Вт, 2024-04-23, 11:05


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2015 » Жовтень » 30 » ЦВК продовжує називати переможців-мерів і роз'яснює нюанси
10:15
ЦВК продовжує називати переможців-мерів і роз'яснює нюанси
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

За результатами опрацювання 100% протоколів на виборах голови міськради м. Переяслава-Хмельницького на Київщині найбільшу кількість голосів набрав висуванець від партії "Блок Петра Порошенка "Солідарність" Тарас Костін, за якого проголосували 60,06% виборців (або 6603 людини).

Як повідомляється на офіційному сайті ЦВК України, Костін випередив свого найближчого суперника - Анатолія Фесенка, представника Партії простих людей Сергія Капліна, за якого на виборах мера проголосували 11%, або 1215 виборців. Загалом у виборах міського голови Переяслава-Хмельницького брали участь сім кандидатів.

Костін народився 27 січня 1973 року, має вищу освіту, безпартійний. Раніше також обіймав посаду мера Переяслав-Хмельницького.

Крім того, за результатами обробки 100% протоколів на виборах мера Славутича Київської області переміг секретар міськради, самовисуванець Юрій Фомічев, який набрав 52,8% (за нього проголосували 4538 людей).

Його найближчий суперник - представник партії "Опозиційний блок" Володимир Борисов набрав 15,2% (або 1315 голосів виборців). Загалом у виборах міського голови брали участь шість кандидатів.

Фомічев народився 16 квітня 1976 року, безпартійний, до виборів обіймав посаду секретаря Славутицької міськради.

Зазначимо, напередодні стали відомі результати виборів мерів Бердичева, Жмеринки, Іллічівська. У Білій Церкві буде другий тур виборів міського голови.

25 жовтня в Україні за новим законодавством відбулися місцеві вибори. Після закриття дільниць о 20.00 виборчі комісії почали підрахунок голосів. Вибори пройшли у всіх регіонах країни, крім Маріуполя, Красноармійська та Сватового, а також територій, визнаних тимчасово окупованими – АР Крим, міста Севастополя, а також частини Донецької та Луганської областей.

Вдень 26 жовтня ЦВК почала публікувати результати виборів.

Президент України Петро Порошенко очікує, що підрахунок голосів буде проведено чесно і прозоро, що повинні забезпечити українські правоохоронці.

Громадські організації Комітет виборців України (КВУ) і ОПОРА відзначили в цілому демократичний характер виборів, однак звернули увагу на можливі "гарячі точки" під час другого туру виборів мера 15 листопада.

Місії Бюро з демократичних інститутів і прав людини ОБСЄ та Конгресу місцевих і регіональних влад Ради Європи констатували, що вибори в Україні загалом відповідали демократичним стандартам.

ЦВК нагадує, що не встановлює, а тільки публікує результати місцевих виборів

Центральна виборча комісія лише оприлюднює на своєму сайті відомості про підсумки голосування, надані тервиборчкомами.

Це зазначається у відповідному роз'ясненні, поширеному прес-службою ЦВК.

"На веб-сайті ЦВК оприлюднюються лише відомості про підсумки голосування та результати виборів депутатів місцевих рад, про черговість кандидатів у виборчих списках місцевих організацій партій, які отримали право на участь у розподілі депутатських мандатів, а також результати виборів сільських, селищних, міських голів", - йдеться у повідомленні.

Як зазначили у ЦВК, останнім часом у деяких ЗМІ все частіше з'являється інформація, наприклад "ЦВК визнала обрання сільського або міського голови", "ЦВК офіційно оприлюднила нового мера населеного пункту N" або "ЦВК зареєструвала таку-то кількість депутатів сільських рад" тощо.

"З цього приводу відділ взаємодії із ЗМІ Секретаріату Центральної виборчої комісії підкреслює, що такі та подібні трактування і подача інформації є некоректними. Згідно зі статтями 85, 86 Закону України "Про місцеві вибори" результати виборів депутатів місцевих рад всіх рівнів та сільських, селищних, міських голів встановлюють відповідні територіальні виборчі комісії", - підкреслили у Центрвиборчкомі.

Разом із тим, у ЦВК додали, що постановою від 9 вересня цього року №239 Комісія встановила порядок надання територіальними виборчими комісіями Центральній виборчій комісії інформації щодо підготовки та проведення місцевих виборів.

Відомості, надання яких передбачено цією постановою, надходять до Комісії через відповідні органи ведення Державного реєстру виборців та розміщуються на офіційному веб-сайті Центральної виборчої комісії для інформування широкого загалу.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 833 | Додав: adminA | Теги: Нюанси, переможці-мери, ЦВК
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ