольському напрямку сталося 16 ворожих обстрілів, зокрема 3 - з важкого озброєння", - поінформував спікер Міноборони.

За його словами, в неділю на донецькому і маріупольському напрямах відбулися два польоти ворожих БПЛА.

Бойовики не відводять війська у районі Станиці Луганської, - розвідка

На тимчасово окупованих територіях сходу України бойовики намагаються затягнути реалізацію рамкової угоди про відведення військ. Про це йдеться у повідомленні Головного управління розвідки Міністерства оборони.

"Заходи з відведення сил у районі н.п.Станиця Луганська противником не проводились. Передові підрозділи 11-го стрілецького батальйону 2-ї окремої мотострілецької бригади (Луганськ) 2-го АК (Луганськ) ЗС РФ залишаються на позиціях у районі мосту через р. Сіверський Донець", - йдеться у повідомленні.

Як зазначають у розвідці, до контролю обстановки в районах відведення н.п. Золоте та Петровське залучались безпілотні літальні апарати Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ.

Тим часом бойовики продовжують порушувати режим припинення вогню. На окремих напрямках здійснювались обстріли зі стрілецької зброї, БМП, 82-мм мінометів (Авдіївка, Мар’їнка), 122-мм артилерійських систем (Широкине), наголошують у ГУР.

Конкретна дата для реалізації рамкової угоди про розведення сил і засобів на ділянці в районі Станиці Луганської не встановлена. Для початку відведення військ потрібно, щоб у цьому районі були відсутні обстріли щонайменше протягом 7 діб, заявив Андрій Лисенко, повідомляє Укрінформ.

"Конкретної дати для розведення не встановлено. Є умови, що передбачені рамковим рішенням, підписаним 21 вересня. Це означає, що на цій ділянці має триматися затишшя не менше 7 днів. Потім протягом однієї доби сторони повідомляють представникам місії ОБСЄ, куди відводяться сили і засоби. І потім протягом більш як 3 діб є час для реального відведення сил і засобів. За цим також спостерігають представники місії ОБСЄ", - повідомив Лисенко.

Він наголосив, що українська сторона вже давно готова до цих дій. "Ми очікуємо затишшя з боку бойовиків", - додав речник.

Раніше у понеділок, 10 жовтня, Головне управління розвідки МО України повідомляло, що російські окупаційні війська зривають реалізацію рамкової угоди про відведення військ. За даними ГУР, заходи з відведення сил у районі Станиці Луганської противником не проводились, а передові підрозділи 11-го стрілецького батальйону 2-ї окремої мотострілецької бригади (Луганськ) 2-го АК (Луганськ) ЗС РФ залишаються на позиціях у районі мосту через р. Сіверський Донець.

Напередодні Лисенко повідомив, що відведення Збройних сил України в районі Станиці Луганської переноситься. Таке рішення було вимушено ухвалено з огляду на систематичне порушення режиму тиші з боку противника та невиконання бойовиками рамкового рішення про розведення сил та засобів.

Як повідомлялося, 21 вересня в Мінську Тристороння контактна група домовилася про відведення військ і озброєння в трьох зонах безпеки біля Станиці Луганської, Золотого і Петровського.

3 жовтня Міністерство закордонних справ заявило, що біля Золотого відведення сил на 1 кілометр від лінії відбулося 1 жовтня, а на інших ділянках воно було зірвано через обстріли бойовиків.

Пізніше, 7 жовтня, на визначеній ділянці поблизу села Петровське симетрично відбулося розведення сил та засобів на відстань 1 кілометр від лінії зіткнення, за перебігом якого спостерігали патрулі Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 786 | Додав: adminA | Теги: ВІЙСЬКА, бБойовики, Станиця Луганська
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ