Пт, 2024-03-29, 15:37


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2022 » Липень » 24 » Через обладнання Huawei Китай міг стежити за ядерним арсеналом США - CNN
09:16
Через обладнання Huawei Китай міг стежити за ядерним арсеналом США - CNN
Інші останні Новини науки і технології на сайті holosUA.com/

ФБР знову виявило чимало "тривожних сигналів" того, що Китай шпигує і збирає розвіддані про США.

Китай міг стежити за ядерним арсеналом США і збирати розвіддані з Вашингтона через обладнання Huawei.

Про це з посиланням на джерела повідомляє CNN.

Все почалося в 2017 році, коли Китай запропонував побудувати у Вашингтоні розкішний сад з храмами, павільйонами і високою білою пагодою. На все це китайський уряд планував витратити близько 100 мільйонів доларів.

"Але коли співробітники контррозвідки США почали копатися в деталях, вони виявили безліч тривожних сигналів. Вони відзначили, що пагода була б стратегічно розташована на одній з найвищих точок у Вашингтоні, округ Колумбія, всього в двох милях від Капітолія США, ідеальному місці для збору розвідданих",- повідомили CNN кілька джерел.

Крім цього, китайський уряд мав намір будувати пагоду з матеріалів, привезених дипломатичною поштою, яку не можуть перевіряти митні служби США. На тлі всіх цих "тривожних дзвіночків" проект з будівництва китайського саду закрили.

За даними CNN, сад був лише частиною "божевільної контррозвідувальної діяльності" ФБР та інших федеральних агентств у відповідь на різку ескалацію китайського шпигунства. Ще у 2017 році Китай купив землю в США, ділянка була розташована поруч з об'єктами критично важливої інфраструктури.

"Серед найбільш тривожних фактів, виявлених ФБР — обладнання Huawei китайського виробництва, встановлене на вишках стільникового зв'язку поблизу американських військових баз в сільській місцевості Середнього Заходу. Згідно з численними джерелами, знайомими з цим питанням, ФБР встановило, що обладнання здатне перехоплювати і порушувати вкрай обмежені комунікації Міністерства оборони, в тому числі використовувані стратегічним командуванням США, яке спостерігає за ядерною зброєю країни", - повідомляє CNN.

За даними джерел, проблема з перехопленням інформації через обладнання Huawei спостерігається вже кілька років. Однак говорити про це відкрито чиновники не можуть, хоча підтверджують інформацію про ситуацію на умовах анонімності.

Також інсайдери повідомляють, що довести факт перехоплення інформації буде вкрай складно. У Китаї всю інформацію про шпигунство заперечують, а компанія Huawei стверджує, що її обладнання нібито не може працювати і перехоплювати дані в тому спектрі зв'язку, яким користується Міністерство оборони США,

"Немає ніяких сумнівів в тому, що обладнання Huawei здатне перехоплювати не тільки комерційний стільниковий трафік, але і сильно обмежені радіохвилі, використовувані військовими, і порушувати найважливіші комунікації стратегічного командування США, даючи китайському уряду потенційну можливість. Вікно в ядерний арсенал Америки", - передає слова з джерел CNN.

Раніше ЗМІ повідомляли, що влада Китаю на прикладі подій в Україні зрозуміла, що швидких і рішучих перемог домогтися неможливо. Тому в країні, за даними ЦРУ, почали більш детально продумувати напад на Тайвань.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини науки і технології | Переглядів: 414 | Додав: adminA | Теги: Huawei, Стеження, ядерний арсенал США, CNN, китай
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ