Пт, 2024-04-19, 23:08


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Січень » 28 » Четвертий рік перед веде Toyota - світовий авторинок зріс на 2%
15:00
Четвертий рік перед веде Toyota - світовий авторинок зріс на 2%
Інші останні Автоновини: авто та транспорт на сайті holosUA.com/

Група Toyota Motor Corp. залишилася лідером за кількістю проданих автомобілів і зберігає першість четвертий рік поспіль, повідомляє Bloomberg.

Звітність Toyota свідчить, що компанія стала єдиним виробником, який зміг продати понад 10 млн автомобілів. Торік світові продажі Toyota, в тому числі її підрозділів Hino Motors Ltd і Daihatsu Motor Co., скоротилися на 0,8%, до 10,15 млн машин.

Зазначимо, Toyota лідирує і на українському ринку.

Продажі Volkswagen впали на 2%, до 9,9 млн автомобілів. General Motors Co. змогла збільшити число реалізованих автомобілів на 0,2%, до 9,8 млн штук.

Volkswagen зберігала лідерство в першій половині 2015 року, однак виробник зіткнувся з падінням продажів через "дизельний скандал", який розпочався восени. Агентство з охорони довкілля США заявило, що програмне обладнання, встановлене на автомобілях Volkswagen з дизельними двигунами, дає змогу оминати перевірку рівня викиду шкідливих речовин.

В результаті влада США зобов'язала компанію відкликати з американського ринку 500 тисяч машин. Після цього сталося різке падіння продажів Volkswagen у Китаї.

Як зазначає Bloomberg, для того щоб зміцнити своє становище на ринках, Toyota може придбати пакет, що залишився, Daihatsu, в якій виробник володіє 51%. Це уможливить отримати повний контроль над провідним виробником мікролітражок для Японії і компактних автомобілів в Індонезії і Малайзії.

У 2015 році світовий авторинок зріс на 2% - до 89 млн 101 тис. легкових і легких комерційних автомобілів, повідомляє Асоціація автовиробників України "Укравтопром" з посиланням на дані консалтингової компанії LMC Automotive.

Повідомляється, що лідерство з продажу автомобілів зберігає Китай, де в 2015 році було реалізовано 24 млн 892 тис. автомобілів (+5,3%). Рекордний показник укотре забезпечили продажі пасажирських автомобілів, тоді як сегмент легких комерційних авто показує падіння п'ятий рік поспіль.

На другому місці за продажами - США, де зафіксовано найкращий результат за останні 15 років - 17 млн 444 тис. авто, що на 5,8% більше порівняно з 2014 роком. У країнах Західної Європи зростання продажів автомобілів зберігається другий рік поспіль - торік воно становило 9% - до 14 млн 812 тис. машин.

Натомість автомобільні ринки країн Східної Європи все ще падають: за підсумками 2015 року на 14,6% - до 3 млн 892 тис. автомобілів. А в Південній Америці місцеві дилери продали 3 млн 87 тис. машин, що на 22,4% менше, ніж роком раніше.

Серед найбільших світових авторинків відзначимо Японію (4 млн 896 тис. шт., -10%), Канаду (1 млн 896 тис. шт., +2,4%) і Корею (1 млн 796 тис. шт., +10,8%).

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Автоновини: авто та транспорт | Переглядів: 830 | Додав: adminA | Теги: toyota, світовий авторинок, перед
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ