Пт, 2024-04-26, 09:17


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Травень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Головна » 2011 » Травень » 2 » Чи зможе британська монархія зберегти казку?
09:22
Чи зможе британська монархія зберегти казку?
Інші останні Іноземні видання по-українськи на сайті holosUA.com/

Настав день колективного весільного переполоху навколо принца Вільяма Уельського і міс Кетрін Міддлтон, пишуть ЗМІ. Тепер компанії Monarchy Inc. доведеться розв'язувати новий комплекс проблем, щоб "зберегти казку", вважають американці. "Сьогодні піддані європейських монархій користаються перевагами прогресистської і соціал-демократичної політики більшою мірою, аніж жителі європейських республік", - парирують британці.

Весь світ спрямував свої погляди на Лондон, стверджує швейцарська газета Neue Zuercher Zeitung. З огляду на метушню у ЗМІ навколо цього дня, у світі 29 квітня 2011 року не буде відбуватися нічого більш важливого, ніж вінчання Вільяма і Кейт у Вестмінстерському абатстві. "Незрозуміло, чи то хитати головою, дивлячись на надмірний медійний і емоційний галас навколо одруження спадкоємця британського престолу, чи то радіти, з якою легкістю світ дав втягнути себе в сентиментальну атмосферу історії кохання двох молодих людей".

Святкові заходи у зв'язку з торжеством одруження і коронації, зокрема у Великобританії, завжди були подіями, які приковують увагу, і щоразу глядачів по всьому світу стає більше. Якщо коронацію Єлизавети II в 1953 році в прямому ефірі подивилися близько 20 млн глядачів, сьогодні біля екранів збереться майже 2 млрд.

Всі, хто буде в прямому ефірі спостерігати за Кейт, що йде до церковного вівтаря, неодмінно згадають 29 червня 1981 року - тоді мати принца Вільяма Діана виходила заміж за принца Чарльза, згодом назвавши цей день "найжахливішим у своєму житті", пише журналістка, бажаючи Кейт не повторювати помилок Діани.

"Відсьогодні, - пише La Stampa, - Кейт стане Кетрін і буде носити титул, який королева публічно озвучить до церемонії у Вестмінстері і з яким Кейт підпише свідоцтво про шлюб. Вона не буде обіцяти слухатися Вільяма - так вчинила і Діана стосовно Чарльза".

"Синьйорина Міддлтон, - розповідає італійська газета, - пройшла у свого косметолога кисневу терапію обличчя - таку ж, яку проходить перед концертом Мадонна. Щоб отримати легкий загар, вона погодилася й на процедуру "сонячного дощу". Як повідомляють джерела в Букінгемському палаці, Вільям відмовився від штучної засмаги. "Я не Бекхем", - заявив він. Кейт, як стало відомо, сказала своєму перукареві: "Коли мене побачить наречений, він має мене впізнати". Тому вона наполягла, щоб її голову прикрашали прості квіти, а не тіара, як ті, що одягали королева-мати і Єлизавета", - повідомляє журналістка.

Королівське весілля знаменує собою нову епоху британської монархії, нові відносини між королівським палацом і народом, стверджує The Times. Досі навіть ті тривалі союзи в королівській родині, в котрих присутня любов, все ж були, висловлюючись словами герцога Единбурзького, результатом "домовленості". Інші, засновані тільки на коханні, вважалися чимось зухвалим, викличним.

Взаємини нинішніх молодят "свідчать про ту дистанцію, яку пройшла королівська сім'я за 30 років, і про ту дистанцію, яку пройшла сама Великобританія. Серед коштовностей, коней, пам'ятних чайних рушників, листівок, жартів, ранкових костюмів, ріжків і діадем в центрі екстраординарного видовища постануть дві людини - одна за вибором, друга за народженням. І істинний сенс цього дійства - все ж не в урочистості і пишноті, і не в натовпах, присутніх на вулицях, а в дуже особистій присязі любити, зберігати вірність і розділити один з одним життя", робить висновок The Times.

Одруження принца Вільяма з Кейт Міддлтон - велика віха в низці тривалих спроб британської монархії привести до ладу її "родинний бізнес", вважає американська The Wall Street Journal. 15 років тому бренд будинку Віндзорів сильно похитнувся через некрасиве розлучення принца Чарльза і принцеси Діани, а також подальшої загибелі Діани в автокатастрофі. Завдяки ретельно розробленій піар-кампанії, деяким розсудливим заходам з урізання своїх витрат і популярності принца Вільяма британська королівська сім'я в принципі змогла вибратися з ями, і все ж, на думку видання, тепер їй доведеться розв'язувати новий комплекс проблем, щоб "зберегти казку". Насамперед - спланувати передачу влади, як личить будь-якій великій фірмі.

В умовах заходів жорсткої економії королівська сім'я також повинна знайти щось середнє між аскетизмом, якого вимагають "її інвестори" - британські платники податків, і помпезністю, очікуваної від 300-річної династії, яка веде звичний для себе спосіб життя і є туристичною визначною пам'яткою. Та хоч як би там було, весілля Вільяма - захід глобального масштабу - демонструє, що британська монархія взяла уроки в іміджмейкерів корпорацій і знаменитостей, пише WSJ.

Чи можливо, щоб монархія була більш соціалістичною, ніж республіка? "В останні десятиліття XX століття всі без винятку європейські монархічні режими допускали ліві і соціал-демократичні ідеї в публічну політику частіше, ніж республіканські країни Європи", - пише на сторінках Le Monde екс-міністр Великої Британії з європейських питань, депутат Лейбористської партії Деніс Макшейн.

"Швеція починаючи з 1945 року вважається флагманом соціал-демократії. Данія і Нідерланди, незважаючи на властиву всім європейським державам напруженість у питанні імміграції та ісламістської ідеології, поступово входять до кола найбільш ефективних країн світу, одночасно будучи соціально-прогресистськими. Крім того, без об'єднавчої присутності короля навряд чи перехідні процеси в Іспанії після смерті Франко пройшли б так само мирно і гладко", - констатує Макшейн.

Британська монархія набагато краще впоралася із загибеллю своєї колоніальної імперії, аніж республіканська Франція, продовжує автор, що скасувала смертну кару і дала жінкам право контролювати народжуваність задовго до того, як республіканська Франція ухвалила аналогічні закони. Зрозуміло, визнає Макшейн, не всіх членів королівських родин можна вважати зразком для наслідування, "але хіба вони доходять до таких дурниць, як Берлусконі" або Франсуа Міттеран, який приховував існування другої сім'ї, коханки і доньки? "Найчастіше висувають аргумент, що глава держави не має залишатися при владі протягом кількох десятиліть. Але як тоді бути з Російською Федерацією, де Путін ліпше буде беззмінно утримувати владу, ніж ризикне піти?" - парирує автор статті.

Сьогодні британська королівська сім'я з допомогою здорової, освіченої дівчини, представниці середнього класу, спробує відновити монархію Великобританії. І Макшейн вітає таке зміцнення монархії: "Нині піддані європейських монархій користаються перевагами прогресистської і соціал-демократичної політики більшою мірою, аніж жителі європейських республік", переконаний він. "Маркс, якби він жив у наш час, міг би бути монархістом".

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Іноземні видання по-українськи | Переглядів: 950 | Додав: admin
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ