Чт, 2024-03-28, 12:20


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Грудень » 6 » Будинок генпрокурора обстріляли у Південній Осетії з гранатомета
11:58
Будинок генпрокурора обстріляли у Південній Осетії з гранатомета
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

У Цхінвалі прогримів потужний вибух. Вибух пролунав близько 5-ї ранку за місцевим часом (близько 3.00 за Києвом).

Як передає ИТАР-ТАСС з посиланням на співробітника правоохоронних органів Південної Осетії, по п'ятиповерховому будинку на вулиці Мамсурова стріляли з гранатомета.

Граната потрапила в квартиру на другому поверсі п'ятиповерхового будинку, де проживає з родиною генеральний прокурор республіки Таймураз Хугаєв. У момент обстрілу він перебував у своїй квартирі. На щастя, ніхто з членів його родини не постраждав. Інших постраждалих у результаті обстрілу житлового будинку в місті Цхінвалі також немає.

За словами самого прокурора Хугаєва, він разом з дружиною і двома маленькими дітьми перебував удома, вони спали, коли у вікно його квартири, розташованої на другому поверсі п'ятиповерхового будинку житлового масиву, було здійснено постріл.

Хугаєв зазначив, що організатори цього інциденту йому відомі, позаяк спецслужби ще 28 листопада мали інформацію про те, що така провокація може статися.

Генпрокурор підкреслив, що виконавців будуть встановлювати правоохоронні органи. МВС Південної Осетії вже по гарячих слідах шукає підозрюваних.

Хугаєв не уточнив, кого він має на увазі під організатором даного злочину, заявивши, що як тільки будуть знайдені виконавці, вони нададуть всю інформацію.

"Правоохоронні органи почали проводити слідчі дії в квартирі, будинок оточений", - сказав Хугаєв.

Генпрокурор також повідомив, що його дружина і діти вивезені в безпечне місце, а він сам дає свідчення правоохоронним органам. Він також розповів, що снаряд зачепив підвіконня, тому вдалося уникнути жертв, тому що траєкторія пострілу змінилася.

У стіні будинку утворилася діра завбільшки близько 30 см, в квартирі генпрокурора і сусідніх квартирах вибито шибки. Хугаєв зазначив, що імовірно виконавець зробив постріл з-за рогу сусіднього будинку.

Заступник генпрокурора Ельдар Коков заявив РИА "Новости", що, за попередніми даними, по квартирі Таймураза Хугаева зроблено постріл з РПГ-26 "Муха" приблизно з відстані 70 метрів. "На місці, звідки був зроблений постріл, виявили тубу від гранатомета, а в квартирі хвостову частину", - зазначив заступник генпрокурора.

Кокойти і Джиоєва вважають, що обстріл будинку генпрокурора - провокація

Президент Південної Осетії Едуард Кокойти назвав обстріл будинку генпрокурора "добре спланованою провокацією", яка спрямована на те, "щоб підірвати ситуацію в Південній Осетії".

"Ми нікому не дозволимо розкручувати цю ситуацію, і в той же час люди, які скоїли цей злочин і сили, які стоять за ними, будуть належно покарані. Це - справа принципу. І разом з тим, я хочу закликати до дотримання спокою і не піддаватися на провокації", - сказав Кокойти.

"Ця провокація організована для того, щоб діалог, який сьогодні є, вийшов за рамки правового поля. Наше завдання - не допустити цього", - додав президент.

З думкою Едурад Кокойти погодилася і лідер південноосетинської опозиції Алла Джиоєва, яка бореться за скасування рішення Верховного суду про визнання минулих у республіці виборів недійсними.

"Ми давно чекали, що проти нас будуть провокації, і ось вони почалися. Скоріш за все, вони самі ініціюють такі напади, щоб дискредитувати нас", - заявила Джиоєва.

Заступник генпрокурора Ельдар Коков, в свою чергу, повідомив, що влада пов'язує обстріл будинку Таймураза Хугаєва із запланованим на вівторок розглядом скарги Алли Джиоєвої у Верховному суді.

Зазначимо, що у Південній Осетії тривають масові акції протесту проти рішення Верховного суду республіки, який визнав недійсними підсумки виборів президента.

Верховний суд Південної Осетії 29 листопада визнав результати виборів президента, на яких, згідно з останніми опублікованими даними, лідирувала Джиоєва, недійсними через порушення. Приблизно однакову з нею кількість голосів набрав кандидат у президенти Анатолій Бібілов. Повторні вибори призначено на 25 березня 2012 року. Джиоєва за рішенням суду в них брати участі не зможе.

Верховний суд Південної Осетії остаточно визнав вибори президента недійсними

Голова Верховного суду Південної Осетії Ацамаз Біченов заявив, що суд виніс ухвалу залишити в силі рішення про те, що вибори президента Південної Осетії 27 листопада вважаються недійсними, повідомляє "Інтерфакс-Україну".

Біченов сказав, що засідання закінчено, і відбулося оголошення вердикту.

Тим часом екс-кандидат в президенти Південної Осетії Алла Джиоєва заявила, що вважає це політичним судилищем.

"Укотре порушуються наші законні права, я з'явилася до суду, щоб забрати свою скаргу, проте мені не дають такої можливості", - сказала Джиоєва.

Вона заявила, що відбувається сьогодні в Південній Осетії є провокацією, і вона має намір домагатися правди до кінця будь-якими шляхами.

Джиоєва ще раз звернулася до президента Росії Дмитра Медведєва і голови уряду Володимира Путіна з проханням відреагувати на події в Південній Осетії і зробити все для того, щоб ситуація була спрямована у правове русло.

Інакше, сказала Джиоєва, "ситуація може вийти з-під контролю".

Вона не погодилася з рішенням Верховного суду і призначенням нових виборів і оголосила себе президентом Південної Осетії. Генпрокуратура республіки угледіла в діях Джиоєвої сценарій "кольорової революції" і пообіцяла вжити заходів.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 842 | Додав: adminA | Теги: південна Осетія
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ