Пт, 2024-03-29, 08:16


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Листопад » 23 » "Чорнобильці" з Луганська їдуть голодувати до Донецька
14:37
"Чорнобильці" з Луганська їдуть голодувати до Донецька
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Десять ліквідаторів аварії на ЧАЕС з Луганська приєдналися до своїх колег, які голодують у Донецьку. Про це повідомив один із членів ініціативної групи луганських "чорнобильців", пише УНІАН.

-- Донецький суд серед ночі заборонив "чорнобильцям" голодувати. Вони погрожують масовим самоспаленням
- Кабмін наобіцяв "чорнобильцям" підвищення пенсій у новому році і в три етапи

За його словами, луганці у вівторок виїхали до Донецька на двох легкових автомобілях.

Водночас голова Луганської обласної організації "Союз Чорнобиль" Іван Волчанський наполягає, що це приватна ініціатива.

"Луганці вимоги донеччан підтримують, а акцію протесту – голодування – ні", - сказав він.

За словами Волчанського, у всіх ліквідаторів великі проблеми зі здоров'ям, і голодування їм просто протипоказане.

Він також повідомив, що у четвер, 24 листопада, відбудеться засідання ради організації, на якій будуть остаточно вирішені всі питання щодо участі в акції протесту "чорнобильців" України в Києві 29 листопада.

Для заборони мітингу "чорнобильців" суд прикрився терактом

Донецький окружний адмінсуд заборонив акції протесту "чорнобильців" у зв’язку з загрозою теракту. Про це сказано у повідомленні на сайті Донецької міськради.

У міськраді нагадали, що 22 листопада від правоохоронних органів надійшла інформація про загрозу вчинення на території Донецька терористичного акту.

"На думку правоохоронних органів, наметовий табір становить загрозу людям, які там перебувають, а також іншим мешканцям міста. За фактом терористичної загрози порушено кримінальну справу", - сказано у повідомленні.

У зв'язку з цим Донецька міська рада "була змушена звернутися до Донецького окружного адмінсуду з проханням визначитися із заходами, які могли б захистити жителів Донецька у зв'язку із загрозою теракту".

При цьому влада Донецька закликала "з розумінням поставитися до ситуації, що склалася, і сприяти підтримці миру і порядку" у місті.

Зазначимо, що це рішення суду було ухвалено 23 листопада, о 2.30, без представників "чорнобильців", оскільки запрошеному в суд представнику - керівнику громадської організації "Чорнобиль-Єдність" Миколі Гончарову стало погано. Сам Гончаров заявив, що насправді причина заборони не через можливі теракти на території Донецька, як про те заявляють правоохоронні органи, а в зв'язку з тим, що чорнобильці "не дають спокійно жити керівництву країни".

Донецькі "чорнобильці" оголосили голодовку, вимагаючи виконання державою закріплених за ними соціальних гарантій. Глава донецької організації "Чорнобиль-Єдність" Микола Гончаров повідомив, що від влади надійшла пропозиція припинити мітинг, але в Донецьку продовжили мітинг-голодування "чорнобильців", а їх львівські колеги штурмували Пенсійний фонд.

17 листопада прокуратура Донецької області порушила кримінальну справу за ознаками можливого скоєння терактів (ст.258 КК України), повідомив заступник прокурора Донецької області Євген Максаков. За його словами, рішення порушити кримінальну справу із цього приводу було ухвалено після терактів у трьох областях - Харківській, Запорізькій і Дніпропетровській.

Мер Донецька заявив, що силового розгону акції "чорнобильців" не буде

Мер Донецька Олександр Лук'янченко заявив, що силового розгону наметового табору ліквідаторів Чорнобильської АЕС, які проводять акцію протесту і голодування біля будівлі Пенсійного фонду, не буде, передає "Остров".

"Я не думаю, що силовий розгін буде", - сказав Лук'янченко, відповідаючи на питання про можливі наслідки подачі позову до суду з вимогою заборонити акцію протесту.

При цьому мер наголосив, що виконання рішення суду не перебуває в його компетенції. "Це компетенція виконавчої служби та компетентних органів", - уточнив він.

"Ми вкотре говоримо про те, що ми не мали на меті жодною мірою перешкодити або якимось чином прибрати "чорнобильців" і припинити їх акції. Мета - максимально убезпечити і створити спокій у місті", - додав мер Донецька.

"Чорнобильці" проігнорують рішення суду про заборону їх акції

Донецькі "чорнобильці" не будуть виконувати рішення Донецького окружного адмінсуду про заборону акції протесту. Про це повідомив голова Донецької обласної організації "чорнобильців"-інвалідів "Чорнобиль-Єдність" Микола Гончаров.

Він пояснив це тим, що у Пенсійному фонді лежать численні судові рішення по пенсіях "дітей війни", "афганців" і "чорнобильців", які державою не виконуються.

Водночас "чорнобильці" мають намір оскаржити рішення суду про заборону акції.

"Наскільки нам відомо, у рішенні суду про заборону нашої акції є можливість для оскарження. Як тільки сьогодні нам надійде дане рішення суду, ми його оскаржимо", - сказав представник ініціативної групи голодуючих "чорнобильців" Володимир Сумарук.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 945 | Додав: adminA | Теги: чорнобильці
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ