Чт, 2024-04-25, 03:16


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2010 » Березень » 9 » Бразилія запроваджує торговельні санкції проти ряду товарів з США
16:44
Бразилія запроваджує торговельні санкції проти ряду товарів з США
Інші останні Новини економіки на сайті holosUA.com/


Бразилія запроваджує торговельні санкції проти ряду товарів з США. Цей захід країні дозволила вжити Світова організація торгівлі (СОТ) у відповідь на порушення правил СОТ владою США. Сполучені Штати надають виробникам бавовни великі субсидії, що є порушенням правил. Торік СОТ дозволила Бразилії вжити санкцій, які еквівалентні штрафу понад 829 млн дол, передає РБК-Україна з посиланням на Associated Press.
За твердженнями бразильської сторони, санкції будуть накладені на ряд американських товарів - від фруктів до сонцезахисних окулярів. Які саме компанії і торгові марки постраждають через рішення уряду Бразилії, буде оголошено пізніше в березні.

Представник президента США на торговельних переговорах у СОТ заявив, що "розчарований" рішенням бразильського керівництва. За словами офіційних представників Білого дому, Вашингтон віддає перевагу продовженню переговорів з проблеми порушення правил СОТ.

За словами бразильської сторони, Америка посідає друге місце в світі серед виробників бавовни, оскільки Вашингтон щороку виділяє 3 млрд дол субсидій фермерам, які вирощують бавовник. Китай - перший у світі виробник бавовни, Бразилія посідає п'яте місце.

Згідно з угодою про обмеження субсидування промисловості, найбільш економічно розвинені країни, що входять до СОТ, зобов'язалися зменшити бавовняні субсидії до кінця 2006 р. і почати скорочувати інші види державних субсидій.

Як повідомлялося, поліпшення ситуації в світовій економіці не привело до лібералізації зовнішньої торгівлі, повідомили в Global Trade Alert (GTA). Кількість дискримінаційних торговельних заходів сягнула 367, а Україна стала одним зі світових лідерів із захисту внутрішнього ринку. Враховуючи низьку конкурентоспроможність української продукції, відмови від протекціонізму найближчим часом не буде, запевняють експерти.

Організація Global Trade Alert (GTA; створена в 2008 році для оцінки глобального протекціонізму, викликаного світовою фінансовою кризою) повідомила, що уряди багатьох країн, попри стабілізацію економіки, і далі встановлюють нові протекціоністські заходи.

Якщо в грудні 2009 року GTA налічила 305 дискримінаційних заходів, то через місяць - вже 367, крім того, ще 198 оголошені, але поки що не вжиті. Водночас заходів з лібералізації зовнішньої торгівлі виявилося лише 18. Проти кожної з десяти держав з найбільшою часткою в світовій торгівлі було застосовано більш як 100 протекціоністських методів захисту. При цьому якщо з листопада 2008 року країни G20 застосували дві третини всіх дискримінаційних заходів, то з початку оздоровлення світової економіки - кінця 2009 року - вже чотири з п'яти.

Згідно зі звітом GTA, Україна ділить з Бєларуссю і Китаєм сьоме місце з використання протекціоністських методів захисту (торкнулися 23 секторів економіки). Лідер рейтингу Алжир захистив 54 сектори, а ЄС - 35. Більший рівень захисту Україна застосувала до конкретних видів товарів - 388, що є другим показником після Росії (486 товарів).



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини економіки | Переглядів: 1206 | Додав: Olena_Mazur
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ