Чт, 2024-04-25, 17:10


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2015 » Жовтень » 29 » ЦВК оголосила імена перших обраних мерів
09:55
ЦВК оголосила імена перших обраних мерів
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Центральна виборча комісія визнала обраними мерів цілої низки невеликих міст, серед яких міста обласного значення Хмільник, Прилуки, Сміла, Южне і Очаків. Про це повідомляє сайт ЦВК.

Мером міста Хмільник у Вінницькій області був обраний самовисуванець Сергій Редчик з 35,78% голосів. Попередній мер міста Василь Грушко набрав 25,91%.

Градоначальником Прилук Чернігівської області стала директор місцевого гуманітарно-педагогічного коледжу Ольга Попенко ("Батьківщина") з 25,87% голосів. Попередній мер Дмитро Барнаш ("Свобода") став лише третім з 19,04%.

У Смілі на Черкащині переміг президент регбійно-футбольного клубу "Сміла" Олексій Цибко (самовисування) з 39,38%. З квітня цього року в місті не було мера.

У Южному Одеської області залишився старий мер Володимир Новацький (самовисування), якого підтримали 71,08% виборців.

В Очакові Миколаївської області обрали секретаря міськради Сергія Бичкова (самовисування), за нього проголосували 37,66% виборців. У місті не було мера від початку 2015 року.

Крім того, мером Миколаївки у Донецькій області став Олександр Марков (самовисування, 53,77%), мером Білозерського у Донецькій області - Сергій Макеєв (самовисування, 54,8%), мером Кодими в Одеській області - Володимир Склярук (самовисування, 62,94%), мером Хорола у Полтавській області Сергій Волошин ("Батьківщина", 29,55%), мером Середини-Буди в Сумській області - Олександр Ген ("Воля народу", 66,21%), мером Новоселиці в Чернівецькій області - Марія Нікорич (самовисування, 70,19%).

Магера пояснив, з чим пов'язані затримки у підрахунку голосів

Затримки з підрахунком голосів пов'язані з новизною виборчого законодавства, яке було ухвалене за місяць до виборів. Таке пояснення телеканалу "112" дав заступник голови Центральної виборчої комісії Андрій Магера.

Магера нагадав, що для підведення підсумків міських виборів, а також для сільських і селищних рад, міських голів, депутатів сільських, селищних рад, законом відведено п'ятиденний термін, для встановлення результатів інших місцевих рад, обласних, районних рад відведено 10 днів.

"Мені б хотілося, щоб ці результати були встановлені якомога раніше, можливо для цього певні об'єктивні чи суб'єктивні причини, причому це робиться не так швидко. Давайте не будемо забувати, що більшість цих людей, які працюють у виборчих комісіях, не мають достатнього практичного досвіду на виборах, і цей закон, який приймався про місцеві вибори, було фактично введено в дію за один місяць до початку виборчого процесу", - пояснив він.

25 жовтня в Україні за новим законодавством відбулися місцеві вибори. Після закриття дільниць о 20ю00 виборчі комісії почали підрахунок голосів. Вибори пройшли у всіх регіонах країни, крім Маріуполя, Красноармійська та Сватового, а також територій, визнаних тимчасово окупованими – АР Крим, міста Севастополя, а також частини Донецької та Луганської областей.

Явка виборців становила 46,62%.

Вдень 26 жовтня ЦВК почала публікувати результати виборів.

Президент України Петро Порошенко очікує, що підрахунок голосів буде проведено чесно і прозоро, що повинні забезпечити українські правоохоронці.

Громадські організації Комітет виборців України (КВУ) і ОПОРА відзначили в цілому демократичний характер виборів, однак звернули увагу на можливі "гарячі точки" під час другого туру виборів мера 15 листопада.

Місії Бюро з демократичних інститутів і прав людини ОБСЄ та Конгресу місцевих і регіональних влад Ради Європи констатували, що вибори в Україні загалом відповідали демократичним стандартам.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 944 | Додав: adminA | Теги: імена перших обраних мерів, ЦВК
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ