Чт, 2024-04-25, 23:53


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2013 » Квітень » 21 » Бостонські терористи у Росії не проживали - джерело
09:28
Бостонські терористи у Росії не проживали - джерело
Інші останні Новини росії на сайті holosUA.com/
Російська сторона не могла надати американським партнерам оперативну інформацію про братів Царнаєвих, підозрюваних у теракті в Бостоні, оскільки ті не проживали в Росії, повідомило РИА "Новости" джерело в російських спецслужбах, зазначивши, що тим не менш, налагоджені з США контакти з цього питання будуть продовжені.

За словами співрозмовника агентства, "оскільки брати Царнаєви не проживали у Росії, жодної оперативно значимої інформації наші спецслужби своїм зарубіжним партнерам надати не змогли".

Разом з тим, сказало джерело, "за партнерськими каналами спільна робота налагоджена, і контакти триватимуть".

У п'ятницю, 19 квітня, у передмісті Бостона Вотертауна поліція затримала чоловіка, підозрюваного у причетності до вибухів на Бостонському марафоні, жертвами якого стали три особи і понад 180 були поранені. Пізніше чоловік помер у лікарні від численних кульових поранень. За даними ЗМІ, загиблий - Тамерлан Царнаєв, його 19-річний брат Джохар тоді зміг сховатися від поліції, але був затриманий у ніч на суботу, 20 квітня, і доставлений в лікарню з важкими пораненнями.

Агентство Ассошіейтед Прес з посиланням на неназвані джерела повідомило в п'ятницю, 20 квітня, що підозрювані в теракті - уродженці одного з російських регіонів, суміжних з Чечнею.

Прага попросить не плутати "бостонських терористів" з Чечні з "чехами"

Посол Чехії в США в суботу, 20 квітня, виступив з заявою, в якій попросив не плутати Чеську Республіку з Чечнею. Заява дипломатичного працівника пов'язана з тим, що багато американських користувачі соціальних мереж помилково віднесли етнічних чеченців братів Царнаєвих, підозрюваних у скоєнні теракту під час бостонського марафону, до чехів.

"У міру появи нових даних про походження підозрюваних з глибоким сумом хочу відзначити, що в соціальних медіа з цього приводу часто допускається прикра помилка. Чеська Республіка і Чечня - це дві різних сутності. Чеська Республіка - це східноєвропейська держава, а Чечня - частина Російської Федерації", - йдеться в заяві на сайті посольства, повідомляє Lenta.Ru.

Інформація про те, що організатори вибухів під час Бостонського марафону можуть бути етнічними чеченцями, з'явилися в американських ЗМІ близько доби тому. Однак багато англомовних користувачів соцмереж, обговорюючи ці дані, переплутали Чечню з Чехією або навіть Чехословаччиною, що припинила своє існування як держава в 1993 році. "Що Америка зробила Чеській Республіці? Де взагалі ця Чеська республіка?", "Коли ми увійдемо до Чехословаччини?", писали користувачі твіттера.

Схожий за масштабністю конфуз стався в серпні 2008 року. Тоді деякі жителі американського штату Джорджія були налякані повідомленнями про вхід російських військ на територію Грузії (назва штату Джорджія і республіки Грузія по-англійськи пишуться однаково). Так, стурбована американка запитала на сайті Yahoo! Answers: "Я живу в Джорджії і не бачу ніде росіян. Не чути ні звуку, але кажуть, що вони ввели танки. Мені варто турбуватися?". Менш ніж за добу їй відповіли півтори сотні людей, а саме питання викликало хвилю пародій та наслідувань в американських блогах і соцмережах.

Брати Царнаєви підозрюються в організації теракту під час бостонського марафону 15 квітня. У результаті двох вибухів загинули три особи, понад 180 були поранені. Старший брат, Тамерлан, був убитий в перестрілці з поліцією в ніч на 19 квітня. Молодшому, Джохару, вдалося втекти. Його шукали майже добу в Бостоні і околицях. Увечері 19 квітня Джохара знайшли в човні на задньому дворі одного з будинків у Вотертауні і затримали. Підозрюваного доставили до лікарні, так як він поранений і перебуває у важкому стані. Брати проживали в Америці тривалий час. Їх батьки живуть в Махачкалі.

Батьки братів Царнаєвих відмовились від контактів з пресою

Батьки братів Тамерлана і Джохара Царнаєвих, яких влада США підозрює у скоєнні вибухів на марафоні в Бостоні, припинили спілкування з журналістами. Як повідомляє в суботу, 20 квітня, Інтерфакс, у Махачкалі перебувають до півтора десятків бригад російських та іноземних ЗМІ, але ніхто з них не може вийти на контакт з батьками Царнаєвих: телефон не відповідає, за адресою, за яким вони перебували ще вчора, їх немає.

Один з далеких родичів сім'ї розповів кореспонденту інформаційного агентства, що батьки Царнаєвих хочуть прийти в себе. "Ви ж розумієте, вони шоковані. Старший син убитий, молодший заарештований, звинувачується в страшному злочині. Їх мамі вчора викликали "швидку", у батька теж був напад. Вони хочуть прийти в себе, тому не йдуть на контакт, їм треба дати час", - пояснив він.

Раніше Зубейдат Царнаєва, мати братів Царнаєвих, заявила, що її сини невинні і їх підставили. "Мій молодший син з 8 років ріс в Америці. У нашому будинку ніколи не говорили про тероризм", - розповіла вона в інтерв'ю телеканалу RT. За її словами, старший син, Тамерлан, захопився релігією п'ять років тому і почав дотримуватися ісламських обрядів, але ніколи не говорив, що збирається вступити на шлях джихаду. Вона розповіла, що ФБР стежило за Тамерланом і боялося його, тому що він був лідером.

Тим часом у суботу, 20 квітня, МЗС Казахстану виступив із заявою про те, що не має відомостей, що підтверджують інформацію ЗМІ про проживання в республіці Джохара і Тамерлана Царнаєвих. Про те, що брати переїхали до США з Казахстану, куди вони до цього втекли з Чечні, повідомляв CNN. При цьому інші американські та російські ЗМІ наводили й інші відомості, згадуючи, зокрема, Киргизстан.

Також у суботу, 20 квітня, з повідомлення Reuters з посиланням на ФБР стало відомо, що троє затриманих у зв'язку з терактом на бостонському марафоні були відпущені після допиту. Про те, що в Нью-Бедфорді, штат Массачусетс, затримані двоє чоловіків і жінка, імовірно пов'язаних з Джохаром Царнаєвим, повідомлялося в ніч на суботу, 20 квітня. Повідомлялося також, що в їх домі пройшов обшук.

Довідка

Апатрид (особа без громадянства) - індивід, який не є громадянином цієї країни і не має доказів приналежності до громадянства іншої держави.

Особа може бути апатридом в наступних випадках: а) за народженням, якщо обоє батьків - особи без громадянства; в) при втраті громадянства однієї держави і ненабутті іншого, в) при вступі жінки в шлюб з іноземцем, держава якого не надає їй автоматичного громадянства чоловіка, а держава громадянства жінки укладення шлюбу з іноземцем вважає підставою для втрати громадянства.

Апатриди повністю підпорядковуються законодавству тієї держави, на території якої вони проживають.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини росії | Переглядів: 900 | Додав: adminA | Теги: джерело, Росія, Бостонські терористи
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ