Пт, 2024-04-26, 17:38


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Липень » 25 » Депутати пропонують за гроші українців модернізувати ЖКГ
16:32
Депутати пропонують за гроші українців модернізувати ЖКГ
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Верховній Раді пропонують змінити принцип тарифоутворення на послуги житлово-комунального господарства, - дозволити підприємствам закладати в тариф кошти на модернізацію і коригувати вартість послуг у разі зростання цін на енергоносії. Відповідний законопроект №9033 у парламенті зареєструвала група народних депутатів від Партії регіонів і Народної партії, передає ЛІГАБізнесІнформ.

Як випливає з пояснювальної записки до проекту "Про внесення змін до Закону України "Про житлово-комунальні послуги" (щодо регулювання інвестиційної діяльності у сфері житлово-комунальних послуг і удосконалення механізму тарифоутворення)", на сьогодні тарифи на послуги ЖКГ здебільшого приймаються без урахування необхідного рівня рентабельності, що необхідно для беззбиткової діяльності підприємств, які працюють в житлово-комунальному господарстві.

"Не маючи достатніх гарантій повернення вкладених інвестицій, суб'єкти господарювання, які працюють на цьому ринку, не поспішають вкладати інвестиції у виробництво і реалізацію проектів з технічної модернізації і енергоощадження в житлово-комунальному господарстві", - зазначили автори проекту. На їхню думку, потрібно на законодавчому рівні закласти основні принципи тарифоутворення, одночасно передбачивши норми, які дозволять запобігти необґрунтованому росту тарифів.

Законопроект, стверджують нардепи, створює гарантії для включення до складової цін і тарифів на житлово-комунальні послуги витрат на реалізацію інвестиційних проектів, застосування рентабельності і своєчасного проведення корекції тарифів.

Інвестиційна складова тарифу, згідно з цим документом, компенсуватиметься завдяки зниженню собівартості послуг у результаті скорочення рівня споживання енергоресурсів. При цьому граничний рівень рентабельності, вартість інвестицій і граничний термін дії інвестиційних програм до моменту повного погашення зобов'язань за ними затверджуватимуться Кабміном.

У разі зміни однієї зі складових тарифу виробників послуг ЖКГ зобов'яжуть відкоригувати тариф, а регулятора - затвердити зміни впродовж 10 днів.

Автори проекту упевнені, що нова схема тарифоутворення сприятиме залученню і поверненню вкладених суб'єктами інвестицій, закладе основу для формування конкуренції на ринку житлово-комунальних послуг, а в результаті приведе до підвищення якості послуг ЖКГ, що надаються споживачам.

Україна посіла перше місце серед країн СНД за індексами цін і тарифів на окремі види житлово-комунальних послуг (ЖГК). Такі дані повідомив Міждержавний статистичний комітет СНД за результатами проведеного аналізу першого кварталу 2011 року.

Перше місце Україні дісталося через те, що в країні зростання тарифів на житлові послуги на початку 2011 року сягнуло 10,8% у порівнянні з груднем 2010 року.

Раніше перший віце-прем'єр-міністр Андрій Клюєв заявляв, що Національна комісія регулювання ринку комунальних послуг України стане ефективним інструментом контролю якості і цін на послуги в галузі.

"Те, що нова влада узялася за реформу ЖКГ, - показово. Адже стан цієї галузі миттєво позначається на щоденній якості життя, умовах побуту всіх 45 мільйонів громадян", - каже Клюєв.

Як відомо, реформу національної системи ЖКГ Янукович почав з кадрових переміщень. Так, 12 липня новим міністром регіонального розвитку, будівництва і житлово-комунального господарства (мінЖКГ) призначено екс-голову Донецької обласної державної адміністрації Анатолія Близнюка.

На думку директора Інституту глобальних стратегій Вадима Карасьова, призначивши екс-губернатора Донеччини міністром, влада зробила ставку на підвищення керованості сфери ЖКГ, а не на поліпшення якості її реформування.




За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 907 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ