Пт, 2024-04-19, 03:03


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Березень » 10 » Далай-лама хоче відмовитися від політичних функцій лідера Тибету
10:08
Далай-лама хоче відмовитися від політичних функцій лідера Тибету
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

Далай-лама заявив, що має намір відмовитися від політичного керівництва урядом Тибету у вигнанні. Він повідомив про це 10 березня, виступаючи в місті Дхармсала на півночі Індії, де знаходиться уряд Тибету у вигнанні, повідомляє Радіо "Свобода".

"Починаючи з 1960-х років, я знову і знову підкреслював, що Тибету потрібний лідер, який вільно обиратиметься народом Тибету, і кому я зможу передати повноваження", - мовиться в тексті мови духовного лідера Тибету, з якою він виступив 10 березня в Дарамсалі, передає РИА "Новости".

Він пояснив, що ухвалює таке рішення, "оскільки в довгостроковій перспективі воно принесе користь Тибету". За словами Далай-лами, він залишиться духовним лідером Тибету.

Представник Далай-лами пояснив, що питання про передачу політичної влади демократично вибраному лідерові обговорюватиметься в Індії на засіданні парламенту Тибету у вигнанні 14 березня.

"На 11-ій сесії парламенту Тибету у вигнанні 14-го скликання, що наближається, яка відкриється 14 березня, я офіційно внесу поправки до Хартії Тибету у вигнанні, які відображають моє рішення передати свої повноваження вибраному лідерові", - відзначив лама в промові, присвяченій 52-ій річниці повстання в Тибеті.

Далай-лама раніше не раз говорив про наступника, зокрема, не відкидав, що ним зможе стати жінка. Він підкреслив, що його рішення не продиктоване прагненням зняти з себе відповідальність або смутком.

Тибет був включений до складу Піднебесної в XIII столітті, проте в його історії були тривалі періоди незалежності. Незабаром після утворення КНР в 1949 році Пекін і Лхаса підписали "Угоду про мирне звільнення Тибету", відповідно до якого регіон увійшов до складу Китаю на правах автономного району.

Нобелівський лауреат Далай-лама покинув Тибет у 1959 році після включення району до складу КНР. Разом зі своїми прихильниками він живе в індійському місті Дхармсала, де діє уряд Тибету у вигнанні.

Далай-лама багато подорожує різними країнами, закликаючи до підтримки боротьби за збереження культурної спадщини Тибету. Китайська влада звинувачує його в прагненні домогтися відділення Тибету від КНР, Далай-лама ці звинувачення відкидає.

У березні 2008 року в Тибеті пройшли масові безлади. Вони почалися в місті Лхаса після розгону владою демонстрації, присвяченої 49-ій річниці повстання, що завершилося вигнанням Далай-лами. Загинули щонайменше 19 людей.

Тибет вважає, що їхній край споконвіку був незалежним. Китайська влада вважає землі своїми; вони розділили територію Тибету на автономний район Тибету і декілька автономних округів і повітів у сусідніх провінціях. Більшість китайців вважають, що у тибетців і так дуже багато свобод.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 990 | Додав: admin
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ