Сб, 2024-04-20, 06:37


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2010 » Березень » 16 » Демонстранти в Таїланді по-справжньому залили вулиці кров'ю
17:45
Демонстранти в Таїланді по-справжньому залили вулиці кров'ю
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/


Учасники акції протесту в Таїланді розлили півтонни зібраної за день донорської крові біля воріт та під'їздів Будинку уряду і у штаб-квартири правлячої Демократичної партії, передає РІА "Новости".
Таким чином "Червоні сорочки" - прихильники поваленого в 2006 році прем'єра Таксіна Чінавата - принесли символічну жертву на підтримку своїх вимог про проведення нових виборів.

Поліція Бангкока не втручалася в те, що відбувається, дозволивши демонстрантам вилити кілька сотень літрів крові. Акція транслювалася в прямому ефірі національного телебачення.

В акції зі збору крові взяли участь кілька тисяч демонстрантів. Кожному донору пропонувалося здати по 200 мілілітрів крові - з умовою, що згодом вона буде розлита перед будівлею уряду.

Активісти "Об'єднаного фронту за демократію проти диктатури" при цьому заявляли, що акція буде проведена з метою змусити чиновників "ходити на роботу по їхній крові".

Повідомляється, що в числі перших у черзі на збір крові вишикувалися кілька буддійських ченців, яким чинний закон забороняє брати участь у політичному житті.

Всього в ході акції, за попередніми даними, було зібрано 500 літрів крові, однак не вся вона була розлита перед будівлею уряду. Решта, як запевнили опозиціонери, буде розлита перед штаб-квартирою правлячої Демократичної партії Таїланду в разі, якщо їхні вимоги не будуть виконані.

Незважаючи на заяви чиновників про те, що акція небезпечна і може спровокувати розповсюдження інфекційних захворювань, представники опозиції запевнили, що вона проходила з дотриманням санітарних норм.

У заборі крові брали участь кілька сотень медичних працівників. Тим часом представники Червоного хреста також назвали таку форму протесту "марнотратною" і "негігієнічною".

Керівництво міської поліції переглянуло свої попередні тверді наміри протистояти акції й вступило з керівництвом демонстрантів у переговори. За годину до акції місцеві ЗМІ повідомляли, що поліція розглядає питання про дозвіл 50 учасникам демонстрації підійти досить близько до воріт Будинку уряду, щоб розлити принесену кров. У процесі переговорів ця цифра зросла до 100 учасників, яким дозволили підійти впритул до воріт.

Після того як юрба демонстрантів покинула район Будинку уряду, заздалегідь запарковані неподалік пожежні машини почали змивати кров струменями води під тиском.

Сьогодні вранці тисячі учасників масових демонстрацій у Таїланді почали здавати кров, щоб пізніше облити нею двері урядових установ.

Лідер "Червоних сорочок" Веєра Мусікапонг, який здав кров першим, заявив, що робить це "як жертвопринесення, щоб показати народу свою любов і щирість". Представники органів охорони здоров'я і сам Таксін Чінават висловили свої побоювання з приводу масової здачі крові, засумнівавшись у гігієнічності акції.

"У нас три намети для збору крові. Всі люди, які проводитимуть його, - лікарі, медсестри та інші професійні медичні працівники - прийшли сюди добровільно", - заявив один з лідерів демонстрантів доктор Венг Тоджілакарн.

Демонстрації опозиції в Бангкоку тривають третій день і поки що проходять без насильства і сутичок, минулої неділі в них взяли участь близько 100 тис людей. До Бангкока стягнуті поліцейські і армійські підрозділи загальною чисельністю 50 тис людей, їм дали повноваження за потреби оголошувати комендантську годину або обмежувати кількість присутніх.

Військове керівництво Таїланду оголосило про свій намір діяти щодо демонстрантів обережно і гнучко. Місцеві газети повідомляють, що, крім Бангкока, акції протесту пройшли в кількох північних провінціях Таїланду.

На думку "Червоних сорочок", нинішній уряд прийшов до влади незаконно, після того як в 2006 році в результаті військового перевороту був повалений кабінет Таксіна Чінавата, а два подальших уряди були розпущені судом.

Останні масові протести в квітні 2009 року вилилися в сутички, в результаті яких двоє людей загинули і декілька десятків зазнали поранень.

Сам Таксін Чінават живе в добровільному вигнанні в Дубаї, оскільки на батьківщині його заочно засудили до двох років в'язниці за зловживання владою. Його прихильники стверджують, що вирок був політично мотивований.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1175 | Додав: Olena_Mazur
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ