Чт, 2024-04-25, 21:35


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Березень » 16 » Бомба під крісло Саркозі: Каддафі заявив, що фінансував його вибори
14:47
Бомба під крісло Саркозі: Каддафі заявив, що фінансував його вибори
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

Син лівійського лідера Муаммара Каддафі Саїф аль-Іслам заявив, що президент Франції Ніколя Саркозі фінансував свою передвиборчу кампанію за рахунок грошей, узятих у Лівії, передає Euronews.

Саїф аль-Іслам заявив, що Саркозі повинен віддати гроші лівійському народу, які він узяв для фінансування своєї виборчої кампанії. Син Каддафі зауважив, що Тріполі готове розкрити всі деталі операції, зокрема зробити надбанням громадськості банківські реквізити та інші документи.

"Він розчарував нас: нехай віддасть нам наші гроші", - наголосив Саїф аль-Іслам. Нагадаємо, Ніколя Саркозі став першим європейським лідером, який офіційно визнав повстанську Національну раду Лівії як єдиний легітимний орган влади в країні.

На запитання, що владний режим має намір робити з повстанцями, син лівійського лідера зазначив, що влада не буде перешкоджати їхній втечі в Єгипет: "Ми не хочемо вбивати, ми не хочемо помсти, але зрадники і найманці, які скоїли злочини проти лівійського народу, нехай ідуть в Єгипет". Син Каддафі також заявив, що протягом 48 годин віддані режиму війська візьмуть оплот повстанців місто Бенгазі.

Нагадаємо, з кінця минулого тижня урядова армія розвиває наступ на позиції повстанців на сході Лівії. 15 березня сили Каддафі зайняли стратегічно важливе місто Адждабія, яке стоїть на перехресті шляхів, що ведуть до оплоту повстанців міста Бенгазі і до порту Тобрук.

МЗС Франції: деякі арабські країни готові підтримати військову операцію проти Лівії

Низка арабських країн готові взяти участь у проведенні військової операції в Лівії, повідомив у середу міністр закордонних справ Франції Ален Жюппе, передає "Інтерфакс".

"Недостатньо лише заявляти, що Каддафі має піти, треба щось робити, - вважає міністр. - Треба робити ефективні дії на підтримку тих, хто взяв зброю для боротьби з режимом".

"Франція та Великобританія запропонували два тижні тому нейтралізувати літаки і вертольоти Каддафі, з яких лівійська армія завдає ударів по опозиціонерам, - продовжив Жюппе. - Ми могли б зробити це при дотриманні двох умов - після отримання мандата Ради Безпеки ООН, як єдиного суб'єкта міжнародного права, здатного схвалити застосування сили, і за не тільки підтримки, а й ефективної участі арабських країн".

За словами глави французької дипломатії, "нечасто трапляється в сучасній історії так, щоб слабкість демократій давала свободу діяльності диктаторам - поки ще не занадто пізно для того, щоб спростувати таке правило". Жюппе вважає, що "для Франції буде честю вчинити таку спробу і постаратися зробити все можливе для того, щоб досягти цієї мети".


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1322 | Додав: admin
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ