Пт, 2024-04-26, 00:54


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Жовтень » 28 » Бойовики обстріляли житлові квартали Макіївки. ВІДЕО
16:50
Бойовики обстріляли житлові квартали Макіївки. ВІДЕО
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

У зоні проведення АТО на сході України за минулу добу загинув один військовослужбовець Збройних сил України, поранень зазнали ще шестеро бійців, повідомив спікер Міністерства оборони України з питань АТО Андрій Лисенко.

Лисенко поінформував, що на луганському напрямку було відносно спокійно: бойовики провели три обстріли, усі – з використанням легкого озброєння.

На донецькому напрямку НЗФ обстріляли позиції українських військових поблизу Авдіївки, шахти "Бутівка", н.п. Опитне.

"Бойовики спробували приховати свої справжні наміри вибити сили АТО з займаних позицій в Авдіївці. Командування російсько-окупаційних військ задіяло для цієї операції кілька сотень бойовиків, кілька артилерійських батарей, а також БПЛА. Провівши артпідготовку із застосуванням 82-мм мінометів і 152-мм гармат, окупанти намагалися взяти наші позиції штурмом. Для відбиття нападу на передній край нашої оборони прибуло підкріплення. Бій завершився на нашу користь", - розповів Лисенко.

Потім бойовики продовжили обстріли позицій сил АТО з важкого озброєння, випустивши понад 300 снарядів.

Загалом за минулу добу на донецькому напрямку було 16 обстрілів, зокрема 14 - з важкого озброєння.

На маріупольському напрямку ситуація також залишається важкою. Більшість обстрілів з боку бойовиків сталося в Мар'їнці і Широкиному. Противник продовжує застосовувати важке озброєння, насамперед міномети, з яких у четвер випустив понад 200 мін. Також противник застосовував ствольну артилерію, БМП і снайперів. Загалом за минулу добу на маріупольському напрямку сталися 34 обстріли, половина з яких - з важкого озброєння.

Крім того, під час атаки на Авдіївську промзону окупанти зазнали втрат, що склали 7 загиблих та 17 поранених.

"Вчорашні агресивні дії дорого коштували ворогу. Підтверджені втрати противника за минулу добу – це 7 загиблих та 17 поранених окупантів. Левова частка цих втрат припала на так звані 10-й полк та окремий штурмовий батальйон 1-го армійського корпусу російсько-окупаційних військ, які атакували Авдіївську промзону, але зазнали фіаско", – сказав речник.

Окупанти обстріляли підконтрольну їм Макіївку з метою дискредитації ЗСУ

Бойовики обстріляли житлові квартали підконтрольного їм міста Макіївка (Донецька обл.) з метою дискредитації Збройних сил України.

"Вчора підрозділи незаконних збройних формувань, брутально порушуючи Мінські домовленості, розпочали масові обстріли з важкого озброєння позицій сил АТО між Авдіївкою та Ясинуватою. З метою приховування своїх агресивних дій, окупанти здійснили черговий воєнний злочин, також обстрілявши з артилерійського озброєння житлові квартали підконтрольного їм міста Макіївка", - йдеться у повідомленні.

У прес-центрі штабу АТО уточнили, що стрільба велася з позицій бойовиків, обладнаних в районі селищ Мінеральне, Яковлівка та міста Ясинувата.

"Ця варварська акція окупантів мала на меті дискредитувати ЗСУ в очах міжнародної спільноти та місцевого населення, приховати порушення Мінських домовленостей з боку ворога та залякати мирних мешканців на окупованих територіях", - наголошується у повідомленні.

Разом з тим у прес-центрі штабу АТО заявили, що ЗСУ неухильно дотримуються Мінських домовленостей і жодного разу не використовували зброю проти мирного населення.

"Сили АТО не застосовують важке озброєння, оскільки воно відведене на визначену відстань. Водночас українські війська залишають за собою право на адекватну відповідь у разі загрози життю особового складу та попередження атак противника", - сказано у повідомленні.

За минулу добу бойовики 54 рази відкривали вогонь по позиціях українських сил. На Маріупольському напрямку зафіксовано 34 провокації проти сил АТО. Бойовики обстріляли підрозділи Збройних Сил України з кулеметів великого калібру, гранатометів і стрілецької зброї в Гранітному і Талаківці, а в районах Тарамчука, Павлополя, Новотроїцького та Славного - застосував міномети калібрів 82 мм і 120 мм.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 849 | Додав: adminA | Теги: обстріл, бойовики, житлові квартали Макіївки
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ